Her er regler for helsepersonell som er ansatt i Lillehammer kommune. Reglene har bakgrunn i oppdaterte retningslinjer fra Folkehelseinstituttet: 

  • Helsepersonell som mottar besøk i sitt hjem fra karantenepliktige land, (det vil si «røde» og «grå») bør være særlige oppmerksomme på smittefare. Dette må du informere din leder om i forkant, slik at dere kan bli enige om nødvendige forholdsregler med hensyn til smittefare.
     
  • Alt helsepersonell i organisasjonen Lillehammer kommune som har pasientnært arbeid og som i løpet av de siste ti dager har vært på reise i «grønne» regioner/land utenom Norge skal testes for koronaviruset og ha negativ test før de går inn i pasientnært arbeid igjen.
     
  • Helsepersonell som i løpet av siste ti dager har vært i «røde» og «grå» regioner og land, omfattes av karanteneplikt i ti dager (og skal testes hvis de har symptomer). 
     
  • Helsepersonell må informere arbeidsgiver om slik reisevirksomhet og test/testresultater før de starter i arbeid igjen.

 

Testing skjer etter vanlige rutiner med henvendelse til fastlege og prøvesvar på Helsenorge.no i den enkeltes kjernejournal.

Ansatte som har vært på reise eller planlegger reiser må holde seg oppdatert via Folkehelseinstituttets nettsider, og oppdaterte råd og vurderinger finner du her.