Del en kulturopplevelse er et spennende tilbud/”kurs” for deg som liker kunst og kulturopplevelser. Du trenger ikke å ha noen forkunnskaper. Det viktigste er at du har lyst til å være med til noen av de flotte kunst og kulturarenaene vi har i Lillehammer og omegn. Tilbudet er et samarbeid mellom Lillehammer kommune og Kulturnettverket.

Kurset er et lavterskeltilbud til deg som ikke er så glad i å gå alene. Her får du en mulighet til interessante kulturopplevelser sammen med andre som har samme interesse som deg selv. Vi møtes én gang i måneden (stort sett torsdager midt i måneden på dagtid), og går sammen til bestemmelsesstedet. Der får vi omvisning av dyktige museumspedagoger, på museum eller dikterhjem, vi går på kino eler vi deltar på andre kulturarrangementer. Før jul skal vi også på julekonsert. Etter programmene tar vi en kopp kaffe og deler opplevelsen med hverandre, når det passer og man har lyst og mulighet. Du skal ikke forberede deg, eller føle at du er ”nødt” til å mene noe om det du har opplevd. Men du vil få en fin opplevelse og garantert lære noe nytt om kunst, historie, forfattere, film og musikk.

Påmelding for våren 2021 senest 7. januar til Anne Brit Lee på 611 05 155 eller til anne.brit.lee@lillehammer.kommune.no. Her blir det førstemann til mølla!

Hva koster det og hva får jeg for kursavgiften?

Deltagelse på ”kurset” for våren 2021 koster kun kr 225,-. Dette inkluderer inngang og omvisning på alle stedene vi besøker. Det betyr at du fort sparer inn
avgiften. Det vil også være med en egen kulturkontakt på alle treffene.

Du vil få et deltagerbevis for kurset, og med dette kommer du gratis inn på Lillehammer Kunstmuseum når som helst i åpningstiden, så lenge kurset varer. Dersom du vil ha med egen fritidskontakt/støttekontakt gjelder ledsagerbevisene på alle stedene vi besøker.

Det du må betale selv i tillegg til deltageravgiften er evt. busstransport, samt det du evt. vil spise og drikke på hvert sted. Det er fullt mulig å ta med matpakke, men kaffe/te må man evt. kjøpe.

Program for våren 2021

Torsdag 14. januar: Lillehammer kunstmuseum

Vi møtes utenfor hovedinngangen kl. 11.00, og går til kunstpause kl. 11.30. Her får vi påfyll av kunsthistorisk eller kulturell art. Deretter blir det omvisning i en aktuell utstilling.

Torsdag 18. februar: Formiddagskino

Vi møtes utenfor eller innenfor inngangen til Lillehammer kino kl. 11.30. Kinoen viser hver onsdag kl. 12.00 restaurerte og digitaliserte klassikere eller nye perler som fortjener og oppleves på stort lerret.

Torsdag 18. mars: Besøk hos kunstneren Eva Willix på Fabrikken

I dag skal vi til Fabrikken og besøke kunstneren Eva Willix. Vi får en omvisning i hennes atelier, og får høre hvordan hennes malerier blir til. Etterpå tar vi en kaffe og biteti for de som har lyst og mulighet. 


Eva har jobbet som billedkunstner siden 1986. Hun maler halvabstrakte malerier med natur som fokus, hvor lyset i hennes malerier er blitt hennes varemerke. Hun reiser også Norge rundt med sine intuitive malekurs.

Torsdag 15. april: Lillehammer kunstmuseum

Vi møtes utenfor hovedinngangen kl. 11.00, og går til inn til omvisning den hittil største retrospektive utstil-lingen om den store danske Skagen-maleren Anna Archer. Anne Ancher er av Nordens viktigste kunstnere i perioden 1880-1920. Hennes solrike interiører og intime portretter tilhører den nordiske kunstkanon.

Torsdag 27. mai eller fredag 28. mai: Arrangement i regi av Norsk Litteraturfestival

Det er litteraturfestival i byen, og vi møtes et sted og går samlet til et arrangement i regi av festivalen Nærmere beskjed om tid og sted kommer.

Norsk Litteraturfestival er Nordens største litteraturfestival, med et variert program for folk i alle aldre. I slutten av mai fylles Lillehammer av forfattere og litteratur. Vi kan garantere ord som beveger og opplevelser som tar deg en tanke videre.

Torsdag 17. juni: Bjerkebæk

Vi møtes utenfor inngangen til Bjerkebæk kl. 11.00. Kl. 11.30 får vi omvisning i hjemmet til Sigrid Undset. Omviseren forteller om livet hennes fra barndommen i Kristiania, kunstnerlivet i Roma, livet som hustru og mor, skilsmissen, katolisismen, Nobelprisen, kampen mot nazistene og årene i USA under 2. verdenskrig. Sigrid Undset levde et mangfoldig liv, og hjemmet bærer preg av hennes opplevelser