Karl-Fredrik Tangen er en Oslo-basert samfunnsviter, førstelektor og forfatter med erfaring fra reklamebransjen, strategirådgivning og markedsanalyse. Høsten 2022 inviterte vi han til en fagdag for ansatte i Tjenesteområde Kultur, der temaet var arbeidet med den kommende kommunedelplanen. Tangen er tydelig på hva som er Lillehammers historiske fortrinn som by:

- Mens andre steder rundt Mjøsa har vært mer preget av opptursfortellinger de siste årene, har Lillehammer tradisjonelt vært by nummer én i Innlandet. Hamar har vært større, men Lillehammer har liksom vært koseligere, penere, ja nesten klokere enn de andre. Det er her kulturen stammer fra.
- Hva gjelder det å passe på for Lillehammers del nå, tror du?
- Vel så mye å som utvikle en strategi for framtida, handler det kanskje litt om å passe på den posisjonen man allerede har. Det ligger så mye fint i det folk allerede tror om dere, sier Karl-Fredrik Tangen, som mener småbyen kanskje representerer morgendagens boform: Tett, kompakt, menneskevennlig og velegnet for å gå og sykle. Men det må skje noe. Kanskje nettopp kultur er svaret? 
 
Intervjuet med Karl-Fredrik Tangen kan du høre her.