Her finner du oversikt over mange ulike kurs og tilrettelagte kultur- og fritidstilbud. Noen kurs er gratis, noen koster en egenandel. Informasjon om antall plasser, pris, sted og tid finnes under overskriftene for de ulike tilbudene. Påmelding til Anne Brit Lee på telefon 611 05 155 eller anne.brit.lee@lillehammer.kommune.no.

Velkommen til gode opplevelser!

Program for våren 2020

Gratis trening på Spenst, Lillehammer hver mandag

Først en halv time med sykling/spinning, og deretter en halv time i sal med styrketrening. Katrine er instruktør, og treningen er gratis. Registrer fornavnet ditt på liste i resepsjonen. Du kan gjerne ta med deg ledsager/fritidskontakt.

Ta med: Egne treningssko for innebruk, vannflaske og eget håndkle.

Sted: Spenst, Oskar Skoglys vei 2, 2619 Lillehammer

Tid: Hver mandag fra kl. 13.00-14.00 - hele året.

Pris: Gratis

Kontaktperson: Spenst v/Katrine Falkenberg tlf. 61 26 86 30.

 

Velkommen ut på tur! Turer i nærområdet hver torsdag formiddag

Vi ønsker gamle og nye deltagere i turgruppa hjertelig velkommen til flotte turer i nærområdet. Det er blitt en fin gruppe som trasker av gårde fra Badedammen, og vi setter stor pris på at det kommer nye som blir med i gruppa. Turene er for deg som ønsker å komme deg ut og som kan bli med å gå et par timer. Vi har pause undervegs, der vi ofte har bål med mat og kaffe til. Oppmøte like nord for Badedammen, nederst i VIP-vegen kl. 11.15. hver torsdag. Dersom det er problemer med å komme seg til Badedammen, ring turleder eller din kontaktperson i psykisk helseteam, så kan vi prøve å hente deg.

På noen av turene benytter vi privatbiler for å kunne gå i nye områder. Da blir det en liten egenandel pr. deltager (se turoversikten).

Vi holder turgruppa i gang i hele sommeren. I løpet av juli kan det være at det ikke blir med turleder hver gang, men ønsker du likevel å gå tur sammen men andre på torsdagene, er det bare å møte opp. Har du spørsmål, ta kontakt med Espen.

Det er satt opp en plan for første halvår, men iblant må vi tilpasse turene etter vær og føre. Derfor kan vi ikke garantere at turprogrammet alltid følges 100%. Vi tilpasser turene til flest mulig, og i noen tilfeller kan vi dele gruppen i to grupper. Stort sett går vi turer på cirka 2 timer, med 1 times pause ved bålet.

Vi får mange positive tilbakemeldinger på de fine naturopplevelsene vi opplever sammen. Bli med å kjenn roen du kan oppleve på tur med oss. Velkommen!
 

Oppstart: Torsdag 4 .juli 2019

Sted: Oppmøte ved VIP vegen nord for Badedammen kl. 11.15. Tilbake ca. kl. 15.00.

Ta med: Gode tursko, sitteunderlag, varm eller kald drikke, litt niste. Klær etter vær.

Pris: Gratis, eventuelt reisepenger.

Turleder: Espen Andreassen tlf. 930 39 816

Påmelding: Ikke nødvendig.

 

Program for vårsesongen 2020:

2. januar Mesnaelva til Krokbua
9. januar Nybu på kryss og tvers
16. januar Gamle Nordseterveg via Kanten kro og Mesnaelva.
23. januar Røyslimoen - kr 10,- i bensinpenger
30. januar Søre Ål runden
6. februar Sjusjøen med og uten ski - kr 50,- i bensinpenger
13. februar Skistadion med truger - kr 10,- i bensinpenger
20. februar Hovemoen - kr 10,- i bensinpenger
27. februar Ringsvegutua
5. mars Mesnaelva til Krokbua
12. mars Sjusjøen med ski og truger - kr 50,- i bensinpenger
19. mars Fra Badedammen til Mjøsa
26. mars Hovemoen Sundgården/Fåberg - kr 10,- i bensinpenger
2. april Kulturstien på Fåberg - kr 20,- i bensinpenger
16. april Søre Ål runden
23. april Røyslimoen - kr 10,- i bensinpenger
30. april Elvelangs fra Sannom - kr 10,- i bensinpenger
7. mai Gamle Nordseterveg til Skistadion
14. mai Balberg - kr 10,- i bensinpenger
28. mai Øfstdalsfossen - kr 10,- i bensinpenger
4. juni På kryss og tvers i Nybu
11. juni Vingrom fallet - kr 10,- i bensinpenger
18. juni Topptur Nordseter - kr 50,- i bensinpenger
25. juni Sommeravslutning Bekkodden - kr 20,- i bensinpenger

