Her finner du oversikt over mange ulike kurs og tilrettelagte kultur- og fritidstilbud. Noen kurs er gratis, noen koster en egenandel. Informasjon om antall plasser, pris, sted og tid finnes under overskriftene for de ulike tilbudene. Påmelding til lavterskelkurs i korsang, malekurs og til Del en kulturopplevelse til Anne Brit Lee på telefon 611 05 155 eller anne.brit.lee@lillehammer.kommune.no.

Velkommen til gode opplevelser!

Program for høsten 2020

Merk at oversikten er laget med utgangspunkt i at situasjonen i samfunnet har normalisert seg, og at koronapandemien er under kontroll. Tilbudet kan derfor bli endret avhengig av smittesituasjonen i samfunnet og hvilke restriksjoner som gjelder til enhver tid. Ta kontakt med Anne Brit Lee om du er usikker på hva som gjelder. 

Vi tilbyr bl.a. gratis trening på Spenst hver mandag fra kl. 13.00—14.00. Her er kan du trene en halv time spinning og en halv time med styrketrening. Hver torsdag formiddag kan du også være med turgruppa på lette turer i nær-området. Dette til-budet er også gratis. Her blir det lagt opp til flotte turer i skog og fjell med innlagt bålkos og kaffe. Anbefales på det varmeste!

Kulturnettverket arrangerer også turer (enten gratis eller til en lav deltagerpris) flere ganger i halv-året. Sjekk kulturnettverket.no og deres facebook side. Eller tilbyr både Havang Brukerstyrt senter, Jobben og Frisklivssentralen mange fine aktiviteter du kan delta på. Sjekk facebook-sidene eller hjemmesidene deres.

Høsten 2020, tilbys bl.a. følgende kurs:

 • Lavterskelkurs i korsang (koret har fått navnet Entré) fortsetter med instruktørene Tone Løvik og Øivind Pedersen, for deg som har lyst å synge, men som kanskje ikke tror du kan? Vi har arrangert dette kurset i fire år nå, og det er et veldig populært tilbud. 
 • ”Del en Kulturopplevelse” for deg som er interessert i kunst og kultur. Man møtes én gang i måneden og får omvisning på en kulturinstitusjon i Lillehammer og omegn eller deltar på festival, konsert, kino o.l. Fast gruppeleder er med hver gang. 
 • Et spennende malekurs med kunstneren Bodil von Schantz. Kurset arrangeres sentralt i byen på Havang.

Ellers kan du være med på flere gode kurs i regi av Frisklivssentralen. De tilbyr bl.a. kostholdskurs, «Sov Godt»-kurs, og kurs i «Hverdagsglede". Alle kurs står beskrevet nedenfor. 

Gratis trening på Spenst, Lillehammer hver mandag

Først en halv time med sykling/spinning, og deretter en halv time i sal med styrketrening. Katrine er instruktør, og treningen er gratis. Registrer fornavnet ditt på liste i resepsjonen. Du kan gjerne ta med deg ledsager/fritidskontakt.

Ta med: Egne treningssko for innebruk, vannflaske og eget håndkle.

Sted: Spenst, Oskar Skoglys vei 2, 2619 Lillehammer

Tid: Hver mandag fra kl. 13.00-14.00 - hele året.

Pris: Gratis

Kontaktperson: Spenst v/Katrine Falkenberg tlf. 61 26 86 30.

 

Velkommen ut på tur! Turer i nærområdet hver torsdag formiddag

Vi ønsker gamle og nye deltagere i turgruppa hjertelig velkommen til flotte turer i nærområdet. Det er blitt en fin gruppe som trasker av gårde fra Badedammen, og vi setter stor pris på at det kommer nye som blir med i gruppa. Turene er for deg som ønsker å komme deg ut og som kan bli med å gå et par timer. Vi har pause undervegs, der vi ofte har bål med mat og kaffe til. Oppmøte like nord for Badedammen, nederst i VIP-vegen kl. 11.15. hver torsdag. Dersom det er problemer med å komme seg til Badedammen, ring turleder eller din kontaktperson i psykisk helseteam, så kan vi prøve å hente deg.

