Litteraturhus Lillehammer

Åpning av Litteraturhus Lillehammer

Torsdag 6. september åpner Lillehammer sin nye arrangementsarena, Lillehammer Litteraturhus! Vi kan tilby et program for både barn og voksne, med musikk og litteratur. 

Litteraturhuset er i lokalene til Lillehammer bibliotek og er et samarbeid mellom Lillehammer bibliotek, Nansenskolen, Høgskolen i Lillehammer og Norsk Litteraturfestival.

Program

 • Kl. 17:00 Bjørn Rørvik – Bukkene Bruse på Badeland
  Forfatteren selv tar oss med på en fantasifull, humoristisk og ellevill lek i tekst og bilder med et av våre mest kjente eventyr. Passer for barn fra ca. 3 år.
   
 • Kl. 19:00 Åpning ved ordfører Espen Johnsen.
   
 • Presentasjon av høstens program .
   
 • «Tett på» Merethe Lindstrøm – Årets vinner av Nordisk Råds litteraturpris, Merethe Lindstrøm, har et omfattende forfatterskap bak seg som novelle- og romanforfatter. Hun debuterte allerede i 1983 med Sexorsisten og andre fortellinger. For fjorårets roman, Dager i stillhetens historie, vant hun både Kritikerprisen og Nordisk Råds litteraturpris og befestet sin posisjon som en av landets aller fremste forfattere. På åpningen av Litteraturhus Lillehammer kan du møte Lindstrøm i samtale med journalist og forfatter, Magnhild Bruheim.
   
 • Musikk ved Andrea Tranulis Dahle. 20 år gamle Andrea Tranulis Dahle kommer fra Lillehammer, men har nå flyttet til Oslo for å satse på musikken. Hun spåes å være en ny «hit» på den norske musikkhimmelen, og har blant annet fått oppmerksomhet som Ukas Urørt i NRK P3 med låta «Play for me». Andrea spiller gitar, piano og synth, i tillegg  skriver hun  alt materialet sitt selv. I kveld akkompagneres hun av Henrik Askildsen.
 
Gratis inngang
 
Artister ved åpning av Litteraturhus Lillehammer