Lillehammer kommune deltar på Plastutfordringen 2020

Lillehammer kommune skal være med på plastutfordringen som er en nasjonal kampanje Framtiden i våre hender arrangerer i midten av oktober. Det skal rekrutteres 20 husholdninger i Lillehammer til å bli med på en nasjonal konkurranse for å redusere mest mulig plast i 2 uker.
Hva er Plastutfordringen?
Målet med Plastutfordringen er å hjelpe forbrukerne til å opparbeide seg sin egen plastkompetanse og gjennomføre valg i hverdagen for å bidra til å løse plastproblemet.

Digital plattform for å registre tiltak
Plastutfordringen kjøres med den digitale plattformen til Ducky. Ducky har en avansert klimakalkulator i bunn, og er designet for å gjøre det morsomt og enkelt for folk å gjennomføre aktiviteter og endre vaner. Hver husholdning deltar som ett lag, som konkurrerer mot andre husholdninger i sin kommune. Alle husholdninger i en kommune deltar igjen som ett felles kommunelag mot de andre kommunene.

Alle kan bidra!
Vi ønsker å vise at alle kan bidra til å løse plastproblemet og har trua på at ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Hvis alle i Norge hadde gjort det samme som deltagerne i Plastutfordringen 2019, ville vi i løpet av to uker redusert forbruket av plastposer med over 9 millioner, redusert kjøp av engangskopper med over én million og plukket over 300 tonn plast! I år satser vi på at vi kan bidra til å skape enda større endringer.

Påmelding
Vi søker alle type husholdninger: Single, storfamilier, kollektiver, gamle, unge – ja, alle. Meld deg på via lenken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1Bjq-fGNnlCNXdTZdMRkptE_Iv5XONkeqEyBB3UgO7dYLPg/viewform

Du vil da bli kontaktet vår lokale prosjektkoordinatorer for videre informasjon. Hvis du har spørsmål om prosjektet, ta kontakt med Camilla Tysland Lillehagen, camilla@framtiden.no