Vil du ha hjelp til å finne en aktivitet som passer for akkurat deg eller noen i familien din? Eller er det vanskelig å finne en aktivitet dere har mulighet til å delta på? Da kan du ta kontakt med fritidsrådgiveren vår. Du kan ringe eller sende en tekstmelding til henne på 48205665 og avtale å møtes. Du kan også be de som leder aktiviteten om å ta kontakt med fritidsrådgiveren. Vi finner vanligvis en løsning sammen!

Mange familier har dårlig økonomi, og i det siste har enda flere enn før blitt nødt til å gjøre vanskelige prioriteringer. I oversikten nedenfor ser du om en aktivitet er gratis å delta på. Hvis vi kjenner til at aktiviteten koster mindre enn 1000 kroner i året, er den merket med "under 1000 i året". Tips oss gjerne om du kjenner til flere aktiviteter i denne prisklassen.

Nedenfor finner du informasjon om aktivitetene - let og trykk på noe som frister! 

Hva finnes i nabolaget?

Organisasjonene med aktivitet for barn og unge er spredt rundt i hele kommunen, og noen organisasjoner har aktivitet flere steder i kommune. Noen aktiviteter har samme oppmøtested hver gang, mens andre møtes på mange ulike steder. Kartet nedenfor viser de oppmøtestedene vi kjenner til. Der står aktivitetene med fast oppmøtested eller fast "hjemmebane" i én kategori og de med varierende oppmøtested i en annen kategori. Bruk kartet nedenfor eller klikk her for å komme rett til kartet med oversikt over oppmøtested for ulike aktiviteter. Hjelp oss gjerne med å holde kartet oppdatert, og si fra til ane.solstuen@lillehammer.kommune.no om du finner feil eller mangler. 

Kommunens egne fritidstilbud

Kommunen har flere egne fritidsaktiviteter. Nesten alle disse er gratis, med unntak av kulturskolen - der er det mulig å søke om å få gratisplass.

Lillehammer kulturskole
Underviser i musikk, teater og visuell kunst. Mulighet for å søke friplass i kulturskolen.

Hiet juniorklubb (tidligere 61 grader nord-klubben)
Fritidsklubb for 5.-7. klassinger - gratis

Kodeklubben Lillehammer
Kodeklubb for teknologiinteressert barn og ungdom. Tilbudet er et samarbeid mellom Lillehammer bibliotek og litteraturhus, Eidsiva og IKOMM - gratis

Plan B
Ungdomskulturhus for ungdom på 13-17 år - gratis

UKM
Det er Ung Kultur Møtes-arrangementer flere ganger i året; med festivaler og workshops både lokalt, regionalt og nasjonalt - gratis

Barnetreffen
Lavterskeltilbud for foreldre med barn 0-5 år - gratis

 

Universelle eller tilrettelagte aktiviteter

Noen av byens fritidstilbud er spesielt tilrettelagt for deltakere med fysiske eller kognitive funksjonsnedsettelser, mens andre er universelt utformet slik at funksjonsgrad får lite å si. Noen er for barn, og noen er for ungdommer og voksne sammen. Tips oss gjerne om dere kjenner til flere tilrettelagte eller universelt utformede aktivitetstilbud.

Allidrett/idrettsskole:

  • Roterud IL har en tilrettelagt/paragruppe i idrettsskolen sin. Tilbudet er for barn i grunnskolealder.

Curling:

Fotball:

  • Wednesday United for ungdommer og voksne. LFK har også ønsket å få i gang et lag for barn, ta kontakt om du ønsker å bidra.

Fritidsklubb:

Langrenn:

Musikk:

Rullestolbasket

Svømming:

I tillegg kan flere andre tilbud tilrettelegge for funksjonsnedsettelser av ulik grad - ta gjerne kontakt for å finne hva som passer deg eller ditt barn. I Hamar-området finnes også Funkis IL - verdt å følge med på.

 

4H

4H er en internasjonal bevegelse, med 4H-klubber i over 50 land. I 4H lærer barn og unge om blant annet landbruk, natur, miljø, helse og ernæring, og er med på å drive 4H-klubbene selv. Navnet 4H viser til ordene Hode, Hjerte, Hender, Helse.

4H-klubber i Lillehammer:

Aking/bob

Aking er en konkurranseidrett der utøverne aker med spesielle kjelker eller sleder i veldig høy fart. Konkurransene foregår i naturlige akebaner. Konkurransene foregår i naturlige akebaner eller i kunstbaner, og på Hunderfossen har vi kunstbanen som ble brukt under OL på Lillehammer.

