Del en kulturopplevelse nettsidebilde

Del en kulturopplevelse

Et tilbud for deg som liker kunst og kulturopplevelser, og som vil dele opplevelsen med andre. Én gang i måneden møtes gruppa på en kulturinstitusjon og får omvisning eller deltar på et arrangement.

 

Del en kulturopplevelse er et spennende tilbud/”kurs” for deg som liker kunst og kulturopplevelser. Du trenger ikke å ha noen forkunnskaper. Det viktigste er at du har lyst til å være med til noen av de flotte kunst og kulturarenaene vi har i Lillehammer og omegn. Tilbudet er et samarbeid mellom Lillehammer kommune og Kulturnettverket.

Kurset er et lavterskeltilbud til deg som ikke er så glad i å gå alene. Her får du en mulighet til interessante kulturopplevelser sammen med andre som har samme interesse som deg selv. Vi møtes én gang i måneden (stort sett torsdager midt i måneden på dagtid), og går sammen til bestemmelsesstedet. Der får vi omvisning av dyktige museumspedagoger, på museum eller dikterhjem, vi går på kino eler vi deltar på andre kulturarrangementer. Før jul skal vi også på julekonsert. Etter programmene tar vi en kopp kaffe og deler opplevelsen med hverandre, når det passer og man har lyst og mulighet. Du skal ikke forberede deg, eller føle at du er ”nødt” til å mene noe om det du har opplevd. Men du vil få en fin opplevelse og garantert lære noe nytt om kunst, historie, forfattere, film og musikk.

Påmelding for 2020/2021 senest 1. september til Anne Brit Lee på 611 05 155 eller til anne.brit.lee@lillehammer.kommune.no. Her blir det førstemann til mølla!

Hva koster det og hva får jeg for kursavgiften?

Deltagelse på ”kurset” for høsten 2020 og våren 2021 koster kun kr 450,-. Dette inkluderer inngang og omvisning på alle stedene vi besøker. Det betyr at du fort sparer inn
avgiften. Det vil også være med en egen kulturkontakt på alle treffene.

Du vil få et deltagerbevis for kurset, og med dette kommer du gratis inn på Lillehammer Kunstmuseum når som helst i åpningstiden, så lenge kurset varer. Dersom du vil ha med egen fritidskontakt/støttekontakt gjelder ledsagerbevisene på alle stedene vi besøker.

Det du må betale selv i tillegg til deltageravgiften er evt. busstransport, samt det du evt. vil spise og drikke på hvert sted. Det er fullt mulig å ta med matpakke, men kaffe/te må man evt. kjøpe.

Program for våren 2020

Torsdag 25. juni: Norsk Vegmuseum

Vi møtes Lillehammer skysstasjon kl. 09.00 og tar Sommerbussen til Norsk vegmuseum kl. 09.15. Retur kl. 12.50. På vegmuseet får vi først en omvisning, og etterpå tar vi en runde på egen hånd og ser oss om. Her er det mye spennende å se og oppleve.

Norsk vegmuseum  består av Vegmuseet, Kjøretøyhistorisk museum og Fjellsprengings-museet ,og er  et av Norges største teknisk industrielle museum. Museet har flere tusen kvadratmeter innendørs utstillinger, en stor museumspark og en unik over 200 meter lang bergtunnel med fjellsprengningshistorie. Museet har et nasjonalt ansvar for å ta vare på, forske og formidle minner om veger og vegtrafikk, og eies og drives at Statens vegvesen. Sommeren 2018 åpnet Norsk kjøretøyhistorisk museum på Norsk vegmuseum. I eget bygg presenteres 2000 m2 utstilling med biler, mc og sykler som forteller historien om kjøretøyenes betydning og bruk i Norge .

 

Program for høsten 2020 og våren 2021

Programmet for høsten og våren kan bli endret avhengig av smittesituasjonen i Norge. Sjekk innom her, eller kontakt Anne Brit Lee når det nærmer seg. Du kan laste ned brosjyren med programmet her, eller lese programmet nedenfor.

