Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Thea Kamfjord Eriksen fikk Lillehammer kommunes kulturstipend for 2018

Lillehammer kommunes kulturstipend 2018

Thea Kamfjord Eriksen mottok Lillehammer kommunes kulturstipend for 2018 ved starten av årets siste kommunestyremøte, torsdag13. desember. Det var ordfører Espen Granberg Johnsen som delte ut stipendet, som er på 25 000 kroner.

Thea Kamfjord Eriksen er et kjent navn for mange lillehamringer. Hun startet opp som ungt medlem i ten-sing koret SALT, og har i voksen alder gitt ut egne innspillinger og markert seg som en  sterk musikalsk drivkraft og inspirator i byen.

Da ordfører Espen Granberg Johnsen leste opp begrunnelsen for tildelingen av prisen til Kamfjord sa han blant annet:

«Det vi deler ut i dag, er ikke en påskjønnelse for lang og tro tjeneste. Tvert imot; det er en utmerkelse vi gir til en ung utøver vi har tro på at vil ha betydelig utvikling i de neste årene. I sin tildeling har Formannskapet lagt særlig vekt på det som står i statuttenes §2, om at «Stipendet skal sette stipendiaten i bedre stand til å arbeide med sin utdannelse og utvikling.»

I begrunnelsen står det videre:
«Jazz- og visesangeren Thea Kamfjord Eriksen har allerede markert seg som en sterk og tydelig stemme. På sine plateutgivelser har hun våget å være blottstilt og ærlig, og hun har brukt musikken til å undersøke sentrale betingelser for menneskers liv. I tillegg har Thea Kamfjord Eriksen brukt sitt musikalske overskudd og sitt talent på å veilede og inspirere barn og ungdommer i kommunen, gjennom talløse prosjekter, over mange år».

Lillehammer kommune gratulerer med stipendet, og ønsker all mulig lykke til i fortsettelsen.