Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline31. oktober kl. 12:32

Smittetilfeller:

Under koronakrisen er totalt 104 personer i Lillehammer registrert med koronasmitte. To av disse er døde. Siste smittetilfelle er registrert 30. oktober.

Les mer clear
error_outline30. oktober kl. 15:38

Koronatest?

Du kan bestille tidspunkt for koroantest via et bestillingsskjema som er tilgjengelig hele døgnet.

Les mer clear
Figurmann med sprøyte

Etterfylling av influensavaksine

Det forventes mer influensavaksine til Lillehammer i november. Kommuneoverlegen har bestilt etterfylling etter at fastlegene er i ferd med å gå tomme, til tross for at det er bestilt dobbelt så mange vaksiner som i 2016. 

Foto: CDC, Alissa Eckert

Skoleutbruddet er over

Snitteutbruddet i skole i september/oktober-20 er over. Fire skoler har elever som ble smittet av koronaviruset; Åretta ungdomsskole, Jørstadmoen barneskole, Hammartun skole og Smedstad ungdomsskole. 

Halloween

Halloween og koronavirus

31. oktober og Halloween nærmer seg. Hvordan markere dagen i år?

Folkehelseinstituttet oppfordrer til å tenke alternativt, men dersom en har tenkt å gå en liten runde er det flere råd å ta med seg. Knask eller knep er en utendørsaktivitet for barn og unge, og så lenge de følgende smittevernrådene følges, anses smitterisikoen som lav:

Lillehammer_sommerbilde_ Lysgårdsbakken

Skolesmitten kom fra pensjonistbuss

Utbruddet med koronasmitte ved tre skoler i Lillehammer har en sammenheng med smitteutbruddet på pensjonistbussen som besøkte Lillehammer. Folkehelseinstituttet bekrefter nå at det er en stor sannsynlighet for det. Det har ikke tidligere vært mulig å påvise at smitten kom fra bussen, men virusprøver bekrefter at dette er en type virus som ikke tidligere har vært påvist i Norge. Både pensjonistbussen, Lillehammer og flere av de andre stedene som bussen har besøkt har fått lokale utbrudd med denne typen virussmitte. 

Foto: CDC, Alissa Eckert

Endret åpningstid for koronatelefonen

Koronatelefonen som tar imot bestillinger for koronatest endrer åpningstid fra og med mandag 5. oktober. Telefonen vil da være åpen fra klokka 08.30-15.00, mandag til fredag.