Beredskap

Krisestaben fortsetter sitt arbeid med daglig oppfølging av situasjonen, hverdag som helg. Tiltak som er i gang blir løpende vurdert og justert etter behov. I tillegg utarbeides det nye tiltak for på best mulig måte være i stand til å møte det som venter. Det jobbes godt på alle nivå i organisasjonen, og mange gode forslag til tiltak blir løftet opp og satt ut i livet. Bruk av ulike teknologiske løsninger er også tatt i bruk nærmest overalt de to siste ukene. Dette sikrer god beredskap og et tilbud til innbyggere i en tid hvor fysiske møtepunkter skal begrenses til det helt nødvendige. Våre faste tjenester skal fortsatt gå.

Behov for helsepersonell
Tidligere denne uka søkte vi etter helsepersonell. Mange har meldt seg, og det er svært gledelig. Dette bidrar til å dempe presset noe på ansatte som har stått ekstra på de siste to ukene. Selv om vi nå henter inn flere vil det nok fortsatt være stridt for mange.

KS og arbeidstakerorganisasjonene har ellers inngått en sentral avtale som gir arbeidsgiver mulighet til å øke arbeidstiden etter drøftinger med tillitsvalgte. Dette er for å sikre en tilstrekkelig bemanning for å kunne ivareta liv og helse og andre samfunnskritiske  samfunnsfunksjoner.

Økonomi
Det er svært viktig at alle ekstra utgifter som er relatert til koronaviruset føres på prosjektnummer 110066 og merkes «Merkostnad beredskap Corona». For at kommunen skal få refundert noe av utgiftene fra staten i etterkant, må vi kunne dokumentere de faktiske utgiftene. Utgifter som føres på dette prosjektnummeret er knyttet til for eksempel bemanning, karantene, innkjøp, bruk av sykehjemsplasser mm.  

Ta kontakt med økonomi dersom dere har spørsmål.

Tiden fremover

Kriseledelsen har begynt å planlegge for et lengre perspektiv. Dette blir nok ingen vanlig vår, og vi går mot påske, vår og sommer, som det også skal planlegges for. Regjeringen har  kommet med tiltak for å ivareta arbeidsplasser og de ansattes arbeidsvilkår.  Antall smittede i Norge øker fra dag til dag, og myndighetene innfører endringer og nye tiltak for smittevern. Per tidspunkt, 24. mars, er det 22 smittede i Lillehammer kommune.

Det er svært viktig av vi alle og enhver følger myndighetenes smittevernråd.  Dette gjelder også for smittevernrutiner på din arbeidsplass. Dersom du er usikker,  ta du kontakt med din nærmeste leder.

Informasjon
I tillegg til disse nyhetsbrevene gis det informasjon gjennom linja og din leder. Mye nyttig informasjon ligger også ute på kommunens nettside, og på nettsidene til Folkehelseinstituttet. Dette bør du lese.  

Ansattinformasjon vil du finne på intranett eller ved å gå inn via «For ansatte» på kommunens internettsider, hvor informasjonen gradvis bygges ut.

Til slutt legger jeg ved en oversikt over kommunens publikumstelefoner:

  • Koronatelefon: 909 41 700
    • Mandag – fredag 09.00 – 18.00
    • Lørdag – søndag 10-14
  • Kontakttelefon for barn, unge og deres foresatte: 902 15 553
    • Mandag – fredag kl. 12 – 20
    • Lørdag – søndag kl. 10 – 14
  • Kontakttelefon psykisk helse og rus: 917 13 338
  • NAV akutt-telefon: 404 68 906

 

Jeg vil igjen takke dere hver og en for den fantastiske innsatsen dere yter! 

 

 

Med hilsen

Tord Buer Olsen

Kommunedirektør