Aking i Lillehammer:

 

Allidrett og idrettsskole

Allidrett er et variert aktivitetstilbud hvor barn eller ungdom får prøve flere ulike idretter i flere miljøer, for eksempel i sal, i skogen, på løkka, på snø, på is eller vann. (Tekst fra idrettsforbundet.no)

Allidrett og idrettsskole i Lillehammer:

 

Alpint

Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert, alpint, freeski, randonee og skiskyting. I alpint kjører man ski ned bratte og svingete preparete løyper. Tempoet er ofte svært høyt! I alpint kan man konkurrere i ulike variasjoner av slalåm og utforrenn.

Alpint i Lillehammer:

Barne- og ungdomsorganisasjoner

Det finnes mange ulike barne- og ungdomsorganisasjoner. noen organisasjoner har en felles sak de kjemper for, for eksempel naturvern. Andre har en felles interesse, et felles livssyn eller er ungdomspartiet til et politisk parti. Noen finnes allerede i Lillehammer, og mange flere har fylkeslag. Mange av dem er medlemmer i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

Barne- og ungdomsorganisasjoner i Lillehammer:

 

Basketball

Basketball er et lagspill der man scorer poeng ved å kaste eller slå ballen i motstanderens kurv. Basket kan spilles både utendørs og innendørs.

Basketball i Lillehammer

Bordtennis

Bordtennis er et raskt innendørs ballspill som spilles på bord med racket og plastball. Det spilles ved å slå ballen frem og tilbake over et nett på tvers av bordet. Bordtennis er vanlig å spille for moro skyld, men det er også en av verdens største konkurranseidretter.

Bordtennis i Lillehammer:

 

Bridge

Bridge er et kortspill for fire personer hvor to par spiller mot hverandre. Mange spiller bridge som hobby, og det finnes også store turneringer.

Bridge i Lillehammer:

 

Bueskyting

Bueskyting er skyting med pil og bue. Bueskyting foregår enten på bane utendørs, på bane innendørs eller ute i en terrengløype. Kanskje du vil bli like god som Katniss eller Legolas?

Bueskyting i Lillehammer:

 

Curling

Curling er et presisjonsspill på is, der to lag konkurrerer om å plassere spesielle curlingsteiner nærmest mulig midtpunktet i et målområde. Spillerne sender curlingsteinene glidende bortover isen, og koster foran steinen for at den skal gli bedre. Kanskje er du på landslaget som vinner OL om noen år?

Curling i Lillehammer:

 

Dans og drill

Dans er bevegelse for bevegelsens skyld - oftest sammen med musikk. Det finnes former for dans i alle kulturer og flere ulike organisasjoner i Lillehammer lærer bor mange ulike dansestiler - både ballett, freestyle, hip hop, jazzballett, drill og mye mer.

Dans i Lillehammer:

 

E-sport og datakultur

Dataspill og konkurranse = e-sport. E-sportutøvere må være kjappe, kloke, lure og i god form. Kanskje du vil trene sammen med en e-sportklubb?

Film

De aller fleste ser film eller TV-serier ofte - og noen er ekstra interesserte. Kanskje du vil se gode filmer fra hele verden? Kanskje du vil møte andre som også er interessert i film?

Film i Lillehammer:

 

Folkemusikk

Folkemusikk er tradisjonell musikk, med særpreg som hører til det området musikken stammer fra. I Norge har vi mange ulike folkemusikktradisjoner, og vi har flere aktive, dyktige folkemusikere i Lillehammer.

Folkemusikk i Lillehammer

  • Lillehammer juniorspellemannslag - under 1000 i året
    Spelemannslaget har ikke nettside enda, og forteller dette:
    Det er mange måter å lære musikk på. I folkemusikken lærer man ved å lytte og herme. Man lærer ved å spille sammen med andre, uten noter. Vi ønsker at så mange som mulig skal kjenne gleden ved å formidle musikk og startet derfor Lillehammer juniorspelemannslag for noen år siden. Alle byer må ha sitt eget juniorspelemannslag!  

    Vi øver annenhver torsdag sammen med vår instruktør som heter Olaug Furusæther. I tillegg jobber vi med å få til spillejobber for juniorlaget rundt om i Lillehammer-distriktet. Dette kan være hotell, gamlehjem, barnehager, skoler, diverse private og offentlige arrangement.

