Juletreet fra Lillehammer

Julegrantenning i Düsseldorf

Tradisjonen tro har Lillehammer gitt et juletre til Düsseldorf. Ordfører Espen Granberg Johnsen fulgte treet på ferden fra Årettavegen til den tyske byen.

Torsdag 21. november deltok ordfører Espen Granberg Johnsen under overrekkelsen av av årets julegran fra Lillehammer til Düsseldorf. Dette er 34. året på rad at Düsseldorf får en slik gave fra Norge og Lillehammer. Treet er et symbol på vennskapet mellom byene Lillehammer og Düsseldorf og mellom Norge og Tyskland.

Under seremonien foran rådhuset deltok også Düsseldorfs overborgermester Dirk Elbers, ambassadør Sven Erik Svedmann og honorargeneralkonsul Johannes Teyssen. Et barnekor fra byen framførte norske og tyske julesanger og bidro til ekte julestemning for de mange som hadde møtt opp. Overborgermesteren takket Lillehammer for juletreet og sendte på vegne av byens innbyggere et ønske om en god jul og et godt nytt år til innbyggerne i Lillehammer.

Foran rådhuset_300x198.jpg

Tenningen av juletreet markerer også starten på det store julemarkedet i Düsseldorf som preger store deler av sentrum i byen.


Årets tre er 15 meter høyt og har stått i en privat hage i Årettavegen, der det ble plantet for ca 25 år siden.

Treet 2013_300x425.jpg