Om denne oversikten

I oversikten nedenfor vil det være flest tilbud som arrangeres av ulike organisasjoner og som koster penger å delta på. I tillegg vil det være noen gratistilbud, arrangert av kommunen selv eller av ulike ideelle organisasjoner.

Foreløpig er det veldig få tilbud på denne lista. Mange organisasjoner har aktivitetstilbud hver sommerferie, og det kan være nyttig å se på oversikten fra sommeren 2023

Steder å være og aktivitet på egen hånd

Utstyr til lek og moro

Utlånssentralen BUA Lillehammer har åpent som vanlig hele sommeren. Du kan lese mer om BUA Lillehammer på bua.no, og du finner BUA på både Facebook og Instagram. Kanskje du vil finne nye steder å leke og spille og henge og oppdage? På bit.ly/buakart finnes tips om mange ulike aktivitetsområder i Lillehammer.

Steder å være

Innendørs:

Utendørs:

Organiserte gratistilbud

AEF: Ferieleir for barn, ungdom og familier med enslige forsørgere

Arbeiderbevegelsens Rus- og Sosialpolitiske Forbund (AEF) arrangerer ferieleir i Fredrikstad og Sarpsborg. Selve ferieoppholdet, maten og aktiviteten er gratis, men familien må selv planlegge og betale transporten til og fra feriestedet. De som ønsker å delta kan søke om plass. 

Trykk her for å finne informasjonsskriv og påmeldingsskjemaet til AEF sine ferietilbud (DOC) (PDF). Se side 1 for informasjon om tilbud for enslige forsørgere sammen med barna sine (0-16 år), side 6 for informasjon om sommerleir for barn mellom 8 og 13 år, og side 10 for informasjon om sommerleir for ungdom mellom 13 og 16 år.

Trykk her for å lese mer om organisasjonen AEF.

Hiet juniorklubb (Lillehammer kommune)

Hiet juniorklubb har tilbud for 5.-7. klassinger. Hver sommer har de noen gratis ferieaktiviteter - mer informasjon kommer.

Ungdomshuset Plan B (Lillehammer kommune)

Plan B har tilbud for ungdom fra 8. trinn til 2. trinn på videregående. Hver sommer har de noen gratis ferieaktiviteter - mer informasjon kommer.

Rud gård: Sommerferie med overnatting i uke 26 og uke 32

Rud gård har gratis sommerferieuke med overnatting for barn og unge. 

Mer informasjon fra Rud gård:

Rud gård:

 • Rud Gard ligger i Turistvegen 1825, Brøttum. Gården er en Inn på tunet-gård og ligger ca. 8 km sør for Lillehammer, i Ringsaker kommune. Gården eies og drives av Hilde, som har tre voksne barn.
 • På gården tilbringes mye tid sammen med de ulike dyrene, villsauer, minigris, kaniner, høner, påfugler og en hund. Det blir tid til kos, stell og mating.
 • Det er en sansehage i tilknytning til Inn på tunet-tilbudet, der finnes blant annet grønnsaker, bær, urter og blomster.

Aktiviteter:

 • Stell og kos med dyrene
 • Formingsaktiviteter som blomsterbinding, snekring, maling m.m.
 • Leker ute i hagen
 • Bli kjent med gården, dyrene og menneskene
 • Ha det morsomt sammen i gruppa
 • Turer og aktiviteter på gården og i nærmiljøet

Praktisk informasjon og påmelding:

 • Første uke: 23.-28. juni
  Andre uke: 4.-8. august
 • Husk klær som passer været, solkrem og toalettsaker
 • Transport og klokkeslett avtales med foresatte
 • Aldersgruppe: Barn og unge
 • Påmeldingsfrist: 10. juni. Ta kontakt om du lurer på noe!
 • Gårdbruker Hilde Ruud har telefonnummer 98651520 og e-postadresse hil-krog@online.no

Les mer om Rud gård

Les mer om organisasjonen Inn på Tunet

Røde Kors: Ferie for alle

Familier kan søke om å delta på Røde Kors' "Ferie for alle". Her reiser hele familien bort sammen med flere andre familier. Tilbudet er gratis. Du kan søke gjennom din kontaktperson i NAV, helsestasjon eller andre lignende hjelpetjenester. Ta kontakt med din kontaktperson eller med fritidsrådgiver Ane Solstuen på telefon 48205665 om du lurer på om tilbudet passer familien din. Søknadsfristen for årets sommerferieopphold er 18. mai 2024. Ta kontakt med din kontaktperson eller med Ane i god tid før det.

