Terrengsykkel-VM i 2014 skal foregå i Lillehammer og Hafjell i siste halvdel av august. Hafjell skal ha rundbane og downhill, mens trial og sprint skal foregå i Lillehammer sentrum. I tillegg skal veteran-VM i rundbane arrangeres på Lillehammer. Mens veteran-VM arrangeres i forkant av Birkebeinerrittet, mens hoved-VM går av stabelen helgen etter. Kommunestyret bevilget 1 million kroner til arrangementet, og i tillegg ble det satt av inntil 100 000 til tiltak som fremmer næringsutvikling knyttet til sykkel.

World Cup i hopp og kombinert har i flere år blitt arrangert på Lillehammer. Fra og med 2013 blir også world cup i langrenn arrangert i byen. For å profesjonalisere organisasjonen Lillehammer skifestival og videreutvikle produktet som tilbys publikum bevilget Kommunestyret 1,25 millioner for 2013 og uttrykte en intensjon om videre støtte de kommende årene.

Gratis parkering i sentrum har tidligere vært oppe til politisk behandling. Den gang ble saken oversendt til fagutvalg for samfunnsutvikling for en dypere behandling. Kommunestyret vedtok torsdag en prøveordning med 1 times gratis parkering i to av byens parkeringshus og gratis parkering på lørdager på Lurhaugen. I tillegg justeres tid for avgiftsparkering på hverdager fra 9-17 til 9-15, og det skal settes opp henvisningsskilter.