Om filmen:

I 2009 innførte den norske regjeringen flere tiltak for å begrense innvandringen. Et av tiltakene var å gi enslige asylsøkende barn midlertidige oppholdtillatelser. De skal returneres til opprinnelseslandet når de fyller 18 år. I Norge har barnevernet omsorgsansvaret for barn uten nære omsorgspersoner. Det gjelder ikke for enslige asylsøkende barn mellom 15 og 18 år.

I filmen DE ANDRE blir vi kjent med Goli fra Kurdistan. Han ble deportert fra Norge dagen etter at han fylte 18 år og vi følger han når han legger ut på ny flukt. Brødrene Hassan og Husein er fra Afghanistan. Husein ble fysisk lam av frykt da de fikk avslag i Norge. Vi er også med da Khalid mottar sitt endelige svar fra UNE på 18-års dagen.

DE ANDRE er en nær, provoserende og bevegende film om ungdom som kjemper for å beholde livshåpet. Filmen stiller spørsmål ved hva som skjer når vi bryter etiske grunnprinsipper.

Les mer om filmen på www.lillehammerkino.no

Billetter til visningen kan kjøpes på Lillehammer kinos nettside: www.lillehammerkino.no eller på kinoen fra fredag 12. oktober.