Vi gjentar suksessen fra 2015 og arrangerer igjen et informasjonsmøte om utfasing av oljefyring sammen med Naturvernforbundet og oljefri.no. Møtet passer for alle som ønsker å erstatte oljefyring, eller vil ha mer informasjon om fornybare oppvarmingsløsninger, den nedgravde oljetanken, eller de økonomiske støtteordningene til Enova.

Informasjonsmøte - Hvordan erstatte oljefyring med fornybar energi?
Tid: torsdag 14. september 18:30 – 20:30
Sted: Biblioteket (Torget)

Program
Velkommen
Marte Sofie Søreide, miljøvernrådgiver i Lillehammer kommune

Hva er problemet med fossil oljefyring? 
Martin L. Brandtzæg, prosjektkoordinator for Oljefri i Naturvernforbundet

Risiko og ansvar – oljetanker i et forsikringsperpektiv 
Fred Nilsen, Fagsjef skadeforebygging Sparebank 1 

Fornybare alternativer til fossil oljefyring 
Knut Olav Knudsen fagsjef i VVS –foreningen

Du kan få økonomisk støtte 
Presentasjon av Enovas støtteordninger ved Oljefri

Før og etter programmet kan du besøke bedriftsstands og diskutere konkrete løsninger for din bolig med lokale energispesialister. Da er det også anledning til å stille spørsmål til innledere. Det blir lett bevertning på møtet. 

Fossil oljefyring kan erstattes av fornybar energi
Det finnes gode alternativer til fossil oljefyring. En parafinkamin kan erstattes med en luft-til-luft-varmepumpe, pelletskamin og/eller vedovn. Har boligen vannbåren varme kan oljefyren erstattes med en luft-til-vann-varmepumpe, væske-til-vann-varmepumpe, en biokjel eller en bioovn med vannkappe. Solfangere kan varme opp store deler av forbruksvannet. Det er også mulig å velge biofyringsolje eller helt elektrisk oppvarming. 

Finn kvalitetssikrede bedrifter som kan installere fornybar oppvarming og sanere oljetanken på oljefri.no.

Du er ansvarlig for oljetanken
Som tankeier er du ansvarlig for oljetanken og eventuelle lekkasjer. Sørg for at oljetanken er i betryggende stand. Her finner du informasjon om gjeldende regelverk, samt hva som er meldepliktig, søknadspliktig og varslingspliktig i Lillehammer kommune. 

Få støtte fra Enova 
Du kan få tilbake penger fra Enova hvis du bytter ut oljefyren eller oljekaminen med en fornybar oppvarmingskilde (som ved, pellets, varmepumpe eller solenergi) og sanerer oljetanken. Alt du trenger å vite om energitiltak, støttebeløp og hvordan du går frem, finner du på enova sine hjemmesider. Du kan også ringe 800 49 003. 

Mer informasjon: 
Få tips til flere energismarte tiltak i boligen din på energismart.no.
Les mer om forbudet mot oljefyring på oljefri sine nettsider.