 

Nytt lavterskelkurs i korsang - lavterskelkoret Entré

Velkommen til nytt lavterskelkurs i korsang. Dette er tredje året vi arrangerer kurs i korsang, og dette er et veldig populært tilbud.

Er du glad i å synge? Skulle du ønske at du kunne sunget mer? Drømmer du om å begynne i et kor? Synge mer på fritiden? Lære om stemmepleie? Bli kjent med andre som også ønsker det? Kanskje har du ikke helt troen på at du kan, og ønsker å lære litt mer først sammen med andre som kanskje tenker det samme som deg?

Vi fortsetter med lavterskelkurs i korsang med Tone Løvik og Øivind Pedersen som instruktører/dirigenter. Kurset finner sted i HH Klubben i kommunehuset. Målet med kurset er å bli introdusert til korsang, lære litt teknikk, bli med i et fellesskap, få troen på seg selv til å synge og evt. til å starte i et vanlig kor.

Fra høsten 2019 vil tilbudet bli todelt. En avdeling for helt nybegynnere og en for de som har vært med en stund.

Det er mange forskningsresultater de senere år som beviser at det å synge i kor gir mening og sammenheng i til-værelsen, også for mennesker som lider av kroniske sykdommer. Korsang fungerer som en individuell ressurs ved at den kan bidra til bedre selvfølelse, opplevelse av mestring, avkobling fra evt. smerte, emosjonell  trening og redusert stress. Korsang er også en sosial aktivitet som kan gi trening i kommunikasjon, skape relasjoner og være et treffpunkt. Tilbudet er en del av ”Krafttak for sang” sitt ”Syng deg friskere”-prosjekt.

Bli med da vel! Dette blir gøy!

Kurssted: HH Klubben i Rådhuset. Møt opp foran inngangen til Rådhuset, Sigrid Undsets plass.

Start: Onsdag 29. januar kl. 18.00—20.30. Kurset går t.o.m. onsdag 3. juni.

Pris: Kr. 750,- pr person inkludert noter.

Instruktører: Tone Løvik og Øivind Pedersen

Påmelding: Innen 10. januar 2020 til Anne Brit Lee, Kultur og fritid, Lillehammer kommune, tlf. 611 05 155, e-post: anne.brit.lee@lillehammer.kommune.no

Tone Løvik, opprinnelig fra Grimstad, har sunget i mange typer forskjellige kor og vokalgrupper, bl.a. i vokalgruppen A la carte. Jobber til daglig som lektor i musikk ved musikklinja på Gjøvik vgs. Er utdannet sanger og sangpedagog som autorisert underviser i Komplett sangteknikk. Har jobbet som kordirigent i snart 30 år, og de siste 10 årene har hun i tillegg jobbet freelance som stemmeinstruktør. Hun er opptatt av å lære bort konkrete ”sangverktøy” som hver sanger kan bruke på egenhånd.

Øivind Pedersen har utdanning og lang erfaring som dirigent, produsent og musikkpedagog. Han er opptatt av sangglede og at alle har mulighet til å mestre, bare de tør å prøve.  Han har vært musikk-/kulturskolerektor og kultursjef i Lillehammer og har hatt ulike verv og oppdrag i norsk kulturliv. Mange kjenner han kanskje fra Den Norske Mannsoktett der han har skrevet mange av arrangementene. Kurset vil inneholde grunnleggende stemmepleie og kan føre til godt humør!

 

Del en kulturopplevelse

Vi gjentar dette tilbudet etter gode tilbakemeldinger fra to semester i 2018/2019.

Dette er et spennende tilbud/”kurs” for deg som liker kunst og kulturopplevelser. Du trenger ikke å ha noen forkunnskaper. Det viktigste er at du har lyst til å være med til noen av de flotte kunst og kulturarenaene vi har i Lillehammer og omegn, og/eller kulturopplevelser. Tilbudet er et samarbeid mellom Lillehammer kommune og Kulturnettverket. Kurset er et lavterskeltilbud til deg som ikke er så glad i å gå alene. Her får du en mulighet til flotte kulturopplevelser sammen med andre som har samme interesse som deg selv.

