Det er helt enestående å oppleve det engasjementet og viljen organisasjonen vår mobiliserer når det blir så krevende som nå. Hvordan vilje, kompetanse og engasjement for lokalsamfunnet og menneskene som bor her kommer til uttrykk i en organisasjon som er helt avgjørende for alle i kommunen vår! En stor takk til hver og en!

Så tror jeg vi må være forberedt på at dette vil vare over en lenger periode. Hverdagen vil nok ikke komme tilbake til normalen på noe tid. Det vil derfor være viktig å gjøre det vi må nå, men også begynne å se mot de nærmeste ukene. Slitasjen vil nok bli høy over tid hos mange.

Beredskap
Totalt sett øker antall smittede i Norge, og i flere kommuner i Innlandet fylke er det påvist smitte. Lillehammer kommune følger situasjonen med koronasmitte tett.  Torsdag 12.mars ble det satt krisestab. Krisestaben møtes daglig for å følge situasjonen og iverksette nasjonale og lokale tiltak for på best mulig måte ivareta tjenestemottaker og innbyggere.  Det er også flere arbeidsgrupper i gang som bistår med organisering og gjennomføring av mange nødvendige funksjoner.

Det er opprettet koronatelefon med telefonnummer 909 41 700 som kan benyttes av alle innbyggere som har spørsmål.  Nummeret ligger også ute på kommunens nettside.

Smitteverntiltak i egen organisasjon
For helsepersonell følges til enhver til gjeldenende smitteverntiltak ved bruk av utstyr.  Besøk på institusjoner begrenses også kraftig.  Mange ansatte er allerede på jobb ved bruk av hjemmekontor. På rådhuset har alle som har mulighet for hjemmekontor blitt bedt om å være hjemme fra mandag 16.mars.  Dette gjør vi for å redusere konsekvensene av eventuell smitte og smittespredning. Har du spørsmål tilknyttet jobben din oppfordrer jeg til at disse i utgangspunktet tas i linjen.  Jeg oppfordrer dere alle til å legge særlig merke til de generelle smittevernrådene. Kommuneoverlegen påpeker at riktig håndhygiene er det mest effektive tiltaket vi alle kan gjennomføre.

Økende behov for helsepersonell
Vi har et økende behov for helsepersonell. Det er satt  i gang kartlegging av personer med helsefaglig bakgrunn eller praksis som ikke jobber innenfor de mest pressede tjenesteområdene.  I dagene framover vil vi komme til å gi flere ansatte beskjed om at de får annet arbeid som følge av situasjonen vi er i.  Den enkelte vil få beskjed direkte. 

Det inngås også nå overtidsavtale med arbeidstakerorganisasjonene. Situasjonen som følge av koronaviruset anses som juridisk grunnlag for å pålegge ansatte andre arbeidsoppgaver, og pålegg om merarbeid og overtid.  Jeg håper og tror at dere alle har forståelse for dette.

Vi rekrutterer også personell utenfor egen organisasjon i tillegg til at det mobiliseres frivillige der det er hensiktsmessig.

Informasjon
Jeg kommer til å fortsette og sende ut informasjonsbrev hyppigere enn tidligere. Dere vil også få informasjon fra linja som det er viktig at dere leser og følger opp.  Jeg ber dere alle om å holde dere orientert via kommunens nettside og informasjonen som ligger på nettsidene til Folkehelseinstituttet.

På intranettet under menypunktet Korona finner dere også en oversikt over rettigheter og plikter for ansatte.  Tjenesteområde- og fagenhetsleder får jevnlig mail fra HR-sjefen om aktuelle arbeidsgiverforhold.  Informasjon som går til ledere sendes også til hovedtillitsvalgte og hovedvernombudet.

Dere utfører viktig arbeid hele året igjennom. I denne situasjonen blir det ekstra synlig. Så får vi fortsette å jobbe systematisk og godt med omsorg, bistand og tjenester for hele lokalsamfunnet.

 

Med hilsen

Tord Buer Olsen
Kommunedirektør