Vedtak:

Kommunestyret fattet i møte den 21.03.2024 følgende vedtak: 

  1. Forslag til detaljreguleringsplan for Høstmælingen økotun med plankart datert 19.02.24 planbestemmelser revidert 28.02.24, og planbeskrivelse datert 28.02.24 vedtas.
  2. Vedtaket fattes med hjemmel i plan- og bygningsloven §12-12.

Følgende tillegg til punkt 5.1.1 bokstav g) i planbestemmelsene ble vedtatt:
Trafikksikkerhetstiltak: Nødvendige behov for trafikksikkerhetstiltak i bygge- og anleggsfasen skal avklares med Lillehammer kommune før oppstart av bygging og nødvendige tiltak skal iverksettes og gjennomføres

 

Planforslaget legger til rette for etablering av økotun ved Høstmælingen med inntil 30 nye boenheter. Reguleringsplan for Høstmælingen økotun fremmes av grunneiere på Høstmælingen Søre Nedre (gnr/ Bnr 85/11): Njål, Jartrud, Hogne og Lagina Høstmælingen. Planforslaget er i tråd med det overordnede arealformålet i Kommuneplanens arealdel 2020- 2023 (2030) og Byplanen 2020- 2023 (2030).

Kommunestyrets vedtak kan påklages. Eventuell klage sendes til Lillehammer kommune. Klagen vil bli lagt fram for planutvalget. Hvis planutvalget ikke finner grunn til å etterkomme klagen, vil den bli sendt videre til Statsforvalteren for endelig avgjørelse.

Frist for å klage på vedtaket er den 09.05.2024.

Klagen må angi vedtaket det klages over, og hvilken endring som ønskes. Klagen bør begrunnes. Klageren kan be om at vedtaket som er gjort ikke tillates iverksatt før klagesaken er avgjort. 
Godkjent plan er straks bindende for alle arbeider og tiltak som er nevnt i plan- og bygningsloven kapittel 20 og § 30-4 innenfor planens område. Grunnen innen planområdet kan ikke tas i bruk til formål som i vesentlig grad vil vanskeliggjøre gjennomføringen av planen.

Tidligere saksgang:

Vedtak om høring/offentlig ettersyn:

Reguleringsplan for Høstmælingen økotun ble etter vedtak i Planutvalg den 10/12-23 lagt ut til høring og offentlig ettersyn. 

Planutvalget vedtok som tilleggspunkt at trafikksikker adkomst skulle utredes nærmere og at det før sluttbehandling legges frem en plan med tiltak for å bedre trafikksikkerheten. 

Som følge av tilleggspunktet ble det i høringsperioden utarbeidet en tiltaksplan med vurdering av aktuelle trafikksikkerhetstiltak for adkomstvegen. Denne er utarbeidet med sju tiltak med tilhørende forslag til hvordan det enkelte tiltak skal følges opp i planbestemmelse, plankart og planbeskrivelse. Tiltaksplanen er sendt til berørte parter, oppsittere og statlige- og regionale myndigheter og inngår som en del av kunnskapsgrunnlaget i høringsprosessen. Lillehammer kommune ønsker innspill til denne før sluttbehandling av reguleringsplanen. Høringsfrist utvides derfor og ny frist settes til 5. januar 2024.


Planutvalget fattet i møte 12.10.2023, sak 36/23, følgende vedtak:

  1. Forslag til detaljreguleringsplan for Høstmælingen Økotun, med planbeskrivelse datert 
  2. Vedtaket fattes med hjemmel i Plan- og bygningsloven § 12-11.

Planutvalget ber om at trafikksikker adkomst utredes nærmere og at det før sluttbehandling legges frem en plan med tiltak for å bedre trafikksikkerheten. Før sluttbehandling vurderes det også behov for utbyggingsavtale mellom kommunen og tiltakshaver for å sikre eventuelle trafikkforbedringstiltak. 

Planutvalget ber om at det vurderes å redusere kravet til parkeringsplasser fra arealplanens bestemmelser, § 1.6.


Høringsfristen er den 14.12.2023
 

Dersom du har synspunkter, merknader eller opplysninger til planforslaget sender du dette skriftlig til Lillehammer kommune innen fristen, enten til postmottak@lillehammer.kommune.no, eller pr. post. Dersom det skulle være behov for ytterligere informasjon, ta kontakt med saksbehandler Ingvill Helset på ingvill.helset@lillehammer.kommune.no.


Dokumenter: