Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline01. mars kl. 10:00

Smittetilfeller:

Under koronakrisen er totalt 349 personer i Lillehammer registrert med koronasmitte. To av disse er døde. Siste smittetilfelle er registrert 27. februar -21.

Les mer clear
error_outline01. mars kl. 11:14

Koronatest?

Du kan bestille tidspunkt for koronatest via et bestillingsskjema som er tilgjengelig hele døgnet. Testen er gratis.

Les mer clear
error_outline01. mars kl. 11:13

Koronavaksinering

Lillehammer kommune startet med koronavaksinering for risikogrupper utenfor institusjon den 21. januar -2021 (Uke 3) etter prioritert rekkefølge.

Les mer clear
koronavirusny

Koronatest av barn

Folkehelseinstituttet opplyser den 22. februar at barn som testes for koronavirus i hovedsak ikke lenger trenger å få en lang vattpinne langt inn i nesen. Istedet anbefales det å ta prøve fra den fremre delen av nesen, eller prøve fra svelget.

FHI oppfordrer også til at barnet sitter på fanget til en kjent voksen når prøven tas. 
Ved koronatestsenteret i Lillehammer praktiseres dette. Barnet kan enten komme inn i brakkeløsningen for å få test, eller den kan utføres i bilen. 

Illustrasjon

Follo-situasjonen og Lillehammer

Det er per 24. januar-21 ikke innført lokale tiltak i Lillehammer som følge av smittesituasjonen i Nordre Follo kommune med mutert koronavirus.
Lillehammer kommune følger nasjonale retningslinjer og vurderer situasjonen fortløpende. Det er viktig at retningslinjene etterleves, til tross for lave smittetall i Lillehammer og regionen.

Nytt anlegg for Langrennscross og sykkel åpnet på Birkebeineren stadion.

Koronavirus og fritidsaktiviteter

Idretts-, fritids- kultur- og livssynsarrangementer

Retningslinjene fra regjeringa i koronasituasjonen innebærer at barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne fra og med 20. januar-21. De kan også unntas fra anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten. For barn og unge kan ordinær treningsaktivitet internt i klubber, lag og foreninger derfor gjennomføres.
Kamper, cuper, stevner med videre må derimot fortsatt utsettes.

Dette innebærer også at skirenn som samler personer fra ulike geografiske områder/kommuner må avlyses eller utsettes.

Foto: CDC, Alissa Eckert

Testasjonen flytter ut

Kommunens testastasjon for koronavirus vil fra og med tirsdag 19. januar-21 flytte ut av Ungdomshallen og etablere seg i midlertidige lokaler rett utenfor hallen. Det betyr at kjøremønsteret endres, men tydelig skilting vil være på plass fra og med tirsdag morgen. 
Endringa innebærer også at en nå må ut av bilen og gå 1-2 meter for å testes, så det er viktig med varmt yttertøy. Personer som har store utfordringer med å gå ut av bilen kan fortsatt testes i bilen.  

Figurmann med sprøyte

Vaksinetelefonen åpner

Lillehammer kommunes vaksinetelefon åpner mandag 18. januar - 2021. Hit kan du ringe dersom du har spørsmål i forbindelse med koronavaksinering i Lillehammer. Innbyggere som allerede har mottatt kommunens innkalling til koronavaksinering via helsenorge.no eller mobiltelefon, men har problemer med å besvare den, kan også henvende seg til vaksinetelefonen for manuell timeregistrering.

Det er ikke mulig å selv bestille time for vaksinering, kommunen sørger for at du blir innkalt når det er din tur. Kommunen følger Folkehelseinstituttets prioriteringer, og det vil ta flere måneder før kommunen er ferdig med vaksineringen.