GDs anmelder var tydelig begeistret etter premiereforestillingen:

- Knapt noen gang har jeg sett en så visuelt gjennomarbeidet barne- og ungdomsteaterforestilling som den som hadde premiere på Plan B i Lillehammer fredag kveld. Lys, lyd, kostymer, scenografi, rekvisitter – alt stemmer. Det hadde likevel ikke vært mulig uten et kobbel unge skuespillere. Fra de yngste statistene helt ned i syv år til den eldste på 21.

Det er Lillehammer kommune og Ungdomskulturhuset Plan B som står bak forestillingen. De har knyttet til seg ulike lokale aktører, deriblant UFO (Ungdom formidler opplevelser).

- Det er helt strålende at vi har med skuespiller helt fra 7-21 år som alle har viktige roller, og som gjør rollene sine på en forbilledlig måte. Dette handler om talentutvikling, og å løfte ungdommene generelt. Vi har hatt audition og plukke ut de beste. Det er ikke nødvendigvis de med mest erfaring, men de som viser et talent innen sang, dans og eller teater, sier produsent for forestillingen, og daglig leder på Plan B, Mette Kari Worum.

Hun sier de har valgt å bruke Plan B for å kunne klare å gjøre et slikt prosjekt innenfor de budsjettrammene de har.

- Lokalet er kanskje lite, men det gir samtidig en intim atmosfære. Det har vært spennende å jobbe fram rekvisitter og en scenografi som passer i forhold til stykket, og som er tilpasset plassen man har til rådighet.

Også publikum har vist stor interesse. Samtlige seks forestillinger er nå utsolgt. De første ble spilt 13.-15. mars. De siste tre går nå til helgen fra 20.-22. mars.

Forestillingsstart kl. 18.00 alle dager.

Regi: Carol Kvande, komponist: Stein Berge Svendsen, arrangement: Thor Kvande, produsent: Mette Kari Worum, koreograf: Jomo Silveira, vokalansvarlig: Thea K. Eriksen, dukker: Gregory King, kostymer: Linda Håkansson, inspisient: Vivian Haverstadløkken, lys: Lars Reiten, teknikk: Bjørn R. Jørgensen, sminke/hår: Guro Tøndevold, grafikk: Ellen Kleive. Enkelte sangtekster er bearbeidet av Thea Eriksen og Carol Kvande. Ekstra sangtekster og manus bearbeidet av Thea Eriksen. Rap av Leo Gudbrandsen.

Les anmeldelsen i GD og se flere bilder fra forestillingen her

Foto: GD/Per Ivar Henriksbø