På noen av turene benytter vi privatbiler for å kunne gå i nye områder. Da blir det en liten egenandel pr. deltager (se turoversikten nedenfor).

Det er settes opp en plan for hvert halvår, men iblant må vi tilpasse turene etter vær og føre. Derfor kan vi ikke garantere at turprogrammet alltid følges 100%. Vi tilpasser turene til flest mulig, og i noen tilfeller kan vi dele gruppen i to grupper. Stort sett går vi turer på cirka 2 timer, med 1 times pause ved bålet.

Vi får mange positive tilbakemeldinger på de fine naturopplevelsene vi opplever sammen. Bli med å kjenn roen du kan oppleve på tur med oss. Velkommen!
 

Oppstart: Torsdager hele året

Sted: Oppmøte ved VIP-vegen nord for Badedammen kl. 11.15. Tilbake ca. kl. 15.00.

Ta med: Gode tursko, sitteunderlag, varm eller kald drikke, litt niste. Klær etter vær.

Pris: Gratis, eventuelt reisepenger.

Turleder: Espen Andreassen tlf. 930 39 816

Påmelding: Ikke nødvendig.

 

Program for sommeren og høsten 2020:

Dato Turen går til Bensinpenger
2. juli Mesnaelva til Krokbua  
9. juli Nybu på kryss og tvers  
16. juli Gamle Nordseterveg via Kanten Kro og Mesnaelva  
23. juli Røyslimoen Kr. 10,-
30. juli Søre Ål-runden  
6. august Nordseter Kr. 40,-
13. august Skistation Kr. 10,-
20. august Hovemoen Kr. 10,-
27. august Ringsvegutua  
3. september Mesnaelva til Krokbua  
10. september Sjusjøen Kr. 50,-
17. september Badedammen til Mjøsa  
24. september Hovemoen Sundgården/Fåberg Kr. 10,-
1. oktober Kulturstien på Fåberg Kr. 20,-
8. oktober Søre Ål-runden  
15. oktober Røyslimoen Kr. 10,-
22. oktober Øfstedalsfossen Kr. 10,-
29. oktober Gamle Nordseterveg til Skistadion  
5. november Balberg Kr. 10,-
12. november Mesnaelva  
19. november På kryss og tvers i Nybu  
26. november Panoramavegen Kr. 10,-
3. desember Balbergkampen Kr. 10,-
10. desember Maihaugen  
17. desember Juleavslutning Villa Utsikten  


 

Nytt lavterskelkurs i korsang - lavterskelkoret Entré

Velkommen til nytt lavterskelkurs i korsang. Er du glad i å synge? Skulle du ønske at du kunne sunget mer? Drømmer du om å begynne i et kor? Synge mer på fritiden? Lære om stemme pleie? Bli kjent med andre som også ønsker det? Kanskje har du ikke helt troen på at du kan, og ønsker å lære litt mer først sammen med andre som kanskje tenker det samme som deg? Dette er fjerde året vi arrangerer kurs i korsang, og dette er et veldig populært tilbud.

Vi fortsetter med lavterskelkurs i korsang med Tone Løvik og Øivind Pedersen som instruktører/dirigenter.

Målet med kurset er å bli introdusert til korsang, lære litt teknikk, bli med i et fellesskap, få troen på seg selv til å synge og evt. til å starte i et vanlig kor senere.
Tilbudet er todelt. En avdeling for nybegynnere og de som vil lære mer om basisferdigheter, og én for de som har vært med en stund.

Det er mange forskningsresultater de senere år som beviser at det å synge i kor gir mening og sammenheng i tilværelsen, også for mennesker som lider av kroniske sykdommer. Korsang fungerer som en individuell ressurs ved at den kan bidra til bedre selvfølelse, opplevelse av mestring, avkobling fra evt. smerte, emosjonell  trening og redusert stress. Korsang er også en sosial aktivitet som kan gi trening i kommunikasjon, skape relasjoner og være et treffpunkt. Tilbudet er en del av ”Krafttak for sang” sitt ”Syng deg friskere”-prosjekt.

Bli med da vel! Dette blir gøy!

Kurssted: HH Klubben i Rådhuset. Møt opp foran inngangen til Rådhuset, Sigrid Undsets plass.

Start: Onsdag 2. september kl. 18.00—20.30. Kurset går t.o.m. onsdag 2. desember.

Pris: Kr. 750,- pr. person inkludert noter.

Instruktører: Tone Løvik og Øivind Pedersen

Påmelding: Innen 20. august 2020 til Anne Brit Lee, Kultur og fritid, Lillehammer kommune, tlf. 611 05 155, e-post: anne.brit.lee@lillehammer.kommune.no

Tone Løvik, opprinnelig fra Grimstad, har sunget i mange typer forskjellige kor og vokalgrupper, bl.a. i vokalgruppen A la carte. Jobber til daglig som lektor i musikk ved musikklinja på Gjøvik vgs. Er utdannet sanger og sangpedagog som autorisert underviser i Komplett sangteknikk. Har jobbet som kordirigent i snart 30 år, og de siste 10 årene har hun i tillegg jobbet freelance som stemmeinstruktør. Hun er opptatt av å lære bort konkrete ”sangverktøy” som hver sanger kan bruke på egenhånd.

Øivind Pedersen har utdanning og lang erfaring som dirigent, produsent og musikkpedagog. Han er opptatt av sangglede og at alle har mulighet til å mestre, bare de tør å prøve.  Han har vært musikk-/kulturskolerektor og kultursjef i Lillehammer og har hatt ulike verv og oppdrag i norsk kulturliv. Mange kjenner han kanskje fra Den Norske Mannsoktett der han har skrevet mange av arrangementene. Kurset vil inneholde grunnleggende stemmepleie og kan føre til godt humør!

 

Del en kulturopplevelse

Vi gjentar dette tilbudet etter gode tilbakemeldinger fra to semester i 2018/2019.

Dette er et spennende tilbud/”kurs” for deg som liker kunst og kulturopplevelser. Du trenger ikke å ha noen forkunnskaper. Det viktigste er at du har lyst til å være med til noen av de flotte kunst og kulturarenaene vi har i Lillehammer og omegn, og/eller kulturopplevelser. Tilbudet er et samarbeid mellom Lillehammer kommune og Kulturnettverket. Kurset er et lavterskeltilbud til deg som ikke er så glad i å gå alene. Her får du en mulighet til flotte kulturopplevelser sammen med andre som har samme interesse som deg selv.

Vi møtes én gang i måneden (som regel nest siste eller siste torsdag i måneden på dagtid), og går sammen til bestemmelsesstedet. Der får vi omvisning av dyktige museumspedagoger, på museum /dikterhjem/annen kulturarena, eller en konsert/festival– filmopplevelse.

Etter programmene tar vi en kopp kaffe og deler opplevelsen med hverandre. Du skal ikke forberede deg, eller føle at du er ”nødt” til å mene noe om det du har opplevd. Du vil uansett få en fin opplevelse, og garantert lære noe nytt om kunst, historie, forfattere, musikk og film.

Hva koster det, og hva får jeg for kursavgiften?

Hele ”kurset” koster kun kr 450,- for et helt år.

Du forplikter deg ikke til å bli med alle gangene. Prisen inkluderer inngang og omvisning på alle stedene vi besøker. Det betyr at du fort sparer inn avgiften. Det vil også være med en egen kulturkontakt på alle treffene. Du vil få et deltagerbevis for kurset, og med dette kommer du gratis inn på  Lillehammer Kunstmuseum når som helst i åpningstiden, så lenge kurset varer. Det er laget eget program for kurset. Dersom du vil ha med egen fritidskontakt/støttekontakt gjelder ledsagerbevisene på alle stedene vi besøker.

