Ordfører Espen Granberg Johnsen sto for overrekkelsen og understreket i sin tale at Kvande har markert seg som en svært dyktig sanger og pedagog i Lillehammer etter at hun flyttet hit i 2008.

Stort register
- Hun har holdt en rekke konserter på de fleste scener i byen, jobbet som dramalærer i kulturskolen og Lillehammer videregående skole, vært på Skolesekkturné i flere fylker, deltatt på Spaserstokkturné i Lillehammer og ikke minst har hun sangelever som hun er svært flink til å løfte frem, poengterte ordføreren.
I november i år var Carol sentral i oppsettingen av musikalen Jungelboka, en oppsetting med barn og ungdom i alle roller, som ble en stor suksess med tre utsolgte forestillinger. Høsten 2010 ga hun ut platen Mango, hvor singelen med samme navn ble spilt mye på NRK P1 og fikk gjennomgående gode kritikker.

Lykkelig prisvinner
Kvande, som opprinnelig kommer fra Sør-Afrika, var selv intetanende til årets tildeling, og troppet opp i kommunestyresalen fordi hun var bedt om å synge en julesang før møtet. Musikeren ble synlig glad for prisen, og lurte på om kommunestyret kunne "tåle en sang til?" Det kunne de, og alle repsesentantene reiste seg i respekt da musikeren valgte å takke musikalsk med den sør-afrikanske nasjonalsangen "Nkosi Sikelel' iAfrika" for å hedre nylig avdøde Nelson Mandela.