Lillehammer Mataukfestival

Program Lillehammer Mataukfestival 3-4 oktober 2014

Fredag 3. oktober
Kl.11.00-18.00 Utstillerne åpner salgsbodene. Gågata/Lilletorget
Utstilling av Mjøsas fisker ved NINA og fiskeutstyr fra G-sport Rustadstuen
Demonstrasjon og salg av Abu røyker og rensking av lågåsild.

Kl. 11.00 Salg av Lågåsild, Sigrid Undsets Plass.
Smaksprøver Lågåsild så langt beholdningen rekker v/ Benny Westmann fra Tid for mat
Kl. 11.00 Åpning av Lillehammer Mataukfestival 2014
Stian Carstensen underholder. Han er en opplevelse og et eventyr av en musiker.
Kl. 11.30 BAMA tryller med frukt og grønt – kom og smak

Kl. 12.00 Tor Jackobsen og Frode Myklevik lærer bort kunsten å behandle ferske råvarer,
som kjøtt og fisk.

Kl.13.00 Kåring av årets Lågåsild-oppskrift. Benny Westmann ,
fjorårets vinner deler ut premien.
Kåring: Tegn Mat – barnehagenes egen konkurranse

Kl.14.00 Frisk som en fisk! Hvordan ser du at fisken har god kvalitet?
Kjetil Holen fra Knutstad & Holen AS.

Kl. 15.00 KLAR FERDIG KOK – lokale kokker møtes til matkamp av festivalens råvarer.
Hvem møter Sigfried Sokollek til kokkekamp?

Kl.16.00 Øl med kniv og gaffel – det handler om smak.
Sigrid Strætkvern er lidenskapelig opptatt av øl, har skrevet bok om emnet og er kanskje den som vet mest om øl i Norge.

Kl. 19.00 6 RETTERS FESTIVALMIDDAG –på Rica Victoria Hotel – Påmelding
Lillehammers egen øl-sommelier, Camilla Laiho Trondsen, kommer og setter riktig øl
til maten og forteller om ølet.
Kl.19.00 OKTOBERFEST I LILLEHAMMER BRYGGERI
Med bla.Torgeir og kjendisene spiller.
Se eget program www.lillehammerbryggeri.no

Kl. 11.00-16.00
MATKURS FOR BARN
Sigrid Undsets plass. Aldersgruppe 5-9 år.
Deltaker pr. gang: 16 barn
Barna lager sin egen mat og spiser sammen etterpå.
Organiseres av Kokkenes Mesterlaug Hedmark og Oppland
Sammen med Lærlingekompaniet innlandet.

Lørdag 4. oktober

Konferansier Asgeir Borgemoen
Ungdomskoret Gjengen underholder
Kl.11.00-16.00 Utstillerne åpner salgsbodene. Gågata/Lilletorget
Utstilling av Mjøsas fisker ved NINA og fiskeutstyr fra G-sport Rustadstuen
Demonstrasjon og salg av Abu røyker og rensking av lågåsild.

Kl. 11.00 Salg av Lågåsild, Sigrid Undsets Plass.
Smaksprøver Lågåsild så langt beholdningen rekker v/ Benny Westmann
fra Tid for mat

Kl. 10.00-12.00 Lompekurs i teltet på Sigrid Undsets Plass.
v/Monica Brubakken. Først til mølla

Kl. 11.00 Pølsestappekurs v/Frank Kjerland. Kursledere for kokkenes Mesterlaug. Sigrid Undsets plass.

Kl. 10.00-16.00 “Vann forandrer alt”
Underholdning og informasjon om vannbransjen. Sigrid Undsets Plass

Kl. 11.45 Vi auksjonerer bort Scenepyntensom er levert av BAMA. Kan hentes etter kl. 16.00

Kl. 12.00 SNØGGMAT/STREETFOOD
v/Helle Øder Valebrokk. Helle er hobbykokk som er opptatt av å lage ordentlig mat hver dag!
Hun har deltatt i en rekke matkonkurranser og hatt flere pallplasseringer, skrevet kokebok og var deltaker i TV2s «Norges Grillmester» våren 2014.
Hun er nominert til årets matblogger 2014. Sigrid Undsets Plass- smaksprøver

Kl. 13.00 Kokkeshow/demo v/Even Ramsvik
Sigrid Undsets Plass. Smaksprøver
Kl. 13.00 Klima, miljø og folkehelse- felles forebygging gjennom sunnere og mer bærekraftig mat. Foredrag av Usman Mushtaq, påfølgende paneldiskusjon.
Lunsj menyen er komponert av Even Ramsvik:
Fjellgris fra Valdres m/tilbehør
Tilberedt i kokegrop hos Kulturstua i Ro.
Sted: Kafe stift, Kulturhuset Banken – Pris kr. 150,- påmelding

Kl.14.00 Festivalens Søteste
Anne Mari Erlbeck, tidligere norgesmester i konditorfaget, tilbereder og viser festivalens søteste.
Sigrid Undsets Plass- smaksprøver

Kl. 15.00 Bjørnekjøtt- tilberedning og smaksprøver, v/ Vidar Johanssen fra Pellestova- Sigrid Undsets Plass

Kl. 16.00 BAMA leverer ut scenepynten


Lørdag kveld:
OKTOBERFEST i Lillehammer Bryggeri
m/ bla Torgeir og Kjendisen
m/bl.a. Torgeir og kjendisene.

BEGGE DAGER:
HANEN
- næringsorganisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge.
Informasjon om HANEN, konkurranse om sik- og ferskvannsfiske og oppskrifter.
Lørdag: Smaksprøver av sik. Konkurranse med sik-premier (trekkes lørdag).

Landbruket i Lillehammer-regionen, prøv et lekkert lite måltid med lam og tilbehør komponert av Kulturstua i Ro, få informasjon om landbruket i regionen.
Ved: Bondelaget, Bonde- og småbrukerlaget, Fylkesmannens landbruksavdeling, landbrukskontoret for Lillehammer-regionen, BondeGLØd-prosjektet.

BEGGE DAGER KL. 12.00 - 15.00: Binding og salg av lågåsildhåver.
Tung Van Tran demonstrerer dette unike håndverket. Sigrid Undets plass.

Arrangør: LILLEHAMMER SENTRUM DRIFT AS
: Lillehammer Sentrum
Tid: fredag 3. oktober 11:00
Store arrangement
http://www.mataukfestival.no/