Hele Norge leser

Vil du være med på å konkurrere om premier? Da kan du lese, eller høre lydbok hver dag, og registrere poengene dine. Les konkurransereglene her

 

Lån filmer på Filmbib

Kanskje noen har sett alle DVD-ene i hyllen, eller kanskje dere ikke finner noe på Netflix? Dersom du har lånekort på et Bibliotek i Norge, kan du låne filmer her - helt gratis! De har både barne- og voksenfilmer.

Filmbib_300x272.jpg

 

Hinderløype med maskeringsteip

Finn litt maskeringsteip, eller annen teip, og fest det mellom to vegger. Skru av alt lys, untatt kanskje en lommelykt, og vær en tyv som skal stjele en skulptur på et museeum. Eller kanskje du vil se hvem som kommer seg raskest til den andre siden? Uansett; GØY!

Aktivitet-teip_300x400.jpg

 

Gratis Aftenposten Junior - helt tilbake til 2012!

Nå har Aftenposten blitt gratis, digitalt tilgjengelig. Informasjon om hvordan du laster ned på telefon/pc finner du her

Aftenposten junior_300x172.jpg

 

Lage påskepynt

Hva med å pynte til påske? Bruk det du har; doruller, gammel maling, bomull, neglelakk, klesklyper. 

Dopåske_300x400.jpg

Påske av klesklyper_300x400.jpg

 

Ha piknik inne 

Finn et teppe, legg det på gulvet - og voilà. Dekk på med mat og drikke, og det du måtte ønske. Du kan også sette stoler rundt, og henge over tepper, for å lage et telt. Gjør det til en koselig stund med høytlesning fra en bok, eller at man spiller et spill sammen. 

 

Grill middagen eller lunsjen

Alt kan grilles! Pakk inn ostesmørbrød i aluminiumsfolie. Eller til middag; en laksebit med skiver av sitron, hvitløksbåter og paprika. Bruk det du har. Ta på godt med klær og kos dere! Eventuelt kan man lage pinnebrød, og spise dem enten alene, eller surre rundt grillpølser. Oppskrift finner du her.

Grilling_300x196.jpg

 

Hjemmelaget illustrasjonsbok

Stift eller sy sammen noen ark. La barna lage sin egen tegneserie eller illustrasjonsbok. Eventuelt kan du skrive litt på hver side, som barnet skal tegne ut fra. 

 

Hoppe paradis 

Lag paradis inne med teip! 

Paradis_300x375.jpg

 

Ping-pong

Teip sammen doruller bak to papptallerkner, blås opp en ballong, og spill i vei! 

Ballong ping-pong_300x300.jpg

Dette har vår fritidsrådgiver, Ane, gjort. Video av dette finner du her.

 

Lag såpe-sky

Putt et såpestykke i mikroen på høy varme. Sett på et par minutter, og stopp før, hvis det er nødvendig.

soap-in-microwave_300x225.jpg

Da får du en såpesky!

Såpesky_300x200.jpg

Dette er jo gøy i seg selv, men du kan også nå lage din egen såpe. Mos den med hendene, eller kjør den i en blender/foodprosessor. Deretter kan du blande inn konditorfarge, og ta blandingen i muffinsformer/pepperkakeformer. Trykk dem helt flate i formene. 

Såpe collage_300x201.jpg

Ta dem forsiktig ut av formene, og la de tørke.

 

Lag en malevegg

Heng opp det du har av papir, og finn frem maling, tusjer, blyanter og neglelakk - og la barna gjøre akkurat det de vil!

Malevegg_300x225.jpg

 

Lag en film, og ha premierevisning

La barna lage sin egen film med telefonen, iPaden eller kameraet. Kanskje av bamser, legofigurer, noe ute - hva som helst! Lag popcorn eller noe annet godt, og ha premierevisning, så det blir litt stas. 

 

Ekspedisjon

Lag en liste med for eksempel 10 ting barnet skal finne, enten inne eller ute i nærområdet. Dette kan være; noe gult, noe med prikker, noe langt, noe spisst, noe mykt osv. La barnet ta bilder av det de finner, som de må vise etterpå.

Natur_300x226.png

 

Papirfly med målskive

Finn en søppelsekk og klipp ut hull i ulike størrelser. Lag papirfly, og heng opp søppelsekken mellom to dørkarmer. Hvem har det beste papirflyet? Hvem får mest poeng?

mål_300x400.jpg

Papirfly_300x400.jpg