Det du må betale selv i tillegg til deltageravgiften er evt. bussutgifter samt det du evt. vil spise og drikke på hvert sted. Det er fullt mulig å ta med matpakke, men kaffe/te må man evt. kjøpe.

Påmelding: Senest 3. september til Anne Brit Lee tlf. 611 05 155, e-post: anne.brit.lee@lillehammer.kommune.no. Her blir det førstemann til mølla!

Oppdatert oversikt over Del en kulturopplevelse-programmet finnes her.

 

Malekurs med Bodil von Schantz

Velkommen til kurs i akrylmaling for nybegynnere på Havang.

Sted: Havang Brukerstyrt senter, Kirkegata 45, inngang Grønstad- gate.
Start: Onsdag 9. september. Kurset går over 6 onsdager. Siste gang er 14. oktober.
Tid: Kl. 13.00—15.00.
Pris: kr 300,- pr person inkl. materialer.
Påmelding: Til hilde@havang.no, tlf. 918 48 961 eller anne.brit.lee@lillehammer.kommune.no, tlf. 611 05 155 innen fredag 4. september.

Kurs på Frisklivssentralen

Kostholdskurs
Et kurs for deg som ønsker inspirasjon til gode matvaner. Kurset følger Helse-direktoratets anbefalinger for ernæring og består av både teori og praksis. Kurset går over tre kurstreff. Oppstart: onsdag 30.september, kl.13.30 – 15.30 på Jorekstad. Pris: kr.400,-


Sov Godt
Er du trøtt på dagtid og sliter med søvnen? Har du vanskelig for å sovne, våkner mye på natta, eller våkner veldig tidlig uten å få sove? Da kan dette være et kurs for deg. Du vil få kjennskap til mindfulness som et hjelpemiddel for å sortere tanker og takle stress. Kurset går over fire kurstreff. Oppstart: tirsdag 13.oktober, kl. 13.00 – 15.00 på Jorekstad. Pris: kr.250,-


Hverdagsglede
Kurs i Hverdagsglede handler om de små grepene du kan gjøre i din hverdag for å gi en økt opplevelse av mestring og glede. Kurset har fokus på endringsprosesser gjennom å bli bevisst hvilken kraft som ligger i å gjøre små justeringer i hverdagen, og hvordan små steg kan føre til store endringer. Kurset går over seks kurstreff. 5 grep for økt hverdagsglede. Oppstart: torsdag 22. oktober, kl.13.00 – 15.00 på Jorekstad/ Villa Utsikten. Pris kr. 250,-


Påmelding og spørsmål om kursene:
E-post: frisklivssentralen@helse-sg.no
Tlf. 954 76 164 / 902 69 136

Stolpejakten

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpejakten i Lillehammer er et gratis aktivitetstilbud for ALLE i regi av Lillehammer o-klubb. 80 stolper er satt ut i Lillehammers smug og naturperler.

Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.

Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet.

Hovedkart med inntegnede stolper vil være tilgjengelig gratis hos våre samarbeidspartnere, på Servicetorget og flere steder i kommunen, i appen Stolpejakten og på www.stolpejakten.no. For aktuell informasjon, se også facebooksiden Stolpejakten i Lillehammer.

 

DNT Lillehammers turtilbud

DNT Lillehammer har sitt virkeområde i Lillehammer, Gausdal, Øyer samt den nordre delen av Ringsaker kommune. Foreningen driver seks hytter, har ansvar for om lag 340 km merka stier og arrangerer en rekke turer og aktiviteter i både fjellet og nærområdene hele året.

DNT Lillehammer har turinformasjon i Mesnasenteret, Lilletorget 1, 2615 Lillehammer, i samarbeid med Vandreskoen. Åpningstider: Mandag - fredag 10-18, lørdag 10-16.

