Konsultasjonsteamet
Barnet i mente

 

Teamet tilbyr konsultasjon i saker det det er bekymring for en gravid, det ufødte barnet, eller for sped- og småbarnsforeldre som strever.

 

 

 

 

 

 

Foreldreglede og -bekymring

Å vente barn og være nybakte foreldre er ofte forbundet med glede og forventning. Men det er også en tid for bekymring og uro. De fleste trenger ekstra støtte i denne viktige tiden. Noen vil trenge profesjonell hjelp. Når foreldres problemer eller belastninger påvirker barnets utvikling og trivsel, er det viktig å komme tidlig inn og gi god hjelp i denne viktige livsfasen.

Konsultasjonsteamet Barnet i mente (BiM)

Konsultasjonsteamet er sammensatt av erfarne fagfolk fra psykisk helsevern for barn og voksne, rusbehandling og barnevern. Det kan utvides med andre tjenester og profesjoner ved behov. Konsultasjonen er en mulighet til å drøfte forståelse, utfordringer og muligheter, og hva som er behovene i den enkelte familie. Teamet er til for alle helse- og omsorgsprofesjoner i kommunene og spesialisthelsetjeneste.

Sammenhengende hjelp

Teamet er forankret i Behandlingslinjen for gravide, sped- og småbarn med psykososiale belastninger. Behandlingslinjen skal sikre at tiltak er koordinerte og tilpasset barnets og familiens behov, og at hjelpen ikke stopper opp i overgangene mellom ulike tjenester. Teamet, i likhet med behandlingslinjen, styres av fire prinsipper: 1) barnets beste, 2) tidlig inn, 3) koordinert hjelp, og 4) åpne, respektfulle prosesser.

Arbeidsmåte

Konsultasjonsteamet BiM vil bidra til å avklare alvorsgrad, og hvilke tjenester som trengs for å støtte foreldre og barn. Det er ingen spesifikke krav til forberedelse, bare meld de bekymringer eller spørsmål du har. Saker må meldes senest 2 dager på forhånd. Det er mulig å ta opp en sak flere ganger. Kontakt enten Jofrid Bjørnstad eller Hildegun Thorsen.

 

 

Møtetider og -sted

BUP-Lillehammer og BUP-Gjøvik kl. 10.00 – 12.30 torsdag i partallsuker. Konsultasjoner kan også gjennomføres som videokonferanse.

Kontaktinformasjon

Jofrid Bjørnstad, tlf: 612 72 850 jofrid.bjornstad@sykehuset-innlandet.no

Hildegun Thorsen, tlf: 466 16 600 hildegun.thorsen@bufetat.no