    Målgruppen er barn og ungdom som spiller fele og har lyst til å være med i et fellesskap med mye fin musikk og hyggelige folk. Målet vårt er å bli gode! Og ha det gøy! Er du nysgjerrig på hva vi holder på med, er det bare å ta kontakt med Camilla Granlien på telefonnummer 92251280.

 

Foto

Mange tar mange bilder hver dag - og kanskje synes du det er ekstra spennende å få til skikkelig gode bilder? Kanskje du vil lære mer om kamera og om foto?

Foto i Lillehammer:

 

Fotball

Fotball er et ballspill og en lagidrett - og verdens mest populære sport. Målet er å score mål, og for å få til det trengs både samarbeid og øving. I Lillehammer finner du fotballag i alle deler av kommunen.

Fotball i Lillehammer:

 

Freeski

Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert, alpint, freeski, randonee og skiskyting. I freeski kombinerer man alpinskikjøring med hopp og triks, gjerne med bruk av ulike hindringer i løypa. 

Freeski i Lillehammer:

Friidrett

Friidrett har flere ulike grener, både løp, hopp og kast i flere varianter. Gjennom friidrett får barn og ungdom prøve mange ulike øvelser, og kan etter hvert velge å øve spesielt mye på det de liker aller best.

Friidrett i Lillehammer:

  • Lillehammer Idrettsforening - medlemskontingent er 350 kroner pr. år. Treningsavgift for barn under 10 år er gratis. Treningsavgift for barn 10-17 er 350 kroner pr. år.

 

Friluftsliv

Det er stadig mer populært å gå tur i fjell, skog og mark - enten hele familien sammen eller i grupper som Barnas Turlag eller DNT Ung. Du kan låne mye turutstyr hos BUA Lillehammer, og hvis du vil dra på tur sammen med noen kan du være med på DNTs aktiviteter.

Friluftsgrupper i Lillehammer:

Om du er glad i å være ute og å bruke naturen, kan det hende en speidergruppe passer for deg. Da lærer du både mye om å være ute og om mye annet.

Speidergrupper i Lillehammer:

 

Frisbee/discgolf

Diskgolf fungerer på mange måter som vanlig golf, men i stedet for å slå en ball ned i et hull, kastes disken i kurver av metall. I Lillehammer er det flere frisbeegolfbaner/discgolfbaner, og også en discgolfklubb. 

Frisbee i Lillehammer:

  • Lillehammer frisbee - under 1000 kroner i året
  • Frisbeegolfbanene er gratis å bruke, og du kan låne frisbeer i BUA Lillehammer

 

Golf

Golf spilles med ball og køller på store gressbaner. Målet er å bruke færrest mulig slag på å få ballen ned i hull i banen - og golfbane har gjerne 6, 9 eller 18 hull. Golf er en hobby for mange, og er også en stor internasjonal konkurransesport.

Golf i Lillehammerområdet:

  • Hafjell Golfklubb - gratis deltakelse for barn under 12 år, 1000 kroner for 12-15-åringer.

 

Husflid/håndverk/tradisjon

Kanskje du har lyst til å lære å strikke, farge garn, veve, spikke, brodere eller andre håndverksteknikker? Kanskje du vil være med på husflidskurs, eller bare møte andre som også er interessert i det samme?

Husflid, håndverk og tradisjon i Lillehammer:

 

Håndball

Håndball er et innendørs ballspill med to lag, der målet er å score flest mulig mål. Spillet går fort og spillerne blir både raske og sterke - og er helt avhengige av å samarbeide godt. Håndball er en av de mest populære idrettene i Norge, både å delta i og å følge med på i store turneringer.

Håndball i Lillehammer:

 

Innebandy

Innebandy er et innendørs ballspill med køller og en liten ball, og minner om ishockey. Innebandy blir stadig mer populært i Norge.

Innebandy i Lillehammer:

 

Instrumentundervisning, band og orkester

I tillegg til korps, går det an å spille sammen med andre i både orkester og i band eller andre grupper. I Lillehammer og i nabokommunene kan du lære å spille ulike instrumenter og øver på å spille sammen med andre. Hvis du vil øve på egen hånd, kan du låne øvingsrom på Plan B eller ved Kulturhuset Banken.

Instrumentundervisning, band, orkester og øvingsmuligheter i Lillehammer:

 

Ishockey

Ishockey er et lagspill på isbane, der spillerne går på skøyter og bruker køller til å føre en puck. Laget scorer mål ved å få pucken i motstanderlagets målbur.

