Dagens Næringsliv publiserer hvert år en liste med landets gasellebedrifter. Gasellebedriftene har det til felles at de har kombinert sterk omsetningsvekst de siste fire årene med en evne til å tjene penger. I 2012 er det i alt 7 gaseller fra Lillehammer, og på listen over gaseller i Oppland kom Lillehammer-bedrifter på 1. og 3.plass.

Helt øverst på gasellelisten i Oppland kom selskapet Aqua Pharma. Selskapet er noe så sjeldent som et Lillehammer-basert vesktselskap innen lakseindustrien. Med sine kjemiske produkter for badbehandling og tekniske lagrings- og doseringssystemer for brønnbåt, er selskapet en viktig aktør i bekjempelsen av lakselus.

Daglig leder Elvin Bugge og styreleder Hans Erik Tofte mottok prisen på Scandic Hotel på Hamar, og det var en tydelig imponert og overrasket sjefredaktør i Dagens Næringsliv som delte ut prisen. Overraskelsen var knyttet til at en bedrift på Lillehammer kan være leverandør til kystindustrien. Elvin Bugge forklarte dette med at det er helt ufarlig å ai at de kommer fra Lillehammer langs hele kysten, og en unngår all mistro mellom blant annet vestlendinger og trøndere.

Som nummer 3 på listen kom selskapet AV Snitt 4, som er et heleid selskap av Brandstad Drift og driver med salg av klær. Selskapet har de siste årene hatt en kraftig vekst fra 3,6 millioner i omsetning i 2008 til over 40 millioner i 2011.

Lillehammer kommune gratulerer begge selskapene med pallplassen.