Litteraturhuset er i lokalene til Lillehammer bibliotek og er et samarbeid mellom Lillehammer bibliotek, Nansenskolen, Høgskolen i Lillehammer og Norsk Litteraturfestival.

Program

 • Kl. 17:00 Bjørn Rørvik – Bukkene Bruse på Badeland
  Forfatteren selv tar oss med på en fantasifull, humoristisk og ellevill lek i tekst og bilder med et av våre mest kjente eventyr. Passer for barn fra ca. 3 år.
   
 • Kl. 19:00 Åpning ved ordfører Espen Johnsen.
   
 • Presentasjon av høstens program .
   
 • «Tett på» Merethe Lindstrøm – Årets vinner av Nordisk Råds litteraturpris, Merethe Lindstrøm, har et omfattende forfatterskap bak seg som novelle- og romanforfatter. Hun debuterte allerede i 1983 med Sexorsisten og andre fortellinger. For fjorårets roman, Dager i stillhetens historie, vant hun både Kritikerprisen og Nordisk Råds litteraturpris og befestet sin posisjon som en av landets aller fremste forfattere. På åpningen av Litteraturhus Lillehammer kan du møte Lindstrøm i samtale med journalist og forfatter, Magnhild Bruheim.
   
 • Musikk ved Andrea Tranulis Dahle. 20 år gamle Andrea Tranulis Dahle kommer fra Lillehammer, men har nå flyttet til Oslo for å satse på musikken. Hun spåes å være en ny «hit» på den norske musikkhimmelen, og har blant annet fått oppmerksomhet som Ukas Urørt i NRK P3 med låta «Play for me». Andrea spiller gitar, piano og synth, i tillegg  skriver hun  alt materialet sitt selv. I kveld akkompagneres hun av Henrik Askildsen.
 
Gratis inngang
 
Artister ved åpning av Litteraturhus Lillehammer