Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sykkel_1

Lån en el-sykkel!

Meld deg på! Gratis utlån til kommunens innbyggere.

For å bidra til å endre vaner, bedre folkehelsen og redusere de lokale klimagassutslippene, har Lillehammer kommune gått til innkjøp av 21 el‐sykler og en el-lastesykkel som skal lånes ut gratis til innbyggerne i Lillehammer kommune. Ordningen med utlån av el-sykler ble startet opp i 2018 og tilbudet vil vare frem til sommeren 2020.
Klimaregnskap figur

Klimanøytral kommune

Klimagassutslipp fra kommunal virksomhet

Lillehammer kommune har en klimanøytral kommunedrift. Dette ble tidligere vedtatt i kommunedelplan for miljø, og er et viktig skritt på veien mot et lavutslippssamfunn.
Energiportalen Lillehammer[1]

Energianalyse av egen bolig?

Nå kan du enkelt gjøre din egen energianalyse av boligen din. Du kan finne ut hva som er det beste tiltaket, og hva du sparer mest på.
electric-car

Energistasjon i Lillehammer

Lillehammer kommune har gjennomført et forprosjekt for å vurdere mulighetene og legge grunnlag for å etablere en energistasjon på Lillehammer. En energistasjon er definert som en «grønn bensinstasjon» som tilbyr fornybart drivstoff som el, hydrogen, biodrivstoff.
Nord mot null

Klimanøytral bydel Nord

Lillehammer kommune har nå gjennomført første del av et prosjekt om klimanøytral byutvikling. Formålet med prosjektet har vært å finne ut om det er mulig å utvikle en klimanøytral bydel i Lillehammer.