DNT Lillehammer arrangerer turer som er åpne for alle og for ulike aldersgrupper, både dags-, og kveldsturer samt helgeturer. For mer informasjon se https://lillehammer.dnt.no/

Vil du ha tips til flotte turer du kan ta i nærområdet på egen hånd? DNT Lillehammer har gav i 2018 ut en ny turbok med 70 sommerturer i Øyer, Gausdal, Lillehammer og tilgrensende turområder. Den kan du også få kjøpt hos Vandreskoen.

 

Turer med Lillehammer Turmarsjforening

Her er det ingen aldersgrense, tidtaking eller klasseinndeling.

Kom som du er, og bli med på turmarsj. Det viktigste er friluftsliv, helse og mosjon. Alle arrangementene er lagt opp med sosial ramme rundt. Du kan velge mellom ulike distanser alt etter hvilken turmarsj du vil være med på: 5 km (6 km) og 10 km (12 km). Startgebyr kr 20,-.

Følg med på nettsidene over ukentlige marsjer på www.gdpuls.no eller Facebookgruppa Lillehammer Turmarsjforening.

Har du spørsmål om turmarsjene, ta kontakt med leder Ivar Klundby, tlf. 915 31 852.

 

Ti på topp 2020 - turtilbud til alle 15. desember 2019 til 10. oktober 2020

Et godt tilrettelagt turtilbud for folk i alle aldre! Du er garantert flotte kultur- og naturopplevelser samtidig som du kommer i god fysisk form. Et samarbeid mellom bedriftsidretten, DNT Lillehammer, Fåberg og Lillehammer Historielag og Lillehammer kommune.

Som deltager får du:

 • Ti på Topp pakken inneholder kart, rutebeskrivelse og påmeldingskode.
 • Tilgang på din egen tur side (www.tipåtopp.no/lillehammer) med MMS-dagbok for lagring av unike turbilder.
 • Garantert premie dersom du registrerer minst 7 ulike turer i løpet av kampanjen.
 • Delta i våre konkurranser (Årets turgåer, turbedrift og fotokonkurranse)
 • Mange fine turopplevelser.

Vi har ulike kategorier turer, som skal passe for enhver smak. På alle turmål finner du postkasse, hvor det ligger et skriv med turkode for turen og en gjestebok hvor du kan skrive deg inn. Besøket registrerer du enkelt per SMS (mens du er på tur), på internett, eller ved å sende inn registreringskortet ved sesongslutt.

Lyst til å prøve? Du kan melde deg på direkte på lillehammer.tipåtopp.no. Se også Facebooksiden Ti på Topp Lillehammer.

 

Havang brukerstyrt senter

Havang er en egen stiftelse og navnet kommer fra gammelnorsk og betyr ‘’verd’’ eller ‘’nytte’’. Havang er et gjørested og møteplass for mestring, nettverksbygging og gode opplevelser i et trygt miljø både for enkeltmennesket og for organisasjoner. Havang er brukerstyrt i den forstand at brukerne eller deres organisasjoner er i flertall i alle styrende ledd. Alle kan bruke Havang så lenge man ikke er ruset når man er på huset, ellers gjelder vanlig folkeskikk.

Våre åpningstider:

 • Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 09.00-16.00.
 • Onsdag kl. 09.00-19.00.
 • Søndager kl. 12.00-16.00

Du finner oss i Kirkegata 45 (Telenorbygget), med inngang fra Grønstadgata. Havang har faste aktiviteter, kurs og kompetansebygging som planlegges av brukerstyret i samarbeid med ansatte. Vi har gratis lunsj hver dag.

Havang har faste aktiviteter, kurs og kompetansebygging som planlegges av brukerstyret i samarbeid medansatte. Vi tilbyr også NADA-øreakupunktur som er et ypperlig verktøy i forbindelse med å beherske uro, depresjoner, angst, søvnløshet m.m.  Tilbudet er gratis for brukerne og settes hver hele time.

For mer informasjon om Havang kan du besøke hjemmesiden vår eller facebooksiden vår. Der finner du også mailadresser og telefonnummer til de ansatte.

