Sjansen er stor for at de fleste av oss vil oppleve falske nyheter, svindel, passord på avveier, forsøk på sosial manipulasjon eller løsepengevirus på et eller annet tidspunkt. Da er det viktig å ha kunnskap om digital førstehjelp. Hva du gjør når du rammes er viktig for å begrense skadevirkningene av den uønskede hendelsen, eller dataangrepet.

Vi lanserer derfor kurset En trygg digital hverdag, et engasjerende kursopplegg som vil lære opp alle ansatte i Lillehammer, Gausdal og Øyer kommune. Kurset hjelper oss til bedre å beskytte kommunene våre mot angrep, samt å vite hva vi må gjøre når angrepet er et faktum.

Kurset En trygg digital hverdag gir en grunnleggende innføring i digital sikkerhet. Kurset tar for seg de vanligste truslene den enkelte bør kjenne til, og gir konkrete råd til forebygging og håndtering av hendelser. I kurset tas opp temaer som verdivurdering, passord og påloggingsrutiner, hva som gjør deg sårbar og hvilke avsendere du kan stole på. De forskjellige modulene inneholder både tekst, video, illustrasjoner og spill – en engasjerende måte å lære på. Den ansatte med best score vinner to kinobilletter!

Hvordan deltar jeg?

Alle ansatte vil motta invitasjon til å logge inn i Motimate som e-post fra Motimate. Denne e-posten vil også inneholde påloggingsinformasjon med et passord. Vi anbefaler at de endrer passord med én gang. Trykk på linken, og du er i gang! Kurset tar i underkant av 75 min totalt, er i 8 deler, og kan besvares etappevis. Kurset er obligatorisk, og frist for gjennomføring er 1. desember.

Kurset kan gjennomføres via en nettleser eller i en app på smarttelefonen. Appen heter Motimate og finnes i Apple App Store og i Google Play.

Bli med - for sikkerhets skyld!