Vi møtes én gang i måneden (som regel nest siste eller siste torsdag i måneden på dagtid), og går sammen til bestemmelsesstedet. Der får vi omvisning av dyktige museumspedagoger, på museum /dikterhjem/annen kulturarena, eller en konsert/festival– filmopplevelse.

Etter programmene tar vi en kopp kaffe og deler opplevelsen med hverandre. Du skal ikke forberede deg, eller føle at du er ”nødt” til å mene noe om det du har opplevd. Du vil uansett få en fin opplevelse, og garantert lære noe nytt om kunst, historie, forfattere, musikk og film.

Hva koster det, og hva får jeg for kursavgiften?

Hele ”kurset” koster kun kr 200,- for et halvår.

Du forplikter deg ikke til å bli med alle gangene. Prisen inkluderer inngang og omvisning på alle stedene vi besøker. Det betyr at du fort sparer inn avgiften. Det vil også være med en egen kulturkontakt på alle treffene. Du vil få et deltagerbevis for kurset, og med dette kommer du gratis inn på  Lillehammer Kunstmuseum når som helst i åpningstiden, så lenge kurset varer. Det er laget eget program for kurset. Dersom du vil ha med egen fritidskontakt/støttekontakt gjelder ledsagerbevisene på alle stedene vi besøker.

Det du må betale selv i tillegg til deltageravgiften er evt. bussutgifter samt det du evt. vil spise og drikke på hvert sted. Det er fullt mulig å ta med matpakke, men kaffe/te må man evt. kjøpe.

Påmelding: Senest 16. januar til Anne Brit Lee tlf. 611 05 155, e-post: anne.brit.lee@lillehammer.kommune.no. Her blir det førstemann til mølla!

Hele programmet for 2019-2020 kan du lese her.

 

Bra mat-kurs på Frisklivssentralen

Bra Mat er et inspirasjonskurs for å få til varig endring av levevaner i forhold til matvaner og matvarevalg. Bra Mat – kurset følger Helsedirektoratets anbefalinger for ernæring og fysisk aktivitet. Kurset består av både teori og praksis.

Kurset har fire kursdager; 15. januar, 22. januar, 29. januar og 12. februar

Klokkeslett: 13.00 – 15.00 på Jorekstad.

Pris: kr.400,-

Påmelding innen 13. januar til frisklivssentralen@helse-sg.no eller på tlf. 954 76 164 / 902 69 136.

 

Sov godt-kurs på Frisklivssentralen

Er du trøtt på dagtid og sliter med søvnen? Har du vanskelig for å sovne, våkner mye på natta, eller våkner veldig tidlig uten å få sove? Da kan dette være et kurs for deg.

Du vil få kjennskap til mindfulness som et hjelpemiddel for å sortere tanker og takle stress.

Oppstart: 7. januar, kl. 13.00 – 15.00 på Jorekstad. Pris: kr.200,-

Påmelding innen 3. januar til frisklivssentralen@helse-sg.no eller på tlf. 954 76 164 / 902 69 136.

 

Hverdagsglede-kurs på Frisklivssentralen

Hva er kurs i hverdagsglede?

Forskning viser at hva vi gjør, hva vi gir vår tid, oppmerksomhet og prioritet til er av stor betydning for hvordan vi har det. Kurs i Hverdagsglede handler om de små grepene du kan gjøre i din hverdag for å gi en økt opplevelse av mestring og glede. Kurset har fokus på endringsprosesser gjennom å bli bevisst hvilken kraft som ligger i å gjøre små justeringer i hverdagen, og hvordan små steg kan føre til store endringer. Hverdagsglede handler mye om «hva som skaper gode hverdagsopplevelser» og at det bidrar til en god psykisk helse.

Hvem er kurset for?

 • Kurset passer for alle over 18 år som opplever at de trenger et løft hverdagen, og som ønsker å ta grep og skape en endring

Hva lærer jeg på kurset?

