Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline 26. januar kl. 09:22

Smittetilfeller:

Under koronakrisen er totalt 2414 personer i Lillehammer registrert med koronasmitte. Siste smittetilfelle er registrert  25. januar 2022.

Les mer clear
error_outline 25. januar kl. 14:21

Koronatest og selvregistrering

Du kan bestille tidspunkt for koronatest via denne nettsiden hele døgnet. Testen er gratis.

Les mer clear
error_outline 25. januar kl. 16:33

Koronavaksinering

Vaksinering er gratis og skjer etter Folkehelseinstituttets retningslinjer.

Les mer clear

For deg som har barn

Figurmann med sprøyte

Vaksinering av 12-15-åringer

Skolehelsetjenesten vil levere ut informasjon på skolene om koronavaksinering av 12-15-åringer i løpet av ukene 36 og 37. Denne gruppa skal kun ha én dose, og vaksineringa vil foregå i Håkons hall på torsdager i ukene 37, 38 og 39. 

Figurmann med sprøyte

Vaksinering av 16- og 17-åringer

16- og 17-åringer som er bosatt i Lillehammer (inkludert hybelbeboere), er velkommen til vaksinering mot koronavirus fra og med uke 34. Vaksineringa foregår ved drop-in.
Dersom du har fylt 16 år kan du møte til vaksinasjonen uten å vise til samtykke fra foreldre eller foresatte. Du må vite fødselsnummeret ditt. 

Dersom du fyller 16 år senere i 2021 må du ha samtykke fra foreldre/forelder/foresatt(e). Ved delt foreldreansvar må begge samtykke til vaksinering. 

1. Ved delt foreldreansvar: Enten kan begge foresatte bli med deg til vaksinasjonsstedet, eller så kan du ha med godkjent dokumentasjon fra den ene eller begge som eventuelt ikke møter. Et bilde på mobilen av foresattes ID (med foto) samt en tekstmelding om at de bekrefter at du skal vaksineres er godt nok.  

2: Ved eneansvar: Foresatt kan enten bli med deg til vaksinasjonsstedet, eller du kan ha med godkjent dokumentasjon fra din foresatte. Et bilde på mobilen av foresattes ID (med foto) samt en tekstmelding om at vedkommende bekrefter at du skal vaksineres er godt nok. 

Oppvekst, kommunedelplan 2018-2028

Grønt nivå i barnehage og skole

Fra og med onsdag 2. juni senkes smittvernnivået fra gult til grønt i "trafikklysmodellen" for barnehager, skoler og SFO i Lillehammer. Vurderinga er basert på kommuneoverlegens risikovurdering. Fargekodene grønt, gult og rødt indikerer hvor omfattende smitteverntiltakene må være, hvorav rødt er det kraftigste. 

I klasserommet. Foto: Esben Haakenstad

Fortsatt gult nivå i skole

Lillehammer kommune er inntil videre fortsatt på gult nivå i "trafikklysmodellen" for barnehager, skoler og SFO. Fargekodene grønt, gult og rødt indikerer hvor omfattende smitteverntiltakene må være, hvorav rødt er det kraftigste.
Kommunen har per tidspunkt en oversiktlig smittesituasjon, og vil i løpet av mandag 31. mai vurdere om nåværende tiltaksnivå skal opprettholdes eller ikke. 
 

Norsk flagg

17. mai i 2021

Det blir en annerledes 17. mai i Lillehammer i 2021 også, på grunn av koronaviruset. Men 17. mai-komiteen har likevel store planer for dagen; det blir speidertog, kransenedleggelser, tale av ordfører og ungdomsrepresentant, ord og toner i Maihaugsalen med mer. 

Fjorårets suksess; veteranbilkortesjen vil gjeste lillehamringene også i år. Og mange av aktivitetene vil kunne følges digitalt på kommunens egen 17. mai-side.