Konsert i Lillehammer kirke 10.februar kl. 18.00.

Lillehammer symfoniorkester
Strykeelever fra Lillehammer kulturskole

Dirigent og solist: Geir Inge Lotsberg
Solist: Hilde Kolstad Huse

Billetter: voksne kr. 200,- / ungdom 13-18 kr 100,- / barn gratis selges v/ inngangen. Gratis kaffe/saft og kaker etter konserten.

Verker av bl.a..: J.S.Bach, Arvo Pärt, Nilsson, Vik m.fl.

Lillehammer kulturskole fortsetter sin aktive satsing på strykere. Også til denne konserten bidrar Dextra Musica med viktig økonomisk støtte for å fortsette denne utviklingen. På strykekonserten i Lillehammer kirke er det en rekke unge musikere som både er elever ved Kulturskolen og medlemmer i Lillehammer symfoniorkester. I tillegg er det også med mange elever fra kulturskolene i Lillehammer og Øyer.

Hilde Kolstad Huse: Vi har ved flere anledninger i det siste presentert unge solister som har vokst fram fra vårt miljø på orkesterets konserter. Fiolinisten Hilde Kolstad Huse (f.1987) var elev ved Lillehammer kulturskole fra 1994 til 2006, med Kari Røe Nåvik og Eivind Nåvik (de to siste årene) som lærere. Hilde er for tiden masterstudent ved Norges Musikkhøgskole med Kolbjørn Holthe som lærer. Tidligere har hun en mastergrad fra Edsbergs Musikinstitut i Sverige med fordypning i kammermusikk, og en bachelor fra Institutt for musikk, NTNU i Trondheim. Hennes lærere var henholdsvis prof. Per Enoksson og prof. Marianne Thorsen. Hun har vært med i flere av Norges profesjonelle orkestre, bl.a. Trondheimsolistene på deres CD-innspilling av de Grammynominerte albumene ”in folk style” og ”Souvenir”. Hun var konsertmester i Ungdomssymfonikerne i 2009. Hilde spiller på et instrument av Jacob von der Lippe.

Geir Inge Lotsberg: Også i år har vi vært så heldige å få fiolinisten Geir Inge Lotsberg som solist og dirigent. Lotsberg er profilert musiker som solist, kammermusiker og orkesterleder, bl.a. er han mye brukt som leder for Trondheimsolistene. Lillehammer symfoniorkester har hatt gleden av å samarbeide med Lotsberg flere ganger de siste årene, et samarbeid som absolutt har gitt mersmak. Mer om Geir Inge Lotsberg se: http://www.lotsberg.no/