Vedtak om høring/offentlig ettersyn:

I mars 2023 vedtok kommunestyret Områdeprogram Sentrum vest. Sentrum vest, bestående av delområdene Skysstasjonen, Lurhaugen, Mesnadalen og Sorgendal, skal gjennomgå en bytransformasjon. De skal utvikles gjennom en helhetlig tilnærming som sikrer en tett, multifunksjonell byvev med høy bykvalitet. Områdeprogrammet var det første steget i prosessen med å komme fra plan til implementering.  

De tre første planinitiativer i Sentrum vest blir nå utarbeidet. Det pågår planprosesser for Lurhaugen, Jernbanetorget 1-5 og Skysstasjonsområdet. Planforslaget for Skysstasjonsområdet har nå kommet et steg videre og skal legges ut på høring/offentlig ettersyn.
 

Plan- og miljøutvalget fattet i møte 18.04.2024, sak 12/2024, følgende vedtak:

  1. Forslag til detaljregulering for Skysstasjonsområdet, med planbeskrivelse datert 10.042024, planbestemmelser datert 10.04.2024 og plankart datert 05.04.2024 legges ut til høring/offentlig ettersyn.
  2. Vedtaket fattes med hjemmel i Plan- og bygningsloven § 12-11. 

Planforslaget legger til rette for utvikling av et effektivt kollektivknutepunkt og transformasjon av kvartalene mellom Kirkegata og Jernbanetorget til flerfunksjonell bydel med kontor, næring og møteplasser. Planforslaget er i tråd med overordnede planer. Initiativtakeren til planen er et partnerskap mellom Bane NOR Eiendom og Lillehammer Kommunale Eiendomsselskap (LiKE).

Høringsfristen er den 12.06.2024.

Dersom du har synspunkter, merknader eller opplysninger til planforslaget sender du dette skriftlig til Lillehammer kommune innen fristen, enten til postmottak@lillehammer.kommune.no, eller pr. post. 
Dersom det skulle være behov for ytterligere informasjon, ta kontakt med saksbehandler Lieneke Bekkema på e-post: lieneke.bekkema@lillehammer.kommune.no.

Tidligere saksgang:

Varsel om oppstart og høring av planprogram:

Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for utvikling av et sterkt kollektivknutepunkt, samt transformasjon og byutvikling av kvartalene mellom Jernbanetorget og Kirkegata med høy grad av fortetting og tilrettelegging for kompetansekrevende arbeidsplasser og utadrettet virksomhet. Planarbeidet skal følge opp byplanens intensjon om en tett og flerfunksjonell bystruktur og føringene i områdeprogrammet for sentrum vest, slik at utviklingen av området gir gode forutsetninger for et rikt byliv.
 

Planarbeidet utløser krav til konsekvensutredning etter plan- og bygningsloven § 4 og forskrift om konsekvensutredninger § 6 bokstav b.

Planprogrammet beskriver bakgrunn og formål for planarbeidet, beskriver planprosessen og redegjør for utredningsbehov og sentrale problemstillinger i planarbeidet.
 

Merknader/innspill til oppstart av planarbeidet og forslag til planprogram, bes sendt på e-post til solveig@drma.no eller i brev til: DRMA AS v/Solveig Bergstrøm, Torgeir Vraas plass 6, 3044 Drammen.

Send gjerne kopi av innspillene til postmottak@lillehammer.kommune.no eller Lillehammer kommune, postboks 986, 2626 Lillehammer

Frist for innspill: 06.11.2023


Dokumenter til saken: