Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline01. mars kl. 10:00

Smittetilfeller:

Under koronakrisen er totalt 349 personer i Lillehammer registrert med koronasmitte. To av disse er døde. Siste smittetilfelle er registrert 27. februar -21.

Les mer clear
error_outline01. mars kl. 11:14

Koronatest?

Du kan bestille tidspunkt for koronatest via et bestillingsskjema som er tilgjengelig hele døgnet. Testen er gratis.

Les mer clear
error_outline01. mars kl. 11:13

Koronavaksinering

Lillehammer kommune startet med koronavaksinering for risikogrupper utenfor institusjon den 21. januar -2021 (Uke 3) etter prioritert rekkefølge.

Les mer clear
koronavirusny

Koronatest av barn

Folkehelseinstituttet opplyser den 22. februar at barn som testes for koronavirus i hovedsak ikke lenger trenger å få en lang vattpinne langt inn i nesen. Istedet anbefales det å ta prøve fra den fremre delen av nesen, eller prøve fra svelget.

FHI oppfordrer også til at barnet sitter på fanget til en kjent voksen når prøven tas. 
Ved koronatestsenteret i Lillehammer praktiseres dette. Barnet kan enten komme inn i brakkeløsningen for å få test, eller den kan utføres i bilen. 

Fargerik fellesskap

Ber om lite barnehagebruk i jula

Koronasituasjonen i Lillehammer er meget utfordende for barnhagene, som gjør det de kan for å holde åpent i jula. Behovet for at barnehagene skal holde åpent er der, men på grunn av høy smitte i Lillehammer er det utfordrende å sørge for nok bemanning som kjenner ungene fra før.

Kommunalsjef for Oppvekst, utdanning og kultur, Terje Ness, kommer derfor med en forsiktig oppfordring om å benytte barnhagen minst mulig. - Dersom foreldre og foresatte har anledning til det, er det til stor hjelp med mindre barnehagebruk nå, sier han. 

BILDE LHMR

- Nå sender vi elevene hjem

Hjemmeundervisning fra og med onsdag 16. desember

Elever i grunnskolen i Lillehammer får hjemmeundervisning fram til jul.
Hammartun skole

4 elever ved Hammartun smittet

4 elever ved Hammartun skole er søndag 13. desember registrert smittet med koronavirus. De fire er alle elever i klassen til læreren i 6. trinn som ble registrert smittet før helga.
Hele klassen er i karantene, og det er også deler av 7. trinn. I tillegg er enkeltelever i andre klasser også satt i karantene fordi de er nærkontakter til smittede, enten ved Hammartun eller Lillehammer videregående skole.

Lillehammer Lysgårds bakken byen-foto-terje løchen 1_450x300

Pågående smitteutbrudd

Det er i desember 2020 et pågående smitteutbrudd i Lillehammer kommune med utspring i Lillehammer videregående skole. Det er forventa flere smittetilfeller i dagene som kommer, og Lillehammer kommune oppfordrer alle som oppholder seg i kommunen til å teste seg ved symptomer, vaske hender, holde avstand og følge nasjonale retningslinjer.