Ishockey i Lillehammer:

Jakt og fiske

Jegere sporer opp og skyter eller fanger ville dyr og fugler. Fiskere fanger ville fisk, enten med fiskestang, nett eller annet utstyr.

Jakt og fiske i Lillehammer:

 

Kampsport

I kampsport lærer man kampteknikker og selvforsvar. Det finnes mange ulike typer kampsport, og blant de vanligste i Norge er f.eks. karate, jujutsu, aikido og taekwando. Mange av disse kan man lære i Lillehammer eller i nærheten av Lillehammer.

Kampsport i Lillehammerområdet:

 

Klatring

Du kan klater både innendørs og utendørs, både i ferdige løyper og i naturlige klatrevegger. Skal du klatre utendørs er det viktig å vite hvordan man klatrer sikkert - da er det lurt å gå på kurs først.

Klatring i Lillehammer:

 

Koding og teknologi

Koding er språket vi bruker for å lære datamaskiner hva de skal gjøre - det er koding som gjør at vi kan lage nye apper eller ta bilder av svarte hull. Kanskje du vil lære mer?

Koding og teknologiaktiviteter i Lillehammer:

 

Kor og sang

Stemmen er kroppens eget instrument. Det å synge sammen med andre gjør det enda lettere å bli kjent med hverandre, og sang er et flott verktøy både for å bearbeide og for å formidle følelser. I Lillehammer finnes både sangundervisning man kan ha alene eller i grupper, og det finnes mange kor for barn og ungdommer i forskjellige aldere:

Kor og sang i Lillehammer:

 

Korps og drill

I et korps spiller mange musikere mange ulike instrumenter. Du kan spille både trompet, saksofon, tuba, trommer og mye annet - og i korpset spiller ofte folk i mange ulike aldere sammen. Noen korps har egne drilltropper, og det finnes også en ren drillgruppe.

Korps i Lillehammer:

Drill i Lillehammer:

 

Kortbaneløp (skøyter)

Kortbaneløp er innendørs skøyteløp på isbane. Full fart og mye action!

Kortbaneløp i Lillehammer:

Kunst

Kunst finnes i mange former - både maleri, fotografi, skulpturer, vevkunst, performancekunst, tegning, grafikk og mye annet. Kanskje du vil utforske flere kunstformer, eller øve deg spesielt i én av dem? Kanskje du drømmer om å bli kunstner, eller kanskje du bare har det skikkelig fint når du tegner, maler eller lager annen kunst?

Kunstaktiviteter i Lillehammer:

 

Kunstløp

Kunstløp er som dans på skøyter. I konkurransene viser man skøyteferdigheter med trinn, hopp og piruetter, enten alene, i par eller grupper.

Kunstløp i Lillehammer

Langrenn

Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert, alpint, freeski, randonee og skiskyting. Langrenn er nok den vanligste, og mange idrettslag har noe langrennsaktivitet gjennom året, mens Lillehammer skiklub har det som en av sine hovedaktiviteter.

Langrenn i Lillehammer:

Litteratur / lesing

I litteraturbyen Lillehammer er det mange møteplasser for de som er glad i å lese og lytte til gode historier. 

Litteraturaktiviteter i Lillehammer:

Makerspace (skaperverksted) og folkeverksted

I et makerspace (skaperverksted) finner du ofte utstyr til å skape, f.eks. 3D-printere, laserskjærere, loddebolter, symaskiner og roboter. På et makerspace finner du også andre som er interessert i å skape, fikse og utforske. På et folkeverksted finner du utstyr som kan brukes til å bygge, sy, reparere og vedlikeholde. Begge steder kan du ofte finne andre som er interessert i det samme som deg. Kanskje dere kan lære noe nytt av hverandre?

Makerspace og folkeverksteder i nærheten:

Modellfly

Modellfly er alle slags fly - i små varianter. Det kan være seilfly, droner, motorfly, helikopter. Om du ønsker å fly modellfly sammen med andre, finnes det en modellflyklubb i Lillehammer.

Modellfly i Lillehammer:

 

Motorsport

Motorsport er både bilsport og motorsykkelsport - det handler om fart og motorkrefter. I Lillehammer er det aktivitet i Hovemoen, som etter hvert flyttes til et nytt motorsportanlegg på Korsåsen.

Motorsport i Lillehammer

Orientering

Orientering er en type terrengløp eller byløp der man bruker kart og kompass for å finne poster som er plassert rundt i et bestemt område. Alle postene må vanligvis finnes i riktig rekkefølge før man kan løpe (eller gå) i mål.