I handlingsplanen for 2020 er det økt fokus på lærings– og mestrings kurs, samt pårørendearbeid. I tillegg til Havangs eget arbeid har også NKS Veiledningssenter for pårørende pårørendekaffe hver tirsdag kl. 17.00- 19.00 på Havang.

Faste aktiviteter med Havang:

 • Mandager: Bading på Jorekstad kl. 14.00. Avreise fra Havan kl. 13.45
 • Onsdager: Kreativ/håndarbeidsdag kl. 12.00
 • Torsdager: Bueskyting i lokaler på Fabrikken kl. 14.00. Avreise fra Havang kl. 13.45
 • Fredager: Quiz kl. 13.00 med kake og kaffe etterpå.

 

Lillehammer frivilligsentral

Lillehammer frivilligsentral er en uformell møteplass som formidler kontakt mennesker imellom. Vi har tilbud til menn og kvinner i alle aldre. Alle våre aktiviteter er gratis og krever ingen påmelding. Hos oss er det sosiale felleskapet viktig, og vi tar oss derfor ofte tid til en kopp kaffe og en god prat. Våre lokaler ligger på bakkeplan og er lett tilgjengelig med rullestol og barnevogn.

Her er en oversikt over noe av det som foregår på sentralen. Håper du finner noe som frister!

 • Hørselhjelp første mandag i mnd. kl. 10. Enkel stell og rens av høreapparater. Slangeskift. Gratis hørselstest. Salg av batteri.
 • Kortspillgruppe onsdager kl. 10. Her møtes en gjeng glade kortspillere over et slag amerikaner.
 • Strikkegruppe torsdager kl. 10.30. Sokkestrikk mm. til barn i Øst-Europa. Sentralen holder garn. Også åpent for de som vil strikke i egen regi.
 • Karatreff fredager kl. 11 i ulik uke. Dette er en uformell sammenkomst med prat om løst og fast - en møtearena fri for damer.
 • Lørdagskaffe lørdager kl. 11. Sosialt samvær over en kopp kaffe. Salg av byens beste vafler.

Åpningstider:

 • Mandag-torsdag kl. 10-14.
 • Fredager kl. 10-13.

Du finner oss i i våre nye lokaler i Brubakken 14. Telefonnummeret vårt er 992 69 600 og e-post-adressen lillehammer@frivillighet.no.

 

Formiddagskino

Lillehammer kino/Cinemateket viser hver onsdag kl. 12.00 restaurerte og digitaliserte klassikere eller nye perler som fortjener og oppleves på stort lerret. Billettpris kr. 85,-.

 

Lillehammer bibliotek - Bok for dagen

En liten inspirasjon i hverdagen! Lillehammer bibliotek tilbyr deg et litteraturfriminutt der en av de ansatte formidler utdrag fra en bok.

Hvor og når? Diktkroken i andre etasje på i biblioteket fredager kl. 12.00. Programmet varer i 15-20 min, og det er mulig å kjøpe kaffe og kaker.

Høsthalvårets første Bok for dagen er fredag 16. oktober 2020. Deretter arrangeres Bok for dagen fredagene 23.10, 30.10, 06.11, 13.11, 20.11, 27.11, 04.12 og 11.12.

 

Omvendt boksirkel

Lillehammer bibliotek har gleden av å invitere til ”Omvendt boksirkel”. Er du glad i å lese og ønsker å møte andre med samme interesse, er Leseriet stedet å møtes. Mandager i begynnelsen av måneden kl. 18.00. Datoer for høsten 2020 er 7. september, 5. oktober, 2. november og 30. november. Boken som skal diskuteres legges ut på nettsiden i god tid. Lesesirkelbøkene får du også lånt på biblioteket. Se oversikt og mer informasjon om "Omvendt lesesirkel" på Lillehammer bibliotek sine nettsider.

