Fra januar 2024 vil all koronavaksinering foregå på Familiens hus. Se informasjon under for hvordan du avtaler time for vaksinering.

Influensavaksinering
Du kan også ta influensavaksine samtidig som du vaksinerer deg mot koronavirus.
Klikk her for Folkehelseinstituttets informasjon om influensavaksinering. 

Koronavaksinering
Når det gjelder vaksinering mot koronavirus så anbefaler Folkehelseinstituttet at følgende målgrupper vaksinerer seg med oppfriskningsdose før høst- og vintersesongen 23/24: 

 • Aldersgruppen 65 år og eldre samt sykehjemsbeboere
 • Aldersgruppen 18-64 år som inngår i en risikogruppe
 • Aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom
 • Aldersgruppen 6 måneder-11 år med alvorlig grunnsykdom etter individuell vurdering
 • Gravide i 2. eller 3. trimester. Vaksinasjon i 1. trimester kan vurderes dersom den gravide har tilleggssykdommer som gir ytterligere risiko

Dersom du ikke tilhører disse gruppene, men likevel mener du har behov for en oppfriskningsdose, ta kontakt med vaksinetelefonen. Det er også vaksinetelefonen du kontakter dersom du ikke har fastlege i Lillehammer men ønsker å vaksinere deg. 

Vaksinetelefonen
Bestill vaksinering på forhånd ved Lillehammer helsestasjon i Familiens hus i Storgata 170.
Telefontid for bestilling av koronavaksine: tirsdager og torsdager fra klokka 09.00-11.00. Ikke røde dager. Telefon: 919 19 415. 
E-post: vaksinetelefonen@lillehammer.kommune.no
Vaksinering: Det er åpent for vaksinering på torsdager fra klokka 12.00-15.00. 

Oppfriskningsdose kan gis med et intervall på tre måneder siden siste dose med koronavaksine, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre beskyttelse. 
Klikk her for Folkehelseinstituttets informasjon om koronavaksinering.

Vaksinering av barn og unge (5-17 år)

Vaksinasjon av barn og unge under 16 år er noe foreldre kan velge å gjøre. Det er ikke en generell bør-anbefaling fra FHI.

De som derimot bør ta vaksine i denne gruppa er:

 • De som har kroniske sykdommer.
 • De som har nær kontakt med særlig utsatte personer.
 • De som skal oppholde seg i eller reise til land som krever to doser i koronasertifikat for denne aldersgruppen (gjelder ikke alle land).

Se FHIs anbefalinger for vaksinering av barn og unge.

Barn fra 6 måneder til og med 4 år med alvorlig grunnsykdom

 • Kan få koronavaksine etter individuell vurdering av lege som kjenner barnet.
 • Bør få grunnvaksinasjon med tre doser Pfizer/BioTech.
 • Alvorlig grunnsykdom: organtransplantasjon, immunsvikt, kreft, muskelsykdommer, krinisk nyresykdom, alvorlige hjerte- og lungesykdommer.

Barn mellom 5 og 11 år

Barn 5-11 år får egne barnedoser av vaksinen. Immunitet gjennom infeksjon, med eller uten én dose vaksine, også kan gi bred og varig beskyttelse hos barn og unge. Dersom du ønsker å vaksinere barnet ditt i alderen 5-11 år ber vi deg ta kontakt med vaksinetelefonen@lillehammer.kommune.no, da vil dere få time.

12-15-åringer

Husk at barn under 16 år må ha med seg samtykke fra begge foreldre med foreldreansvar.
Samtykkeskjema finner du her: Samtykkeskjema - vaksinasjon av barn og unge under 16 år - FHI

16- og 17-åringer

Dersom du har fylt 16 år kan du møte til vaksinasjonen uten å vise til samtykke fra foreldre eller foresatte. Du må vite fødselsnummeret ditt. 

Dersom du fyller 16 år senere i 2021 må du ha samtykke fra foreldre/forelder/foresatt(e). Ved delt foreldreansvar må begge samtykke til vaksinering. 

 1. Ved delt foreldreansvar: Enten kan begge foresatte bli med deg til vaksinasjonsstedet, eller så kan du ha med godkjent dokumentasjon fra den ene eller begge som eventuelt ikke møter. Et bilde på mobilen av foresattes ID (med foto) samt en tekstmelding om at de bekrefter at du skal vaksineres er godt nok.  
 2. Ved eneansvar: Foresatt kan enten bli med deg til vaksinasjonsstedet, eller du kan ha med godkjent dokumentasjon fra din foresatte. Et bilde på mobilen av foresattes ID (med foto) samt en tekstmelding om at vedkommende bekrefter at du skal vaksineres er godt nok. 

Dersom du har spørsmål, kan du sende en henvendelse til vaksinetelefonen@lillehammer.kommune.no

Til studenter

Alle studenter som oppholder seg i Lillehammer i forbindelse med studiene kan bli vaksinert mot koronavirus på Lillehammer. Så langt det er tilgjengelige doser kan du velge vaksinetype selv. 

Dersom du har mottatt doser i utlandet eller tidligere er smittet med koronavirus: send en e-post om dette til vaksinetelefonen@lillehammer.kommune.no og legg ved ditt fulle navn, fødselsdato og telefonnummer, så vil du bli kontaktet om videre framdrift.
Utvekslingsstudenter som studerer i Norge og skal vaksineres her, oppfordres til å skaffe seg D-nummer, slik at de lettere kan registreres.  

Gjennomgått korona og vaksinering

Dersom du for få dager siden er blitt smittet med koronaviruset skal du vente med å vaksinere deg. For å endre en eventuell timeavtale for koronavaksinering, ring vaksinetelefonen i åpningstiden eller ta kontakt via e-post: 
vaksinetelefonen@lillehammer.kommune.no
 

Les anbefalingene til Folkehelseinstituttet dersom du har gjennomgått covid-19 og lurer på om du skal ta flere doser. Merk at det er forskjell på om du har gyldig dokumentasjon på gjennomgått sykdom fra Norge eller ikke.

Om vaksinen

Høsten 2023 anbefales oppfriskningsvaksinering med den oppdaterte koronavaksinen Comirnaty Omicron XBB.1.5. Vaksinen kan gis fra seks måneders alder og kan benyttes både til oppfrisknings- og grunnvaksinasjon. Det er to egne vaksinestyrker for barn til henholdsvis 6 måneder-4 års alder og 5-11 års alder. 
Kommunen vil kun ha denne vaksinen tilgjengelig i tiden framover. 

Her kan du lese Folkehelseinstituttets informasjon om koronavaksinen.
 

Spørsmål?

Da kan du sende henvendelsen din hit: vaksinetelefonen@lillehammer.kommune.no
Legg da ved ditt fulle navn, fødselsdato og telefonnummer, så vil du bli kontaktet.