Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline02. september kl. 10:58

Smittetilfeller:

Under koronakrisen er totalt 75 personer i Lillehammer registrert med koronasmitte. To av disse er døde. Siste smittetilfelle er registrert 25. september. Nest siste smittetilfelle var 24. september.

Les mer clear
error_outline26. august kl. 14:47

Koronatest?

Du kan bestille tidspunkt for koroantest via nettsidene våre. Bestillingsskjemaet er tilgjengelig hele døgnet. Kommunen følger Folkehelseinstituttets retningslinjer for testing. 

Les mer clear
Oversikt klimamøter

Bonden i det grønne skifte

Landbrukskontoret i Lillehammer-regionen inviterer til en møteserie om klimatiltak i landbruket i høst. Første møte er onsdag 2.september på Nermo hotell, Øyer. Det skal avholdes i alt sju møter. Du kan delta på de møtene med tema du ønsker mer kunnskap om.

Charolaise på beite på Skeikampen

Når du møter dyr i utmarka

Sommeren er også ferietid for storfe og sau. Dyr på utmarksbeite er et vakkert skue som gir et positivt bidrag til naturopplevelsen vår. I tillegg holder de landskapet åpent slik at det lettere kan brukes til turområder. Når vi ferdes i utmarka må vi ta hensyn til beitedyras naturlige adferd. I Lillehammer-regionen slippes årlig ca 34 000 sau og lam og 6000 storfe på utmarksbeite.
Foto: Even Røhnebæk

Elgmerking i Gausdal Vestfjell

I vinter har 8 elger i Vestfjellet blitt utstyrt med GPS-sendere som ledd i det nye elgmerkeprosjektet 'Elgen i Oppland'.
Skogplante

Skogkulturarbeid i koronatider

Vi er inne i en ekstraordinær tid hvor det er satt i gang omfattende tiltak for å begrense spredning av koronasmitte. Dette påvirker oss på mange områder, og de fleste bransjer er berørt. Skogbruket er intet unntak.