unni_boksasp_ensemble_plakat tekst.jpg

Med låta ”5 små ord” har ensemblet beveget seg et steg nærmere popens verden og introdusert elementer av amerikansk folk inn i lydbildet. Singelen er første smakebit på deres kommende album, og med seg på turneen har de flere nye viser i kofferten.

Etter en stund med en pause fra turnélivet er Unni Boksasp Ensemble endelig samlet og tilbake for fullt med både singelslipp og vårturné. Med seg på konsertene har sanger og komponist Unni Boksasp med seg bassist Magne Vestrum og pianist Trygve Brøske.

”Det føles som å våkne opp etter en lang dvale og se sola skinne og snøklokkene og bjørkebladene titte frem igjen. Det er som å bli bydd opp til dans på ny. Jeg gleder meg til å spille på nye scener og steder vi aldri har spilt på før. Og ikke minst gleder jeg meg til å treffe vårt trofaste publikum igjen,” sier Unni Boksasp med et smil.

Den nye singelen ”5 små ord” er en låt til ettertanke. Her er temaet hemmelige små ord som lister seg frem i lyset en natt, og åpner stengte rom som ikke skulle åpnes. 

”5 små ord er i grunnen en sang om anger. De fleste vil nok kjenne seg igjen i temaet: ord blir sagt, og kan aldri trekkes tilbake. Slike små tilsynelatende uskyldige ord kan bety så mye. Fem ord kan egentlig snu opp ned på hele tilværelsen,” forklarer Unni.

Når Unni Boksasp Ensemble står på scenen med sine svingende rytmer og lekne tekster tar det ikke lang tid før det blir liv på dansegulvet. - Men det er også rom for både latter og sentimentale øyeblikk. Sammen ønsker de å formidle spilleglede, lek med melodier, tekster og arrangementer. 

“Når bandet møtes kjennes det alltid fint. Det er mye humor og spilleglede. Men vi liker også de alvorlige tekstene om de mørkere sidene ved livet - å ta tak i de vanskelige temaene og legge de fram på nye måter gjennom musikken. Vi trenger begge deler og alt imellom. Musikken er en fantastisk kanal og et universelt språk som jeg er veldig glad for å drive med”, avslutter Unni.


Unni Boksasp – vokal 
Unni Boksasp fra Tingvoll på Nordmøre, nå bosatt på Tinn i Telemark, er fulltids musiker og arbeider både som solist i ulike ensemble og som pedagog og kursholder. Hun er utdannet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og ved Høgskolen i Telemark, avdeling Rauland. Unni Boksasp har siden 1995 vært å finne i A-klassen i kveding og i 2010 og 2011 vant hun Landskappleiken i denne klassen. I 2010 vant Unni Boksasp Ensemble spellemannsprisen og Folkelarmprisen for albumet ”Keramello”, og i 2013 vant de Folkelarmprisen i åpen klasse for albumet ”Kvite fuglar”.

Trygve Brøske – tangenter 
Trygve Brøske er pianist og komponist/arrangør bosatt i Trondheim. Han er utdannet ved  Trøndelag Musikkonservatorium og Conservatoire de Musique de Genève. Brøske har samarbeidet med en rekke kjente artister og band som Bjarne Brøndbo, Marianne Thorsen, Anne-Lise Berntsen, Sissel Kyrkjebø, Per Arne Glorvigen, Unni Boksasp Ensemble, Trondheimsolistene og Moskva Balalaikakvartett.

Magne Vestrum  - kontrabass 
Magne Vestrum spiller kontrabass og elbass og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, i tillegg til å ha studert et år ved Royal Academy of Music i London. Vestrum har deltatt på en rekke plateinnspillinger og turneer i inn og utland og har også vært instruktør for barn og ungdom. Magne Vestrum har deltatt på plateutgivelser med blant annet Unni Boksasp Ensemble, Henning Kvitnes, Hilde Marie Kjersem, Geir Zahl og Christer Knutsen & Sacred Hearts. Han er også komponist og bandleder for Bull of the Year.

Hør singelen ”5 små ord” her: 
………………………………………………………………………………………………………
Mandag 25. april kl. 19.30
Dørene åpner kl. 19.00

Billett kr. 300,-
Kun salg i døra.