 

Litteraturhus Lillehammer

Gjennom året er det mange spennende arrangement på Litteraturhus Lillehammer. Litteraturhus Lillehammer er et samarbeid mellom Lillehammer bibliotek, Nansenskolen, Høgskolen i Innlandet, Norsk Litteraturfestival og Stiftelsen Lillehammer Museum. Arrangementer både for barn og voksne, forfattermøter, samtaler og aktuelle debatter.

For mer informasjon om det som skjer i tiden fremover, se litteraturhuslillehammer.no.

 

Kunstpauser og utstillinger på Lillehammer kunstmuseum

Utstillinger 2020

 • FAST UTSTILLING AV SAMLINGEN. Høydepunkter fra Lillehammer Kunstmuseums samling, i en videreføring av den store samlingsutstillingen Har vi møttes før?
 • NANCY SPERO // 23. mai  - 6. september 2020
 • ANNA ARCHER // 14. november 2020 - 14. mars 2021

Kunstpauser

Hver torsdag i skoleåret kl. 11.30–11.45 arrangerer museet Kunstpauser. De er et lavterskeltilbud til alle som ønsker å høre museets konservatorer eller pedagoger presentere et kunstverk eller et kunsthistorisk tema. Av og til inviteres eksterne foredragsholdere.

Ønsker du å vite mer om Kunstpausenes tema, meld deg på museets nyhetsbrev eller gå inn på hjemmesiden vår: www.lillehammerartmuseum.com.

Kunstpausen kan fint kombineres med lunsj i Museumskaféen.

Omvisninger hver helg i aktuell utstilling

Hver lørdag og søndag kl. 14 tilbyr museet omvisninger i aktuell utstilling inkludert i billettprisen! Familiedag arrangeres 19. januar 2020, hele familien er velkommen til å se, lage og erfare kunst.

Åpningstider:

 • Tirsdag—søndag kl. 11–16.
 • Sommeråpent: 1.juni—18. august: Mandag–søndag kl. 10–17.

Åpent verksted for barn søndager kl. 12–15.30. Drop-in. Gratis med årskort.

 

Kulturnettverket Innlandet-Oppland

Kulturnettverket Innlandet – Oppland ble etablert høsten 2007, og består av representanter fra kultur- og psykiatritjeneste i kommunene, fra mental helse, representanter fra Sykehuset Innlandet, Reinsvoll og fra DPS Gjøvik og DPS Lillehammer.

I Oppland består Kulturnettverket av representanter fra kultur- og psykiatritjeneste i Gjøvik, Østre og Vestre Toten, Søndre og Nordre Land, Lillehammer, Øyer, Gausdal og Ringebu kommuner. Kulturkontakter knyttet til bofellesskap i kommunene er også med i nettverket. I tillegg deltar kulturkontakter fra enheter i sykehuset og fysioterapiavdeling ved SI Reinsvoll.

Nettverket møtes hver måned og arbeider med informasjon, samordning og utvikling av aktivitetstilbud til folk med rus– og psykiske helseutfordringer. Nettverket har blant annet bidratt til oppstart av gratis treningstilbud på treningssenter i Vestre Toten, Lillehammer, Gjøvik, Nordre Land og i Søndre Land. Vi arrangerer friluftsdager med padling, fisking og natursti, fine vinteraktivitetsdager med ”skiskyting”, aking, turer med hundespann og rusling på truger, kanotur på Fjorda, ”61 gr. Fastland” - vi har vannsprutdager ved Mjøsa og golfdager med instruksjon og utprøving. Kulturnettverket og kulturkontoret i Lillehammer samarbeider om Del en Kulturopplevelse med besøk på mange av Lillehammer og omegns kunst-og kulturformidlingssteder.

Om høsten gjennomføres overnattingstur på høgfjellshotell med turer i nydelig fjellterreng. I april  arrangeres alpin-, truge- og langrennstur med hyggelig underholdning om kvelden og overnatting på hotell. Året avsluttes med julekonsert og et hyggelig julebord.

