Arbeidsmiljøprisen 2023

Alle tjenestesteder i Lillehammer kommune inviteres nå til å delta i konkurranse for å motta Arbeidsmiljøprisen i Lillehammer kommune for 2023. Prisen deles ut på kommunestyremøte i desember.

Formål med prisen Prisen gis for å løfte fram og offentlig anerkjenne en arbeidsplass som har lykkes i å utvikle et godt arbeidsmiljø. Prisvinneren skal være et forbilde som andre kan lære av. Gjennom dette ønskes det at prisen skal bidra til å stimulere til at arbeidet for et godt arbeidsmiljø står høyt på dagsorden innenfor alle tjenestesteder i Lillehammer kommune.

Hvem kan få prisen? Aktuelle kandidater er arbeidsplasser som gjennom langsiktig arbeid eller konkrete prosjekter har oppnådd positive endringer i arbeidsmiljøet. Kandidatene må ha et etablert partssamarbeid i henhold til arbeidsmiljøloven og hovedavtalen, og et partsamarbeid knyttet til det konkrete tiltaket. Det betyr at kontakten med tillitsvalgt(e) og vernetjenesten er satt i system.

Kåring av vinneren: Vinneren er den kandidaten som ut fra en total vurdering av innsatsen kan vise til oppnådde resultater og positiv fremgang i sitt arbeidsmiljø.

Jury: Som jury er oppnevnt: Kommunedirektør, HR-sjef, HMS-ansvarlig i HR- og organisasjonsenheten, to hovedtillitsvalgte og hovedverneombud.

Vurderingsgrunnlag: Stimulerer og oppmuntrer til arbeidsglede, mestring og engasjement Godt og systematisk arbeid med nærvær God evne til å beholde og rekruttere medarbeidere Godt og systematisk samarbeid med arbeidstakerorganisasjonene og verneombud.

Hva må gjøres: Søknad om å bli tildelt arbeidsmiljøprisen for 2023 må inneholde en beskrivelse av arbeidet som er gjort, evt. det konkrete tiltaket eller prosjektet som dere ønsker å bli belønnet for. Vinneren må påberegne tid til å formidle arbeidet som har vært gjort for å utvikle det gode arbeidsmiljøet for at andre i kommunen skal lære og dra nytte av erfaringene. Søknaden må være signert av TO-leder/fagenhetsleder, tillitsvalgte og verneombud. Prisen er på kr. 30.000,- og skal brukes på ytterligere tiltak for arbeidsmiljøet i enheten.

Frist for å levere søknad er satt til fredag 03.11.2023. Søknad sendes: kari.bjornstad.sandnes@lillehammer.kommune.no 

Lykke til!