Fra venstre: avdelingsleder Bente Flaten, tjenesteområdeleder Anne Karin Lien, tillitsvalgt Michaela A. Ludvigsen og verneombud Atle P. Rønsen.

Arbeidsmiljøprisen 2023

Lillehammer kommunes arbeidsmiljøpris for 2023 tildeles Psykisk helse- og rusteam i tjenesteområdet Psykisk helse og rus.
Prisen deles ut for å løfte fram og offentlig anerkjenne arbeidsplasser som har lykkes i å utvikle et arbeidsmiljø som fremmer god oppgaveløsning og har overføringsverdi. 

Gratulerer til Psykisk helse- og rusteam!

Om prisvinneren sier juryen:

Teamet ble etablert i 2022, som følge av en større omorganisering i tjenesteområdet.

Teamet vektlegger felles kompetanseutvikling, og det å møtes på ulike arenaer. Det er lagt til rette for tverrfaglig arbeid og sosial omgang. De ansatte har en krevende arbeidshverdag med høy emosjonell belastning.
Det er et veletablert partssamarbeid som jobber systematisk med arbeidsmiljøet, med særlig vekt på det organisatoriske og emosjonelle. Enheten fremstår forbilledlig med hensyn til debrifing og læring. Ansatte deltar og påvirker utviklingen av tjenesten, og opplever at dette blir satt pris på. De kjenner eierskap til egen arbeidshverdag. Videre sier de ansatte at de gleder seg til å gå på jobb og at arbeidsmiljøet «blomstrer» etter målrettet og godt felles arbeid. Personalgruppa er stabil, det er lite turnover og lavt sykefravær. Leder har en viktig rolle i dette arbeidet.