Vi ønsker å låne ut syklene til deg som vil utfordre deg selv på å bytte ut bilen med el-sykkel til og fra jobb/skole og annen lokal personlig transport i en periode på 3 uker.

Vi har sykler i ulik størrelse og i både herre- og damemodell, slik at alle skal finne noe som passer for seg, ut fra ulike behov og ønsker. Alle syklene er utstyrt med blant annet lås, lys, bagasjebrett, sidestøtte og sykkelhjelm. For vinterbruk er syklene utstyrt med piggdekk. Høsten 2019 er det i tillegg anskaffet to kraftigere el-sykler til vinterbruk. Når du har fått tildelt en sykkel kan du hente den i G-Sport sine lokaler nord i Storgata.

Tilbudet er gratis, men som gjentjeneste ber vi om at du gir noen opplysninger om din bruk av sykkelen etter avsluttet låneperiode. Hensikten med tiltaket er at flest mulig etter låneperioden skal ha etablert nye reisevaner og funnet egne gode grunner til for eksempel å gå til innkjøp av el‐sykkel for permanent bruk til lokal personlig transport. For mange vil el-sykkel kunne være et godt alternativ til bil nummer to.

Tiltaket er et ledd i en helhetlig og langsiktig strategi for økt bruk av kollektivtrafikk, sykkel og gange. Med dette tiltaket ønsker vi å få til en bevisstgjøring rundt valg av transportmiddel ved å tilrettelegge for miljøvennlig transport. Tiltaket vil også ha en positiv helsegevinst.

Vil du være med? Benytt elektronisk påmeldingsskjema

sykkelby.png