Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Åpning av nedtellingsuret på Lilletorget

365 dager igjen

Et nytt stykke olympisk historie ble skrevet på Lillehammer onsdag 11. februar. Det offisielle nedtellingsuret som skal telle ned til Ungdoms-OL ble avduket av H.K.H. Kronprins Haakon og Carl Erik Kråbøl (14) fra Lillehammer Ishockeyklubb. På slaget 19.00 viste nedtellingsuret at det var nøyaktig 365 dager, 0 minutter og 0 sekunder igjen til åpningsseremonien i Ungdoms-OL.

Turistattraksjon                                            
Uret er plassert på Lilletorget, i hjertet av Lillehammer, hele veien frem til lekene. Det er 3,5 meter høyt og er spesialdesignet etter lekenes visuelle profil. Til stede på avdukingsshowet var også blant andre kulturminister Thorild Widvey og visepresident i IOC, Nawal El Moutawakel og organisasjonskomiteen for Lillehammer 2016.

- Vi er takknemlige for det flotte nedtellingsuret. OL-byen har fått en ny turistattraksjon, og vi tror dette uret kommer til å bli det mest fotograferte objektet i Lillehammer fram mot lekene, sier Tomas Holmestad, administrerende direktør i Lillehammer 2016. Det sveitsiske klokkemerket OMEGA er offisiell tidtaker for Ungdoms-OL og har donert nedtellingsuret. 

Olympisk fest 
Det er nå kun ett år igjen før idrettsutøvere mellom 15 og 18 år verden over samles til en ti dagers olympisk fest med fokus på idrett, kultur og læring. Ungdoms-OL er den største nyvinningen innenfor den olympiske bevegelse siden vinter-OL ble etablert i 1924, og lekene neste år vil ha over 12.000 akkrediterte, og 2.500 av disse vil være frivillige.

Her kan du lese mer om Ungdoms-OL.