Orientering i Lillehammer:

 

Padeltennis

Padeltennis (også kalt padel) er en racketsport - og en raskt voksende idrett verden over. Den kan spilles innendørs og utendørs, og minner om en kombinasjon av squash og tennis. Banen har nett i midten og vegger rundt, der også veggene er en del av spillet. 

Padeltennis i Lillehammer:

Parkour

Parkour er en bevegelsesform der målet er å komme raskt fra et punkt til et annet. Utøverne kombinerer for eksempel hopp, løp, klatring og balanse for å bevege seg over og rundt ulike hindringer, som benker, trær, murer og gelendere. Parkour foregår gjerne i sentrumsområder, med mange ulike hindringer og mål. De siste årene har det også kommet flere parkouranlegg rundt om i Norge, både innendørs og utendørs.

Parkour i nærheten av Lillehammer:

Randonee

Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert, alpint, freeski, randonee og skiskyting. I randonee bruker man alpintutstyr på fjelltur, med bratt skitur opp på en fjelltopp og frikjøring ned igjen etterpå. På turen oppover har man skifeller festet under skiene, før man tar dem av for å få god gli ned fra fjellet. Randoneeturer krever god kunnskap om sikkerhet.

Randonee i Lillehammer:

Ridning

Det finnes flere muligheter til å ri på hest eller ponni i Lillehammerområdet. Kanskje du vil være med på å stelle hestene? Kanskje du vil ri for moro skyld, eller kanskje du vil lære sprangridning og konkurrere i hestesport?

Ridemuligheter i Lillehammerområdet:

 

Roing

Roing er både en olypisk gren og en hyggelig aktivitet på tur. Det finnes kurs og aktivitet både for deg som vil ro raskest mulig, og for deg som bare vil føle deg tryggere i båt.

Roing i Lillehammer:

  • Lillehammer ro- og kajakklubb - medlemskap for voksne koster 500 kroner, medlemskap for barn koster 0 hvis en foresatt er medlem. Nye padlere/roere trenger grunnkurs, som har kursavgift i tillegg til medlemsavgiften.
  • Kano til utleie fra DNT - avtales hos Vandreskoen

 

Seiling

Når man seiler, styrer man en seilbåt ved hjelp av vind. Seiling er både en idrett, en reisemåte og en hobby. 

Seiling i Lillehammer:

Sjakk

Sjakk er kanskje verdens mest kjente spill, og spilles både på stuebord, i klubbhus og i store TV-sendte turneringer - verden over. I Lillehammer kan du spille sammen med en sjakklubb, og du kan låne sjakkbrett hos BUA Lillehammer og både bøker og filmer om sjakk på biblioteket.

Sjakk i Lillehammer:

 

Skateboard

Skateboard/rullebrett er et brett med hjul, og finnes i ulike varianter. Skateboard kan være et transportmiddel, men er vanligere å se i skateramper og andre skateanlegg, der skatere bruker brettet til å gjøre ulike triks. 

Skateboard i Lillehammer

Skihopp

Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert, alpint, freeski, randonee og skiskyting. I skihopping konkurrerer man om å hoppe lengst mulig på ski. I Lillehammer er det hoppbakker flere steder.

Skihopp i Lillehammerområdet:

 

Skiskyting

Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert og skiskyting. I skiskyting kombinerer man langrenn og skytesport. I hvert renn går man både flere distanser langrenn og stopper for å skyte på blink, og begge deler er viktig for det endelige resultatet.

Skiskyting i Lillehammer:

 

Skyting/skytesport

Skytesport er et samlebegrep for konkurranseskyting med gevær eller pistol, og det skytes på ulike typer mål, og på både innendørs og utendørs skytebaner. Skyting er blant Norges aller største breddeidretter, og Norge har flere konkurranseskyttere i verdenstoppen. 

Skytterlag i Lillehammer:

Snowboard

Snowboard/snøbrett er som en bred ski, der begge føtter er festa til ett brett, og brukes til kjøring i blant annet alpinbakker. Snowboard er en populær vinteraktivitet, og også en stor konkurransesport.

Snowboard i Lillehammer

Speider

Om du er glad i å være ute og å bruke naturen, kan det hende en speidergruppe passer for deg. Da lærer du både mye om å være ute og om mye annet.