Torsdag 10. september: Maihaugen

Vi møtes utenfor hovedinngangen kl. 11.00, og skal være med vår egen guide på omvisning gjennom ulike tider. Vi får lære mer om de som levde før oss, og får en hyggelig rundtur i bygda. Turen går bl.a. innom gårdstun og hus fra ulike tider. Etterpå tar vi en kaffekopp for de som har lyst og mulighet.


Maihaugen byr på mange opplevelser. Her finner du over 200 bygninger fra ulike tidsepoker, utstillinger og spisesteder. Et levende museum med flotte opplevelser for alle.

Torsdag 15. oktober eller fredag 16. oktober: Konsert under Dølajazz

En av disse dagene møtes vi og går sammen på en konsert i regi av Dølajazz. Hvilken konsert og dag det blir, gis det beskjed om i god tid.

DølaJazz – Lillehammer Jazzfestival startet sitt livsløp i 1978 og har gjennom årene vokst seg til å bli en av de mest markante jazzfestivalene i Norge. Kanskje ikke på grunn av sin størrelse, men snarere på grunn av sin evne til å skape intimitet, nærhet til musikere og tiltrekke seg et bredt publikum.

Onsdag 11. november: Formiddagskino

Vi møtes utenfor eller innenfor inngangen til Lillehammer kino kl. 11.30. Kinoen viser hver onsdag kl. 12.00 restaurerte og digitaliserte klassikere eller nye perler som fortjener og oppleves på stort lerret.

Uke 49 eller 50: Julekonsert

Bli med å senke skuldrene og nyte en vakker og stemningsfull stund med gode artister. Julestemning garanteres!

Julekonsert i Lillehammer kirke enten uke 49 eller 50. Beskjed om dato og tid vil bli gitt i god tid.

Torsdag 14. januar: Lillehammer kunstmuseum

Vi møtes utenfor hovedinngangen kl. 11,00, og går til kunstpause kl. 11.30. Her får vi påfyll av kunsthistorisk eller kulturell art. Deretter blir det omvisning i en aktuell utstilling.

Torsdag 18. februar: Formiddagskino

Vi møtes utenfor eller innenfor inngangen til Lillehammer kino kl. 11.30. Kinoen viser hver onsdag kl. 12.00 restaurerte og digitaliserte klassikere eller nye perler som fortjener og oppleves på stort lerret.

Torsdag 18. mars: Besøk hos kunstneren Eva Willix på Fabrikken

I dag skal vi til Fabrikken og besøke kunstneren Eva Willix. Vi får en omvisning i hennes atelier, og får høre hvordan hennes malerier blir til. Etterpå tar vi en kaffe og biteti for de som har lyst og mulighet. 


Eva har jobbet som billedkunstner siden 1986. Hun maler halvabstrakte malerier med natur som fokus, hvor lyset i hennes malerier er blitt hennes varemerke. Hun reiser også Norge rundt med sine intuitive malekurs.

Torsdag 15. april: Lillehammer kunstmuseum

Vi møtes utenfor hovedinngangen kl. 11,00, og går til kunstpause kl. 11.30. Her får vi påfyll av kunsthistorisk eller kulturell art. Deretter blir det omvisning i en aktuell utstilling.

Torsdag 27. mai eller fredag 28. mai: Arrangement i regi av Norsk Litteraturfestival

Det er litteraturfestival i byen, og vi møtes et sted og går samlet til et arrangement i regi av festivalen Nærmere beskjed om tid og sted kommer.

Norsk Litteraturfestival er Nordens største litteraturfestival, med et variert program for folk i alle aldre. I slutten av mai fylles Lillehammer av forfattere og litteratur. Vi kan garantere ord som beveger og opplevelser som tar deg en tanke videre.

Torsdag 17. juni: Bjerkebæk

Vi møtes utenfor inngangen til Bjerkebæk kl. 11.00. Kl. 11.30 får vi omvisning i hjemmet til Sigrid Undset. Omviseren forteller om livet hennes fra barndommen i Kristiania, kunstnerlivet i Roma, livet som hustru og mor, skilsmissen, katolisismen, Nobelprisen, kampen mot nazistene og årene i USA under 2. verdenskrig. Sigrid Undset levde et mangfoldig liv, og hjemmet bærer preg av hennes opplevelser