I henhold til plan- og bygningslovens §12-8 varsles oppstart av arbeidet med ny detaljreguleringsplan for Storgata 86, Lillehammer kommune. Planarbeidet uføres av Areal+ AS i samarbeid RAM-arkitektur på vegne av Storgata 86 AS.

Hensikten med planarbeidet er å tilrettelegge for sentrumsnære kontorlokaler ved å øke etasjeantallet med en etasje på eksisterende bygning i Storgata 86. Mot Storgata vil bygningen bli 4 etasjer, mens det vil bli 5 etasjer mot Juul Pettersens gate. Et sentralt mål med reguleringsplanen er å legge til rette for flere arbeidsplasser til sentrum, nærme sentrale kollektivholdeplasser. Bygget skal i sin helhet benyttes til kontorer og ulike næringsformål. Aktuelle arealformål er forretning/kontor, eller næringsbebyggelse.

Viktige temaer i planarbeidet: 

  • Arkitektur og estetikk 
  • Hensyn mot kulturmiljøet i Storgata 
  • Hensyn til Lilletorget 
  • Støy 
  • Brannsikkerhet 

Lilletorget og Storgata har et vidt spekter av bygningsmasse i området. Planområdet grenser mot Kronenbygget med sine 5 etasjer i øst og mot kulturmiljø med vernestatus i nord. En stor del av reguleringsplanarbeidet vil derfor være å utrede og avklare forholdet til strøkets karakter. Dette innebærer blant annet at man vil se på ulike løsninger som ivaretar en balanse mellom verneverdige trehusbebyggelsen, ny bebyggelse og kulturmiljøet omtalt som #8 i kommunedelplanen. Omkringliggende bebyggelse rundt Brubakken og Jul Pettersens gate består i større grad av høyere bygninger, heriblant Tinghuset, Lillehammer Taarn og Mølla hotell. Her vil det være andre krav til tilpasning enn mot Storgata. Planen vil redegjøre for de ulike arkitektoniske grepene og tilpasning til de ulike strøkene.

På grunn av juleferiene er det gitt utvidet frist.

Kommentarer eller innspill sendes skriftlig til:
Areal+ AS v/Andreas Lindheim
andreas.lindheim@arealpluss.no
ev. pr post: Storgata 64 A, 2609 Lillehammer

Mottatte uttalelser/bemerkninger vil bli vurdert og eventuelt innarbeidet i planforslaget.
Frist for uttalelser til planarbeidet er 22.01.2024.

Følgende dokumenter kan leses til saken: