Kort om filmen:

Fem personer er på utflukt til Oslo fra et asylmottak med buss. Alle vil ta avgjørende valg drevet av kjærlighet, penger, lykke og etterlengtet hevn.

Brev til kongen skildrer fem personer med ulik bakgrunn på en utflukt fra et asylmottak inn til Oslo, en velkommen forandring i en ellers monoton hverdag.
Snart innser vi at hver og én av dem har en agenda med turen, og denne dagen vil forandre dem alle.
De fem vil ta avjørende valg drevet av kjærlighet, penger, lykke, og lenge etterlengtet hevn.
Deres historier er bundet sammen av et brev som den åttitre år gamle Mirza skal overrekke til Kong Harald.
På karakteristisk vis skildrer regissør Hisham Zaman en håndfull sterke skjebner med varme og humor. En smertelig aktuell film om vanlige mennesker med et uvanlig liv i Norge.

Juryens uttalelse

"Årets vinner av Dragon Award Best Nordic Film er en film som skildrer en bortglemt subkultur. Den skildrer mennesker i periferien, i et slags ingenmannsland. Det er en film som er både empatisk og ærlig i sitt portrett av mennesket. Å skildre flere rollefigurer samtidig er en vanskelig oppgave, og vi beundrer måten de enkelte fortellingene er flettet sammen på.»

Historisk seier

Norsk filminstitutt påpeker at seieren er historisk: «Det er historisk, både med tanke på at det er sjeldent at regissører rekker å lage to filmer på to år, og at begge filmene blir tatt ut til hovedkonkurransen i Gøteborg. At han så går hen og vinner begge gangene er unikt»

Hisham Zaman

(født 1975) er utdannet regissør fra Den norske filmskolen på Lillehammer. Han har tidligere vunnet flere priser for kortfilmen Bawke (2005) og novellefilmen Vinterland (2007).

Filmen vises på Lillehammer kino fra fredag 7. februar.

Filmfondet Film3 AS på Lillehammer er investor i begge av filmene til Zaman.

Trailer, omtale og billetter: www.lillehammerkino.no.