I henhold til plan- og bygningsloven (PBL) §§ 12-8 varsles det om oppstart av planarbeid med reguleringsplan for Hagevegen 9B, 11 og 13A (plan-ID 2023p031e12) i Lillehammer kommune. Det kunngjøres samtidig oppstart av forhandlinger om utbyggingsavtale iht. PBL § 17-4 og kommunedelplan for Lillehammer by 2020-2023 (2030) bestemmelse 1.3.

Planarbeidet utføres av planrådgiver Norconsult AS avd. Lillehammer med LPO arkitekter AS som arkitekt på vegne av forslagsstiller Søre Ål Utvikling AS.

Formålet med planarbeidet er å tilrettelegge for ny boligbebyggelse på eiendommene Hagevegen 9B, 11 og 13A i form av blokkbebyggelse, i tillegg til tilhørende funksjoner som arealer til infrastruktur, lek og opphold, samt bytilpasset næring. Foreløpig ønskes det etablert ca. 160 boenheter fordelt på åtte leilighetsbygg.

Etter ønske fra Lillehammer kommune inkluderes Hagevegen øst til avgrensningen mot reguleringsplan for Hagevegen 1 med et 30 meter bredt belte.

 

Oppstart av forhandling om utbyggingsavtale

I forbindelse med planarbeidet til reguleringsplan for Hagevegen 9B, 11 og 13A, varsles det oppstart av forhandlinger om utbyggingsavtale iht. PBL § 17-4. Aktuelle tiltak som kan være relevant for utbyggingsavtale er VA, veg og grønnstruktur/bydelspark, jf. oppstartsmøtereferatet. Parter i forhandlingene er Søre Ål Utvikling AS og Lillehammer kommune. Forslag til avtale vil bli lagt ut til offentlig ettersyn gjennom en selvstendig sak.

 

Merknader til planarbeidet og videre saksgang

Kommentarer, merknader, relevante opplysninger og eventuelle spørsmål vedrørende det igangsatte planarbeidet rettes til Norconsult AS v/ Kasia Szary-Skadell. 

E-post: kasia.szary-skadell@norconsult.com 

Kopi av innspillet sendes til Lillehammer kommune på epost: postmottak@lillehammer.kommune.no eller til Pb. 986, 2626 Lillehammer.

Følgende dokumenter kan leses i saken: