Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ungt entreprenørskap Espen

Kick-off for avtalen med Ungt Entreprenørskap

Annerledes skoledag på Buvollen

Fredag 22. september hadde elevene i 4. klasse en skoledag litt utenom det vanlige, da de gjennomførte programmet "Vårt lokalsamfunn" fra Ungt Entreprenørskap.

I mars inngikk Lillehammer kommune en avtale med Ungt Entreprenørskap som sikrer kommunens skoler tilgang til en rekke programmer som gir elevene mulighet til å utvikle kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Programmene gir også barn og unge en forståelse for betydningen av verdiskaping og nyskaping i næringslivet.

Kick-off
Fredag 22. september var det kick-off for avtalen da "Vårt lokalsamfunn" ble gjennomført i 4. klasse på Buvollen skole. Skoledagen ble åpnet av ordfører Espen Granberg Johnsen, som fortalte om hvordan en ordførers hverdag er og kortversjonen av hva ansvaret til en kommune er.UEHenning.JPG

Resten av skoledagen hadde Henning Holmbakken i den regionale næringsutviklingsenheten Lillehammerregionen Vekst ansvaret for. -Elevene var svært engasjerte, og klarte blant annet i løpet av skoledagen å slå sammen Øyer, Gausdal og Lillehammer", forteller Holmbakken.

Ny type arbeidsplasser
Kunnskap om og forståelse for entreprenørskap er viktig i dagens samfunn, og forventes å bli enda viktigere i fremtiden. -Anslagene varierer, men det forventes at mellom 25 og 50 % av dagens arbeidsplasser er borte og erstattet om 20 år, sier næringssjef Eirik Haagensen. -Da må vi sørge for at Lillehammer utdanner og tar vare på dem som har evnen og viljen til å skape de nye arbeidsplassene. Samarbeidet med Ungt Entreprenørskap er viktig i denne sammenhengen, presiserer han.

Programmet "Vårt lokalsamfunn" er laget for 4. og 5. klasse. Samarbeidsavtalen med Ungt Entreprenørskap gir også tilgang til programmer for ungdomsskolen.