Kommunestyret har for årets budsjett vedtatt en egen bevilgning på 500.000 kroner til bygging av tømmestasjon for septik fra båter. Nå står stasjonen klar til bruk på Vingnes. 

– Vi er veldig fornøyd med at det er på plass og at vi har fått prioritert dette i årets budsjett, sa Rønning. 

Tømmestasjonen består av sugeslange til fastmonterte tanker i båten, egen mulighet for tømming av portapotti eller tanker fra båter og bobiler samt en slange man kan bruke til å fylle drikkevann. 

Styreleder i Lillehammer båtforening, Hallgeir Greger, sier også de er veldig fornøyde med å ha tømmestasjonen på plass. 

– Det betyr mye for oss som har båtene våre her, men ikke minst for de besøkende. Vi har hatt besøkende som har reist et stykke for å komme opp hit og spurt oss etter tømming, men så snudd fordi det ikke har vært noe her, forteller styrelederen.

Gode ringvirkninger

Med den nye tømmestasjonen er det nå seks tømmestasjoner vi kjenner til rundt Mjøsa, hvor nærmeste sør for Lillehammer er på Moelv. Tømming direkte i innsjøer og vassdrag er forbudt.

– Dette er en dag for reinere Mjøsa, sa Terje Rønning.

Han trekker også fram andre viktige ringvirkninger av tømmestasjonen: 

– Når vi har fått på plass dette er det ikke bare for tømming, men det får ringvirkninger for Lillehammer og områdene rundt. I stedet for at folk snur for å reise andre steder for å tømme, kan de nå legge til og bli her en stund, for å reise inn til byen eller gå til butikken for å handle.