Alle de tre mjøsbyene gjør det svært godt i årets kåring, og fordeler seg jevnt med Hamar på 13., Gjøvik på 15. og Lillehammer på 16.plass. Vi må faktisk helt tilbake til 2001 før de tre mjøsbyene tilsammen gjorde det så godt i kåringen.

Med 16.plassen tangerer Lillehammer sin tidligere bestenotering fra 2001. Det er med andre ord all mulig grunn til å være fornøyd med utviklingen i næringslivet i kommunen, selv om Lillehammer måtte se seg slått av en av de andre mjøsbyene for første gang siden 2010.

Lillehammerregionen bykser oppover
Kanskje mest oppsiktsvekkende er det at Lillehammerregionen kommer ut som nummer fem av landets 80 regioner. I tillegg til den gode plasseringen til Lillehammer kommunes næringsliv, har både Øyer og Gausdal gjort voldsomme byks på listen, slik at regionen i sum går fra fjorårets 33.plass til årets femteplass. Så høyt opp har LIllehammerregionen aldri ligget i nærings-NM.

Sterk lønnsomhet, men ikke så stor vekst
Nærings-NM er basert på en rekke kvantifiserbare parametere, som summeres opp i kategoriene lønnsomhet, vekst, nyetableringer og størrelse. Lillehammer kommer spesielt godt ut i kategoriene lønnsomhet og størrelse, men relativt dårligere i vekst og nyetableringer. Dette relative bildet har vært stabilt over tid.

Hyggelig er det også at både Midt-Gudbrandsdalen og Nord-Gudbrandsdalen gjør solide byks på regionkåringen.

Vi gratulerer Lillehammerregionens næringsliv med de gode resultatene, og vil samtidig gratulere Hamar med lånt førsteplass i mjøskonkurransen.