 • Du vil lære metoder og verktøy som du kan bruke i hverdagen for å øke din hverdagsglede og livskvalitet
 • Du vil lære mer om sammenhengen mellom det du gjør i hverdagen og hvordan det påvirker deg som menneske

Praktiske opplysninger:

 • Kurset består av seks samlinger
 • Hver økt varer i to timer

Oppstart: 23. januar, kl. 13.00 – 15.00 på Jorekstad. Pris: kr.250,-

Påmelding innen 20. januar til frisklivssentralen@helse-sg.no eller på tlf. 954 76 164 / 902 69 136.

 

Stolpejakten

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpejakten i Lillehammer er et gratis aktivitetstilbud for ALLE i regi av Lillehammer o-klubb. 80 stolper er satt ut i Lillehammers smug og naturperler.

Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.

Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet.

Hovedkart med inntegnede stolper vil være tilgjengelig gratis hos våre samarbeidspartnere, på Servicetorget og flere steder i kommunen, i appen Stolpejakten og på www.stolpejakten.no.

 

DNT Lillehammers turtilbud

DNT Lillehammer har sitt virkeområde i Lillehammer, Gausdal, Øyer samt den nordre delen av Ringsaker kommune. Foreningen driver seks hytter, har ansvar for om lag 340 km merka stier og arrangerer en rekke turer og aktiviteter i både fjellet og nærområdene hele året.

DNT Lillehammer har flyttet til Mesnasenteret, Lilletorget 1, 2615 Lillehammer, og har turinformasjon i samarbeid med Vandreskoen. Åpningstider: Mandag - fredag 10-18, lørdag 10-16.

DNT Lillehammer arrangerer turer som er åpne for alle og for ulike aldersgrupper, både dags-, og kveldsturer samt helgeturer. For mer informasjon se https://lillehammer.dnt.no/

Vil du ha tips til flotte turer du kan ta i nærområdet på egen hånd? DNT Lillehammer har gav i 2018 ut en ny turbok med 70 sommerturer i Øyer, Gausdal, Lillehammer og tilgrensende turområder.

 

Turer med Lillehammer Turmarsjforening

Her er det ingen aldersgrense, tidtaking eller klasseinndeling.

Kom som du er, og bli med på turmarsj. Det viktigste er friluftsliv, helse og mosjon. Alle arrangementene er lagt opp med sosial ramme rundt. Du kan velge mellom ulike distanser alt etter hvilken turmarsj du vil være med på: 5 km (6 km) og 10 km (12 km). Startgebyr kr 20,-.

Følg med på nettsidene over ukentlige marsjer på www.gdpuls.no.

Har du spørsmål om turmarsjene, ta kontakt med leder Ivar Klundby, tlf. 915 31 852.

 

Ti på topp 2020 - turtilbud til alle 15. desember 2019 til 10. oktober 2020

Et godt tilrettelagt turtilbud for folk i alle aldre! Du er garantert flotte kultur- og naturopplevelser samtidig som du kommer i god fysisk form. Et samarbeid mellom bedriftsidretten, DNT Lillehammer, Fåberg og Lillehammer Historielag og Lillehammer kommune.

Som deltager får du:

 • Ti på Topp pakken inneholder kart, rutebeskrivelse og påmeldingskode.
 • Tilgang på din egen tur side (www.tipåtopp.no/lillehammer) med MMS dagbok for lagring av unike turbilder.
 • Garantert premie dersom du registrerer minst 7 ulike turer i løpet av kampanjen.
 • Delta i våre konkurranser (Årets turgåer, turbedrift og fotokonkurranse)
 • Mange fine turopplevelser.

Vi har ulike kategorier turer, som skal passe for enhver smak. På alle turmål finner du postkasse, hvor det ligger et skriv med turkode for turen og en gjestebok hvor du kan skrive deg inn. Besøket registrerer du enkelt per SMS (mens du er på tur), på internett, eller ved å sende inn registreringskortet ved sesongslutt.

Lyst til å prøve? Du kan melde deg på direkte på lillehammer.tipåtopp.no

 

Velkommen til Villa Utsikten

Villa Utsikten er et sosialt og trivelig møtested med forskjellige tilbud og aktiviteter. Her kan du stikke innom for sosialt samvær, kreative aktiviteter eller delta i mer regelmessige kurs og grupper. Vi tror på bedringsprosesser gjennom sosial tilhørighet, aktivitet og refleksjon som et viktig ledd i å bedre den psykiske helsen. Alle har viktige ressurser å bidra med og alle deltar ut fra egne forutsetninger og muligheter. Huset er åpent for alle og du trenger ikke henvisning for å komme.

