The Imitation Game

Filmvisninger fra første juledag

Kino hele romjulen

For aller første gang åpner Lillehammer kino dørene for publikum allerede 1.juledag. Kinoen holder åpent hele romjulen og viser film hver dag i alle saler fra kl.15.00 frem til nyttårsaften.

Årets juleprogram er variert og vi kan by på hele fem premierer i romjulen.

Vi har store forventninger knyttet til Hodejegerne-regissør Morten Tyldums USA-debut The Imitation Game. Filmen er allerede nominert til 5 Golden Globes, blant annet for beste film og det er mye Oscar-buzz rundt filmen. Julens feel-good film er desidert britiske Pride, en herlig og rørende  komedie om to fullstendige ulike kulturer som krasjer i hverandre og som forsøker så godt de kan å samarbeide mot et felles mål. Vi viser også Mamma, et sterkt og  vibrerende portrett av en kjempende mor og hennes ADHD-diagnostiserte sønn. Filmen vant juryens pris i Cannes og fikk strålende ovasjoner fra en samlet intrenasjonal presse. For de minste kan vi by på en ny film i Tingeling-serien og Madagaskarpingvinene, de morsomme pingvinene fra Madagaskarfilmene har endelig fått sin egen film.

Av eldre filmer viser vi også Exodus: Gods and Kings, Ridley Scotts (Gladiator) nye storfilm med Christian Bale i rollen som selveste Moses og Hobbiten: Femhærerslaget. Femhærerslaget er den avsluttende delen i Hobitten-trilogien. Hobbiten-filmene pleier å være godt besøkt langt ut i januar. Siden vi stenger dørene allerede 31. desember, har vi satt den opp med 2 visninger hele romjulen, slik at alle skal kunne ha fått mulighet til å se den.

Som kjent utvider vi kinoen med to nye saler i ypperste kvalitet og komfort. Utbyggingen går gjennom hele 2015, og kinoen må dessverre holde stengt fra 31. desember. Vi åpner opp igjen for drift i eksisterende saler sommeren 2015. På forhånd takker vi for deres forståelse og tålmodighet med oss i byggeperioden. Vi gleder oss til å gi publikum et enda bedre kinotiulbud. Den nye 5-sals kinoen vil stå klar februar 2016.