Høringen er åpen for alle, og alle interesserte kan uttale seg om og gi innspill til forslaget. 

Uttalelse bes sendt pr. e-post til postmottak@lillehammer.kommune.no, eventuelt pr. post til Lillehammer kommune, Postboks 986, 2626 Lillehammer.

Merk e-posten/uttalelsen med saksnr: 20/930

I tillegg til den åpne høringsrunden, sendes høringsforslaget til de politiske partienes lokallag i Lillehammer for uttalelse. Det legges videre til rette for at politiske råd og utvalg i Lillehammer kan uttale seg om forslaget. Råd og utvalg gis utvidet frist til 19. mars 2020 slik at forslaget kan behandles i ordinært oppsatte møter.

Etter at innkomne høringssvar er gjennomgått og vurdert, fremmes forskriften til ny behandling, med sluttbehandling i kommunestyret.

Dokument til høring

Høringsforslag til Forskrift om folkevalgtes arbeidsvilkår i Lillehammer kommune.

Bakgrunn

I den nye kommuneloven er folkevalgtes rettigheter og plikter regulert i kap. 8. Kommuneloven slår fast at kommunestyret skal gi lokal forskrift om folkevalgtes rett til dekning av utgifter og økonomiske tap, arbeidsgodtgjøring, ettergodtgjøring og permisjon.

Lillehammer kommunes gjeldende reglement for godtgjøringer m.m. finnes i «Reglement for folkevalgtes arbeidsvilkår». Reglementet ble sist revidert av kommunestyret i september 2016. Krav om forskriftsform er nytt med den nye kommuneloven, og reglene må gis ved forskrift. I utkastet som nå sendes på høring, foreslås i tillegg en økning av satsen for møtegodtgjøring og enkelte andre, mindre endringer.

Innholdet i, og bakgrunnen for, høringsforslaget er beskrevet i saksframlegget til formannskapet 18.2.20 i sak 14/20. Saksframlegget finnes tilgjengelig her:

https://www.lillehammer.kommune.no/ato/esaoff/document/hring-forskrift-om-arbeidsvilkr-for-folkevalgte-i-lillehammer-kommune.1519358.b5560dc759.pdf