Erfaringsutveksling og samlinger for kompetansedeling- og utvikling hos representantene i nettverket er en verdifull effekt av nettverksarbeidet. Det er en målsetting å inkludere flere av kommunene i Oppland i nettverket. Det gis ut et eget aktivitetsprogram på aktiviteter man kan delta på gjennom året.

Sjekk Kulturnettverkets nettsider kulturnettverk.no.

Kontakt: Mona Hauger Kjelsberg: 61147376/970 34 225 eller mona.hauger.kjelsberg@sykehuset-innlandet.no.

Kulturnettverkets aktiviteter høsten 2020:

 • 20. august: Vannsprutdag på Kapp. Gratis.
 • 27. august: Vandretur langs Kittilbu Kultursti. Gratis.
 • 8.-9. september: Fjelltur med overnatting, Skeikampen. Egenandel.
 • Torsdag 24. september: Topptur på Ringebufjellet. Egenandel kr. 100.
 • Torsdag 10. desember: Julebord, Reinsvoll. Egenandel kr. 150.
 • Desember: Julekonsert, Lillehammer. Egenandel kr. 150.

 

Lag og foreninger i Lillehammer kommune

I Lillehammer er det mer enn 300 lag og foreninger og svært mange av disse er registrert i Lillehammer kommunes oversikt. Er det noe du kunne tenke deg å begynne på? Sjekk https://lillehammer.kommune.no/foreningsregister

 

Informasjon om ledsagerbevis

Dette blir utstedt av kommunen direkte til brukeren, og gir fritidskontakten fri adgang til en rekke steder.

Kortinnehaveren betaler ordinær inngangsbillett, ledsager går gratis. Spørsmål og søknad rettes til Kultur og fritid v/Anne Brit Lee tlf. 611 05 155.

Steder vi kjenner til at aksepterer ledsagerbevis i Lillehammerområdet og østlandet:

 • Lillehammer kino
 • Arrangementer i regi av Kulturhuset Banken
 • Arrangementer i regi av Maihaugen i Maihaugsalen
 • Inngang på Maihaugens friluftsmuseum
 • Inngang på Aulestad
 • Inngang på Norges Olympiske museum
 • Inngang på Bjerkebæk
 • Inngang på Lillehammer Kunstmuseum
 • Jorekstad Fritidsbad, Lillehammer
 • Norsk Vegmuseum, Fåberg, Lillehammer
 • Hunderfossen Familiepark
 • Øyer gjestegård sine anlegg
 • Hafjell Alpinsenter
 • Kvitfjell Alpinanlegg
 • Prøysenhuset, Rudshøgda, Ringsaker
 • Ankerskogen badeanlegg, Hamar
 • Totenbadet Badeland og Svømmehall, Raufoss
 • Norsk Jernbanemuseum, Hamar
 • Alle arrangementer fra lag tilknyttet Norges idrettsforbund
 • Hedmarksmuseet og Domkirkeodden
 • Norsk skogmuseum, Elverum
 • Norsk utvandrermuseum, Ottestad
 • Norsk motorhistorisk museum, Stange
 • Klevfoss industrimuseum, Ådalsbruk
 • Arrangement på Gjøvik gård og Eiktunet
 • Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, Hamar
 • Teater Innlandet (egenprodoksjoner), Hamar
 • Riksteateret
 • De fleste teaterforestillinger
 • Ringsakeroperaen
 • Brenneriet og Bryggerikjelleren, Lillehammer
 • De fleste kinoer
 • Bowling 1, Hamar
 • Snilsberg familiepark, Gaupen, Ringsaker
 • Hamar-mart'n
 • Snoezelen senteret, Ottestad
 • Tusenfryd
 • Kristiansand dyrepark
 • Bø sommerland
 • Tangen dyrepark
 • Lillehammer ishockey
 • Vikingskipet Hamar (omvisning)
 • Treningssenteret FRISK Moelv
 • Stena Line - ferge til Danmark
 • Skibladner
 • Alle busser i Innlandstrafikk