- Det ble en heidundrande besøksrekord, forteller en strålende glad Birgit Sildnes fra DNT Lillehammer. Mange la søndagsturen til Nevelvatn, der det var lagt opp til en rekke gratis aktiviteter som fisking, kanopadling, tur til Neveltoppen, natursti, spikking - og rikelig tid til en fjellprat over en kopp kaffe. Det ble servert fisk fra Nevelvatn, grillet over åpen ild, og tørste struper fikk rikelig med saft.

DNT - Kom deg ut-dagen_300x200.jpg Foto: DNT Lillehammer

En egen buss skysset innvandrere og flyktinger gratis fra Lillehammer sentrum og inn til Nevelvatn. Lillehammer læringssenter tok seg av rekrutteringen, og mange satte stor pris på denne muligheten til å komme seg ut en fin høstdag i fjellet. Ordfører Espen Granberg Johnsen var med på turen, det samme var folkehelsekoordinator i Lillehammer kommune, Bengt Fjeldbraaten.

DNT Espen_300x200.jpg Foto: DNT Lillehammer

Kom deg ut-dagen er DNTs nasjonale turdag. I år ble den i Lillehammer slått sammen med den årlige Fjelldagen til Fåberg østsides utmarkslag, Fåberg fjellstyre, Nordseter utvikling og Statskog. Lillehammer Speidergruppe var også med for første gang i år og ga absolutt sitt bidrag til at fjelldagen ble en flott opplevelse for både små og store.