Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline 26. januar kl. 09:22

Smittetilfeller:

Under koronakrisen er totalt 2414 personer i Lillehammer registrert med koronasmitte. Siste smittetilfelle er registrert  25. januar 2022.

Les mer clear
error_outline 25. januar kl. 14:21

Koronatest og selvregistrering

Du kan bestille tidspunkt for koronatest via denne nettsiden hele døgnet. Testen er gratis.

Les mer clear
error_outline 25. januar kl. 16:33

Koronavaksinering

Vaksinering er gratis og skjer etter Folkehelseinstituttets retningslinjer.

Les mer clear

Nyheter

koronavirus_300x259

Testing erstatter smittekarantene

Det er ikke lenger nødvendig med karantene for personer som bor sammen med en som er smittet. Det er heller ikke nødvendig for tilsvarende nære, opplyser regjeringen. 
En viktig forutsetning er at disse personene tester seg daglig i 5 døgn etter siste nærkontakt. Ved fortsatt kontakt er personene nødt til å teste seg i 11 døgn. Dette gjelder også barn. 

Hurtigtest, positiv

Ikke PCR-test for alle

Mange vil ikke lenger bli tilbudt PCR-test for å bekrefte en positiv hurtigtest. Dette er basert på nasjonale retningslinjer fra Helsedirektoratet som trer i kraft fra og med mandag 24. januar-22.
På grunn av økt smittetrykk nasjonalt og lokalt er det viktig å prioritere personer som er uvaksinerte, eller som kun er vaksinert med 1. eller 2. dose.

koronavirusny

Er du vår koronaressurs?

Det er forventet at koronasmitten i Lillehammer øker kraftig i ukene som kommer, med en smittetopp i månedsskiftet januar/februar.
Kommunens kriseledelse ønsker derfor en oversikt over pensjonister, studenter og andre som kan tenke seg å hjelpe til med små og store kommunale oppgaver i løpet av de kommende ukene dersom det blir nødvendig. Arbeidet er lønnet.

Bilde av appen Smittestopp

FHI: Last ned Smittestopp!

Folkehelseinstituttet oppfordrer alle over 16 år til å laste ned Smittesopp-appen. Det er kraftig spredning av koronaviruset nasjonalt, og det er det også lokalt på Lillehammer. Appen skal bidra til å dempe smittespredningen.
Appen kan lastes ned via App Store eller Google Play.  

koronavirus

Kommuneoverlegens risikovurdering

Koronaviruset

UKE 3 per 19.01.22: I uke 2 er det nasjonalt så langt rapportert om 112 nye pasienter innlagt i sykehus med covid-19 som hovedårsak (23 % nedgang fra uke 1).  Antallet innleggelser for covid-19 (hovedårsak) fortsetter å synke, sannsynligvis fordi omikronvarianten gir mindre alvorlig sykdom og flere er godt beskyttet gjennom vaksinasjon.
Antallet innleggelser av personer som er smittet av SARS-CoV-2, men som har en annen hovedårsak til innleggelsen, øker. Det skyldes at det er utbredt smitte i samfunnet, inkludert blant dem som må på sykehus av andre årsaker enn covid-19. Disse pasientene utgjør nå halvparten av de nye innleggelsene.