Speidergrupper i Lillehammer:

Svømming

Alle skal lære å svømme skolen. Noen synes kanskje det er ekstra gøy, og vil svømme mer - kanskje til og med bli skikkelig rask? Og noen synes kanksje det er litt vanskelig, og vil være med på svømmekurs for å føle seg tryggere? Noen vil kanskje bare lære litt mer enn de rekker på skolen?

Svømming i Lillehammer:

Sykling

Sykkel er både en stor sport, og en vanlig fritidsaktivitet og transportmetode. Vil du lære mer om å sykle godt og raskt sammen med andre, kan du det. Eller kanskje du vil teste stilsykling?

Sykling i Lillehammer:

 

Teater/drama

I teater forteller skuespillere en historie gjennom fremføre og gjøre handlingen i historien. Skuespillerne lever seg inn i karakterene i historien, og får samtidig publikum til å leve seg inn i historien. I Lillehammer finnes det både teatergrupper, prosjekter og undervisning i drama og teater.

Teater/dramaaktiviteter i Lillehammer:

 

Tennis

Tennis er et ballspill der spillerne bruker en racket til å slå ballen fram og tilbake over et høyt nett midt på banen. Det kan spilles én-motén og som lagspill med to på hvert lag. 

Tennis i Lillehammer:

 

Turn og drill

Turn består av mange ulike akrobatiske øvelser med og uten apparater - gjerne med mye hopp, sving og balansering. I drill gjør man også akrobatiske øvelser, men uten apparater. Drilltroppene opptrer gjerne med koreografi, i grupper, og ofte sammen med musikkorps.

Turn og drill i Lillehammer:

 

Trening for ungdom

Noen trives best med variert trening f.eks. én gang i uka, i stedet for én type aktivitet flere ganger i uka. Noen vil også ha noe variert ved siden av en annen fast aktivitet. Da finnes det flere idrettslag med bredt tilbud og ungdomsvennlig pris.

Trening for ungdom i Lillehammer:

 

Trosopplæring og aktiviteter med religiøst innhold

Flere trossamfunn og menigheter i Lillehammer har aktiviteter for barn og ungdom. Noen har trosopplæring som hovedformål, mens andre har religion som ramme eller som element i en annen aktivitet. Noen av disse aktivitetene står også under andre overskrifter, f.eks. allidrett og musikk.

 

Ungdomshus, ungdomskultur og fritidsklubb

På fritidsklubb og ungdomshus kan du være sammen med venner og treffe nye folk, bare prate, eller prøve en ny aktivitet. Det er DITT sted, samtidig som det er voksne der om du trenger noen å prate med. Ungdomskulturhuset har i tillegg både musikkstudio, dansesal og øvingsrom. Flere av stedene på lista nedenfor arrangerer også forskjellige turer, konserter, LAN og workshops - kanskje du vil være med neste gang?

Ungdomskultur, klubb og steder å være i Lillehammer:

 

Ungdomspartier

De store politiske partiene har også ungdomspartier med lokallag enten i Lillehammer eller i Innlandet. Nedenfor finner du de nærmeste lokallagene vi kjenner til, i alfabetisk rekkefølge.

 

Vannski

På vannski står du på en spesiell type ski mens en båt trekker deg raskt over store vannflater. Klarer du å holde deg oppe? Vannskiklubben har både kurs og mulighet til å øve deg gjennom sommersesongen.

Vannski i Lillehammer:

 

Om oversikten

I denne oversikten står det flest tilbud som foregår i Lillehammer kommune, men noen tilbud er også utenfor kommunegrensene. Noen aktiviteter står også under flere overskrifter for å gjøre det lettere å finne fram i oversikten. Vet du om tilbud som mangler her? Si gjerne fra til fritidsrådgiver Ane Solstuen, så oppdaterer hun denne oversikten så fort som mulig. 

Hvert år samler vi denne informasjonen i en brosjyre som trykkes og sendes ut til grunnskolene og andre møteplasser for barn og unge. 

 

Vil du lage din egen aktivitet?

Kanskje finner du noe som frister her, kanskje har du mest lyst til å drive med noe annet. Da kan du kanskje starte din egen forening, og få med deg flere som er interessert i det samme som deg? Da foreslår vi at du leser litt mer om det å starte og drive din egen organisasjon her:

Det finnes mange ulike nasjonale organisasjoner - kanskje du vil starte et lokallag i et av disse? Mange ulike organisasjoner er medlemmer i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner, og på denne oversikten over LNUs medlemsorganisasjoner kan du finne mange spennende organisasjoner. Lykke til!