Aktiviteter på huset:

Golf som terapi, åpen kafe, hobbygruppe for unge, tilgang til treningslokaler, treningsgruppe med instruktør, refleksjonsgruppe, Martins matprat, skrivekurs, fotokurs, ung aktivitetsarena, fredagspraten, husmøter, kjøkkengruppe. I tillegg kan du komme i kontakt med Mental helse, Bipolarforeningen, Fri Innlandet – late bloomers og Spiseforstyrrelsesforeningen på huset.

Kafé Villa:

Villa Utsikten har en kafé som er åpen for alle, her serveres det rundstykker, kaffe/te og kaker hver dag, samt varmlunsj mandag og onsdag. På tirsdagskveldene serveres det middag på Martins matprat. Kafé Villa tilbyr variert og god mat til hyggelige priser i tillegg til aviser og muligheten for å slå av en prat. Du kan bruke kafeen etter eget behov: bare spise, dele en kopp kaffe med en venn, prate med oss eller andre gjester, drikke kaffe, engasjere deg i menyen, lese eller lignende.

Åpningstider:

 • Mandag, onsdag, torsdag og fredag kl. 08.00-15.30.
 • Tirsdag har vi langåpent fra kl. 08.00-20.00.

Kontakt oss:

 • Adresse: Storgata 9b, 2609 Lillehammer
 • Tlf. 61 05 99 30/47 68 94 37
 • e-post: villa.utsikten@lillehammer.kommune.no

 

Havang brukerstyrt senter

Havang er en egen stiftelse og navnet kommer fra gammelnorsk og betyr ‘’verd’’ eller ‘’nytte’’. Havang er et gjørested og møteplass for mestring, nettverksbygging og gode opplevelser i et trygt miljø både for enkeltmennesket og for organisasjoner. Havang er brukerstyrt i den forstand at brukerne eller deres organisasjoner er i flertall i alle styrende ledd. Alle kan bruke Havang så lenge man ikke er ruset når man er på huset, ellers gjelder vanlig folkeskikk.

Våre åpningstider:

 • Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 09.00-16.00.
 • Onsdag kl. 09.00-19.00.
 • Søndager kl. 12.00-16.00

Du finner oss i Kirkegata 45 (Telenorbygget), med inngang fra Grønstadgata. Vi har gratis lunsj hver dag. Havang har faste aktiviteter, kurs og kompetansebygging som planlegges av brukerstyret i samarbeid med ansatte. 

Havang har faste aktiviteter, kurs og kompetansebygging som planlegges av brukerstyret i samarbeid medansatte. Vi tilbyr også NADA-øreakupunktur som er et ypperlig verktøy i forbindelse med å beherske uro, depresjoner, angst, søvnløshet m.m.  Tilbudet er gratis for brukerne og settes hver hele time.

For mer informasjon om Havang kan du besøke hjemmesiden vår eller facebooksiden vår Der finner du også mailadresser og telefonnummer til de ansatte.

I handlingsplanen for 2020 er det økt fokus på lærings– og mestrings kurs, samt pårørendearbeid. I tillegg til Havangs eget arbeid har også NKS Veiledningssenter for pårørende pårørendekaffe hver tirsdag kl. 17.00- 19.00 på Havang.

 

Lillehammer frivilligsentral

Lillehammer frivilligsentral er en uformell møteplass som formidler kontakt mennesker imellom. Vi har tilbud til menn og kvinner i alle aldre. Alle våre aktiviteter er gratis og krever ingen påmelding. Hos oss er det sosiale felleskapet viktig, og vi tar oss derfor ofte tid til en kopp kaffe og en god prat. Våre lokaler ligger på bakkeplan og er lett tilgjengelig med rullestol og barnevogn.

Her er en oversikt over noe av det som foregår på sentralen. Håper du finner noe som frister!

 • Hørselhjelp første mandag i mnd. kl. 10. Enkel stell og rens av høreapparater. Slangeskift. Gratis hørselstest. Salg av batteri.
 • Kortspillgruppe onsdager kl. 10. Her møtes en gjeng glade kortspillere over et slag amerikaner.
 • Strikkegruppe torsdager kl. 10.30. Sokkestrikk mm. til barn i Øst-Europa. Sentralen holder garn. Også åpent for de som vil strikke i egen regi.
 • Karatreff fredager kl. 11 i ulik uke. Dette er en uformell sammenkomst med prat om løst og fast - en møtearena fri for damer.
 • Lørdagskaffe lørdager kl. 11. Sosialt samvær over en kopp kaffe. Salg av byens beste vafler.

