Rune Christiansen har et omfattende og kritikerrost forfatterskap, både i prosa og poesi. Hans siste roman, “Ensomheten i Lydia Ernemanns liv” har høstet strålende kritikker. I november 2014 fikk Rune Christiansen Brageprisen for årets beste skjønnlitterære bok.

Hun var i en ubestemmlig alder, ikke barn, ikke tenåring, og slett ikke voksen, snarere befant hun seg i alle disse tidevervene på en gang».

Om Rune Christiansen

Rune Christiansen (f. 1963) ble en sentral og innflytelsesrik poet allerede med sin første bok Hvor toget forlater havet i 1986. Han har utgitt ti diktsamlinger, den siste Jeg har tenkt meg til de elysiske sletter utkom i 2011. Samtidig har han utviklet et stadig mer markant og bemerkelsesverdig prosaforfatterskap, senest med de kritikerroste romanene Intimiteten (2003), Fraværet av musikk (2007), og Krysantemum (2009). Ensomheten i Lydia Ernemans liv (2014) er Christiansens åttende roman. For denne ble Christiansen tildelt Brageprisen. Han ble også nominert til Kritikerprisen for beste voksenbok, Ungdommens kritikerpris, Natt og Dags Oslopris og kortlistet til P2-lytternes romanpris.

Christiansen ble tildelt Oktoberprisen i 1994, Halldis Moren Vesaas-prisen i 1996, Språklig samlings litteraturpris i 1998, og Dobloug-prisen i 2003. For romanen Fraværet av musikk mottok han Osloprisen for beste roman utgitt i 2007, og for Krysantemum mottok han Riksmålsforbundets litteraturpris i 2009. Han har gjendiktet poeter som Frank Kuppner, Alain Bosquet og Edmond Jabés, og er redaktør for Forlaget Oktobers gjendiktningsserie for samtidspoesi.

«Uvanlig vakker roman», Anne Cathrine Straume, NRK

«Nær perfeksjon», Tom Egil Hverven, KLASSEKAMPEN

Christiansen skal være alene på scenen. Introduksjon ved Hans Tarjei Skaare, Nansenskolen. Spørsmål fra salen i etterkant.
Tirsdag 17. februar kl. 19 / Kr. 100,-