Kriseledelsen har besluttet tiltak og rammer for hjemmekontor, møtevirksomhet og bruk av fellesarealer - med virkning fra fredag 8.mai.

Trinnvis oppheving av hjemmekontor
TO/FE-leder må gjennomføre en ROS-analyse før bruk av hjemmekontor kan reduseres. ROS-analysen skal inneholde vurderinger av tjenstlige behov for tilstedeværelsen. Og, vurderinger og tiltak på hvordan den enkelte arbeidsplass skal opprettholde smitteverntiltak ved flere til stede.
Oppheving av hjemmekontor skal ikke medføre økt bruk av kollektivtransport for ansatte. Hvis det ikke kan unngås er hjemmekontor fortsatt å foretrekke.
Redusert bruk av hjemmekontor skal fortrinnsvis innføres trinnvis, dvs at ikke alle kan møte på jobb kommende uke.  Trinnvis opptrapping skal skje over minimum 3 uker.
Virksomheter som etter myndighetenes veileder yter tjenester til sårbare grupper, kan oppheve hjemmekontorordningen for flertallet av ansatte raskere enn ved trinnvis opptrapping.Dette forutsetter at smitteverntiltak opprettholdes.

Det er TO/FE-leder som har ansvaret for å foreta ROS-analysen, for å sikre en helhetlig vurdering og tiltak for tjenesten.  Det må utvises skjønn av leder.  TO/FE-leder kan be om bistand fra kvalitetssjef ved behov. 

Møtevirksomhet - bruk av møterom og fellesarealer
Møter skal inntil videre fortsatt gjennomføres i hovedsak ved bruk av Teams/Skype.Før møterom og andre fellesarealer kan tas i bruk skal det gjennomføres en ROS-analyse.  ROS-analysen skal gjennomføres av den tjenesten/sektoren som bruker bygget. Møterom og fellesarealer kan tas i bruk så snart det er lokale retningslinjer på plass. Kommunalsjefene følger opp dette.

Kantina i rådhuset har nå tilrettelagt for bespisning.