Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Samarbeid er nøkkelen

Neste søknadsfrist 1. oktober 2024

Næringsfondet i Lillehammer kommune

Lillehammer kommune disponerer årlig 450 000 kroner i næringsfondet. Størstedelen av dette deles ut i to ordinære tildelinger årlig, der Formannskapet er beslutningsmyndighet.

Sysler du med en forretningsidé du ønsker hjelp til å utvikle? I Lillehammer finnes flere gode hjelpere som kan bistå deg i ulike faser av idé- og bedriftsutvikling, helt uavhengig av om du ønsker å søke støtte fra næringsfondet eller ikke. Om du registrerer litt informasjon på www.lillehammer.no/grunder, så vil vi ta kontakt med deg og bistå deg.

Søknader til næringsfondet sendes inn ved å bruke skjemaet under. Hovedsøknadsfristene er rundt 1. mars og 1. oktober. Søknadene behandles i Formannskapet så snart som mulig etter fristens utløp.

Prioriteringer ved tildeling
Næringsfondet er relativt lite sammenlignet med det store antallet etableringer det er i kommunen, og kommunestyret har derfor vedtatt noen særskilte retningslinjer som sier noe om prioriteringene for bruken av fondet. Følgende er verdt å merke seg:

  • Næringsfondet i Lillehammer skal brukes til å stimulere og utvikle næringslivet i kommunen. Tilskudd fra næringsfond bevilges i tråd med de prioriterte satsingsområdene i gjeldende Regional næringsplan.
  • Tilskudd kan ytes til utvikling av enkeltvirksomheter eller til samarbeidsprosjekter for ulike næringssektorer og grupper av samarbeidende virksomheter.
  • Ved behandlingen av søknader om støtte fra næringsfond bør følgende elementer vektlegges:
    • Strategisk betydning for utvikling av den aktuelle næringssektoren
    • Strategisk betydning for utvikling av den aktuelle virksomheten
    • Tiltakets betydning for å sikre eksisterende eller potensial for nye arbeidsplasser
    • I henhold til vedtak i Kommunestyret for budsjett 2022 skal miljøvennlige tiltak og prosjekter vektlegges

Merk: Det er avgjørende av søkere dokumenterer hvordan prosjektet det søkes støtte til møter disse kriteriene

  • Tilskudd ytes til investeringer og utviklingstiltak. Det ytes ikke tilskudd til ordinær drift eller betjening av gjeld

Hvordan søke?
Fondets ordinære søknadsfrister er rundt 1. mars og 1. oktober. Det kan være aktuelt med tildelinger utenom disse fristene, men da må dette begrunnes særskilt.

Bruk søknadsskjemaet under for å sende inn din søknad. Ta kontakt med næringssjef Eirik Haagensen (eh@vekst.lillehammer.no eller 917 69 937) om du har spørsmål knyttet til søknaden.

MERK! Vedlegg som sendes inn via skjemaet under journalføres på ordinær måte og vil være vedlegg til saken som går til politisk behandling. Dokumentene som etterspørres er minimumskrav til hva som skal være offentlige dokumenter. Dersom søkeren ønsker å sende med tilleggsdokumenter som skal unntas offentlighet, bes det om at disse sendes direkte til postmottak@lillehammer.kommune.no og at denne eposten merkes tydelig med at det er dokumenter tilknyttet søknad til næringsfondet som bes unntatt offentlighet.

Kan være enkeltpersonforetak. Dersom det er en privatperson uten foretak som søker, fylles feltet ikke ut
Til bedriftsutvikling kan det ytes tilskudd inntil 50 prosent av tiltakets dokumenterte kostnader. Til samarbeidsprosjekter eller sektorutviklingsprosjekter kan det ytes tilskudd inntil 75 prosent av tiltakets dokumenterte kostnader.
Ordinære driftskostnader kan ikke inngå i beløpet

Legg inn kortfattet informasjon om foretaket/organisasjonen som søker, og som er relevant for søknaden. Dette kan være relevant kompetansen, erfaring, ressurser selskapet/organisasjonen sitter på osv

Næringsfondet gir kun tilskudd til investeringer og utviklingstiltak. Ordinær drift støttes ikke. En god og konkret beskrivelse av investeringen/utviklingstiltaket er derfor avgjørende for behandling av søknaden. Maks 500 tegn.
En forutsetning for behandling av søkanden, er det foreligger et budsjett for tiltaket/investering og en finansieringsplan. Budsjettet skal beskrive hovedkostnadspostene investeringen/tiltaket, mens finansieringsplanen skal vise hvordan investeringen/tiltaket skal finansieres opp. Merk at støtten fra næringsfondet maksimalt kan utgjøre 50 % av totalbeløpet. Unntaket er samarbeidsprosjekter eller sektorutviklingsprosjekter som kan støttes med inntil 75 %. Informasjonen må samles i ett vedlegg, siden det ikke er mulig å legge ved mer enn ett.

De generelle kriteriene er som følger, og disse ligger også til grunn for denne utlysningen:

  • Strategisk betydning for utvikling av den aktuelle næringssektoren
  • Strategisk betydning for utvikling av den aktuelle virksomheten
  • Tiltakets betydning for å sikre eksisterende eller potensial for nye arbeidsplasser
  • I henhold til vedtak i Kommunestyret for budsjett 2022 skal miljøvennlige tiltak og prosjekter vektlegges 

Det er helt avgjørende at søknaden får fram effektene av at tiltaket gjennomføres sett opp mot kriteriene.

Maks 500 tegn.

Her legger du ved maksimalt 1 vedlegg som du mener er relevant for søknaden