Åpningstider:

 • Mandag-torsdag kl. 10-14.
 • Fredager kl. 10-13.

Du finner oss i i våre nye lokaler i Brubakken 14. Telefonnummeret vårt er 992 69 600 og e-post-adressen lillehammer@frivillighet.no.

 

Formiddagskino

Lillehammer kino/Cinemateket viser hver onsdag kl. 12.30 restaurerte og digitaliserte klassikere eller nye perler som fortjener og oppleves på stort lerret. Billettpris kr. 65,-.

 

Lillehammer bibliotek - Bok for dagen

En liten inspirasjon i hverdagen! Lillehammer bibliotek tilbyr deg et litteraturfriminutt der en av de ansatte formidler utdrag fra en bok.

Hvor og når? Diktkroken i andre etasje på i biblioteket fredager kl. 12.00. Programmet varer i 15-20 min, og det er mulig å kjøpe kaffe og kaker.

Vårhalvårets første "Bok for dagen" er fredag 10. januar 2020.

 

Omvendt boksirkel

Lillehammer bibliotek har gleden av å invitere til ”Omvendt boksirkel”. Er du glad i å lese og ønsker å møte andre med samme interesse, er Leseriet stedet å møtes. Mandager i begynnelsen av måneden kl. 18.00. Datoer for våren 2020 er 3. februar, 2. mars og 4. mai. Boken som skal diskuteres legges ut på nettsiden i god tid. Lesesirkelbøkene får du også lånt på biblioteket. Se oversikt og mer informasjon om "Omvendt lesesirkel" på Lillehammer bibliotek sine nettsider.

 

Litteraturhus Lillehammer

Gjennom året er det mange spennende arrangement på Litteraturhus Lillehammer. Litteraturhus Lillehammer er et samarbeid mellom Lillehammer bibliotek, Nansenskolen, Høgskolen i Innlandet, Norsk Litteraturfestival og Stiftelsen Lillehammer Museum. Arrangementer både for barn og voksne, forfattermøter, samtaler og aktuelle debatter.

For mer informasjon om det som skjer i tiden fremover, se litteraturhuslillehammer.no.

 

Kunstpauser og utstillinger på Lillehammer kunstmuseum

Utstillinger 2020

 • HAR VI MØTTES FØR? Kunst fra samlingen gjennom 200 år // 23. november—19. april 2020
 • NANCY SPERO // 23. mai  - 6. september 2020
 • ANNA ARCHER // 14. november 2020 - 14. mars 2021

Kunstpauser

Hver torsdag i skoleåret kl. 11.30–11.45 arrangerer museet Kunstpauser. De er et lavterskeltilbud til alle som ønsker å høre museets konservatorer eller pedagoger presentere et kunstverk eller et kunsthistorisk tema. Av og til inviteres eksterne foredragsholdere.

Ønsker du å vite mer om Kunstpausenes tema, meld deg på museets nyhetsbrev eller gå inn på hjemmesiden vår: www.lillehammerartmuseum.com.

Kunstpausen kan fint kombineres med lunsj i Museumskaféen.

Omvisninger hver helg i aktuell utstilling

Hver lørdag og søndag kl. 14 tilbyr museet omvisninger i aktuell utstilling inkludert i billettprisen! Familiedag arrangeres 19. januar 2020, hele familien er velkommen til å se, lage og erfare kunst.

Åpningstider:

 • Tirsdag—søndag kl. 11–16.
 • Sommeråpent: 1.juni—18. august: Mandag–søndag kl. 10–17.

Åpent verksted for barn søndager kl. 12–15.30. Drop-in. Gratis med årskort.

 

Kulturnettverket Innlandet-Oppland

Kulturnettverket Innlandet – Oppland ble etablert høsten 2007, og består av representanter fra kultur- og psykiatritjeneste i kommunene, fra mental helse, representanter fra Sykehuset Innlandet, Reinsvoll og fra DPS Gjøvik og DPS Lillehammer.

