Fra mandag 27. mai kl. 07.00 til og med fredag 31. mai vil Messenlivegen bli stengt for gjennomkjøring ved Einar Sandbergs veg. Alle som bor over Einar Sandbergs veg, det vil si trafikk fra blant annet Røyslimoen og Vårsetergrenda, må benytte Frederik Colletts veg ned til Søre Ål som omkjøringsveg. Omkjøringsvegen vil bli skiltet. 

Einar Sandbergs veg vil også være stengt for inn- og utkjøring på Messenlivegen. Det samme gjelder fotgjengerundergangen under Messenlivegen samme sted.

For myke trafikanter

Fortauet langs Messenlivegen mellom Langsethvegen og Einar Sandbergs veg kan ikke benyttes for gjennomgangstrafikk av verken syklende eller gående til og fra sentrum av Lillehammer. For myke trafikanter anbefaler vi å gå via Langsethvegen, sør-østre del av Einar Sandbergs veg og Ringsvegutua på østsiden av Messenlivegen.

Alternativt går det an å krysse Messenlivegen ved eller på oversiden av Langsethgutua, for gående/syklende som ønsker å benytte vestsiden av Messenlivegen.

Se alternativ gang- og sykkelveg: 

Kartutsnitt som viser alternativ gang- og sykkelveg i området rundt Messenlivegen.

La bilen stå om du kan

Vi forventer at det vil bli en del trafikk og kø i forbindelse med stengingen. Vi anbefaler derfor flest mulig til å gå, sykle eller ta buss denne uken. 

Fem busslinjer må kjøre andre traseer mens Messenlivegen er stengt. Dette vil føre til noe lengre reisetid enn normalt. Se Innlandstrafikk for informasjon om ruter som blir påvirket av stengingen, samt brukt ruteplanleggeren deres hvis du kan la bilen stå og ta buss i stedet.

Les også informasjon fra fylkeskommunen om arbeidene og busstilbudet

Andre stenginger på samme tid

Det vil også foregå arbeider i Messenlivegen mellom Langsethvegen og Frederik Colletts veg i samme periode. Strekningen vil imidlertid være åpent for trafikk til og fra eiendommene nedenfor Frederik Colletts veg. 

Bakgrunn for stengingen

Lillehammer kommune er i gang med å skifte ut gamle vann- og avløpsledninger i et boligområde øst for Hamarvegen, blant annet Breisethvegen, deler av Roavegen og Einar Sandbergs veg med flere. Vi skal også skifte noe ledningsnett på østsiden av Messenlivegen ved Einar Sandbergs veg. 

I hele uke 22 skal Messenlivegen stenges ved Einar Sandbergs veg, da vi må krysse vegen for å skifte til nytt ledningsnett.  

Se oversikt over områdene vi skifter ledninger i:

Kartutsnitt som viser hvor vann- og avløpsarbeidene skjer i området rundt Messenlivegen.

Vi beklager ulempen dette medfører for Lillehammers innbyggere. 

Har du spørsmål? 

Kontakt prosjektleder for vann og avløp: Kari Myrholt Skårset, e-post: kari.myrholt.skarset@lillehammer.kommune.no

eller kommunens sentralbord: tlf.: 61 10 77 00 eller e-post: postmottak@lillehammer.kommune.no