I Oppland består Kulturnettverket av representanter fra kultur- og psykiatritjeneste i Gjøvik, Østre og Vestre Toten, Søndre og Nordre Land, Lillehammer, Øyer, Gausdal og Ringebu kommuner. Kulturkontakter knyttet til bofellesskap i kommunene er også med i nettverket. I tillegg deltar kulturkontakter fra enheter i sykehuset og fysioterapiavdeling ved SI Reinsvoll.

Nettverket møtes hver måned og arbeider med informasjon, samordning og utvikling av aktivitetstilbud til folk med rus– og psykiske helseutfordringer. Nettverket har blant annet bidratt til oppstart av gratis treningstilbud på treningssenter i Vestre Toten, Lillehammer, Gjøvik, Nordre Land og i Søndre Land. Vi arrangerer friluftsdager med padling, fisking og natursti, fine vinteraktivitetsdager med ”skiskyting”, aking, turer med hundespann og rusling på truger, kanotur på Fjorda, ”61 gr. Fastland” - vi har vannsprutdager ved Mjøsa og golfdager med instruksjon og utprøving. Kulturnettverket og kulturkontoret i Lillehammer samarbeider om Del en Kulturopplevelse med besøk på mange av Lillehammer og omegns kunst-og kulturformidlingssteder.

Om høsten gjennomføres overnattingstur på høgfjellshotell med turer i nydelig fjellterreng. I april  arrangeres alpin-, truge- og langrennstur med hyggelig underholdning om kvelden og overnatting på hotell. Året avsluttes med julekonsert og et hyggelig julebord.

Erfaringsutveksling og samlinger for kompetansedeling- og utvikling hos representantene i nettverket er en verdifull effekt av nettverksarbeidet. Det er en målsetting å inkludere flere av kommunene i Oppland i nettverket. Det gis ut et eget aktivitetsprogram på aktiviteter man kan delta på gjennom året.

Sjekk Kulturnettverkets nettsider kulturnettverk.no.

Kontakt: Mona Hauger Kjelsberg: 61147376/970 34 225 eller mona.hauger.kjelsberg@sykehuset-innlandet.no.

Kulturnettverkets aktiviteter våren 2020:

 • 5. februar: Innebandyturnering SI Reinsvoll. Gratis.
 • 12. mars: Vinteraktivitetsdag på Astridbekken. Gratis
 • 15.-16. april: Alpin- og langrennstur, Skeikampen. Egenandel 500 kr.
 • 28. mai: 61 grader Fastland. Gratis
 • 4. juni: Bueskyting på Mosodden. Gratis
 • 23.-24. juni: Sankthansfeiring på Fjorda.
 • 25. juni: Golfdag på Hafjell Golf i Øyer. Gratis.

 

Lag og foreninger i Lillehammer kommune

I Lillehammer er det mer enn 300 lag og foreninger og svært mange av disse er registrert i Lillehammer kommunes oversikt. Er det noe du kunne tenke deg å begynne på? Sjekk https://lillehammer.kommune.no/foreningsregister

 

Informasjon om ledsagerbevis

Dette blir utstedt av kommunen direkte til brukeren, og gir fritidskontakten fri adgang til en rekke steder.

Kortinnehaveren betaler ordinær inngangsbillett, ledsager går gratis. Spørsmål og søknad rettes til Kultur og fritid v/Anne Brit Lee tlf. 611 05 155.

Steder vi kjenner til at aksepterer ledsagerbevis i Lillehammerområdet og østlandet:

 • Lillehammer kino
 • Arrangementer i regi av Kulturhuset Banken
 • Arrangementer i regi av Maihaugen i store Maihaugsal
 • Inngang på Maihaugens friluftsmuseum
 • Inngang på Aulestad
 • Inngang på Norges Olympiske museum
 • Inngang på Bjerkebæk
 • Inngang på Lillehammer Kunstmuseum
 • Jorekstad Fritidsbad, Lillehammer
 • Norsk Vegmuseum, Fåberg, Lillehammer
 • Hunderfossen Familiepark
 • Øyer gjestegård sine anlegg
 • Hafjell Alpinsenter
 • Kvitfjell Alpinanlegg
 • Prøysenhuset, Rudshøgda, Ringsaker
 • Ankerskogen badeanlegg, Hamar
 • Totenbadet Badeland og Svømmehall, Raufoss
 • Norsk Jernbanemuseum, Hamar
 • Alle arrangementer fra lag tilknyttet Norges idrettsforbund