Organiserte tilbud som koster penger

DNT Lillehammer: Friluftsskole i uke 26 og 27 - venteliste

Tilbudet er for deltakere som går i 2.-6. klasse, født i 2017 eller eldre. Man må være medlem i DNT før man kan melde seg på. Prisen er kr. 1250 pr. uke. Aktiviteten foregår på dagtid mandag-fredag, med oppmøte på Krokbua.

Påmelding og mer informasjon på DNTs nettside. Oppdatering 02.04.24: Det er ingen ledige plasser, men mulig å sette seg på venteliste i tilfelle noen påmeldte deltakere trekker seg.

Forskerfabrikken: Sommerskole i uke 33

Tilbudet er for deltakere som går i 4.-6. trinn før sommerferien. Prisen er 2795 kroner for hele uka. Aktiviteten foregår på Hammartun skole på dagtid mandag-fredag i uke 33.

Påmelding og mer informasjon på Forskerfabrikkens nettside.

Forte&Piano: Pianokurs i ukene 26 og 33

Tilbudet er individuelt og for deltakere i alle aldere. Prisen er kr. 1550 per uke med totalt fem pianotimer. Aktiviteten foregår én halvtime hver dag mandag-fredag.

Les mer informasjon på Forte&Pianos nettside.

Faaberg IL: Fotballskole i uke 26

Tilbudet er for barn født i årene 2011-2017. Prisen er 1100 kroner for deltakere som er medlemmer i Faaberg IL og 1250 kroner om man ikke er medlem. Prisen inkluderer t-skjorte, sekk og lunsj hver dag. Aktiviteten foregår på dagtid mandag-fredag.

Se mer informasjon i Faaberg ILs påmeldingsskjema.

Lillehammer dansesenter: Dancecamp i uke 26, 27 og 33

Tilbudet er for barn som går i 1.-7. klasse skoleåret 2023-2024. Prisen er 2500 pr. uke og inkluderer frukt hver dag og en dansecamp-t-skjorte. Aktiviteten foregår på dagtid mandag-fredag.

Se mer informasjon på dansesenterets nettside.

Lillehammer fotballklubb: Fotballskole i uke 26 og uke 33

Tilbudet er for deltakere i alderen 6-12 år. Prisen er kr. 1390 for én uke, og 2190 for begge ukene. Aktiviteten foregår på dagtid mandag-fredag.

Påmelding og mer informasjon på Lillehammer fotballklubbs nettside.

Lillehammer husflidslag: Ung husflid-sommeruke i uke 26

Informasjon fra Lillehammer husflidslag:

UNG HUSFLID sommeruke på Sundgaarden 2024

Det blir varierte håndverksaktiviteter, ull, garn/tråd, spikking m.m.. Barna tar med egen niste og drikke, i tillegg lager vi hver dag litt ekstra mat, suppe, sveler osv. Alle materialer og maten vi lager er inkludert i prisen. Produktene barna lager, får de med seg hjem.

 • For hvem? Uka er for barn i alderen 8 – 12 år - de som skal gå i 3.-7. trinn i skoleåret 2024-2025.
 • Tidsrom: Uke 26, mandag 24. – fredag 28. juni klokka 9.00 – 15.00
 • Oppmøtested: Parkeringsplassen ved Fakkelgården (der vegen går under jernbanen). Vi møter barna der klokka 9.00 og følger dem tilbake til samme sted ved dagens slutt.
 • Pris: 1300 kr for medlemmer i Lillehammer husflidslag, 1700 kr for andre. Medlemskap i Norges husflidslag koster 220 kr per år. Foresatte kan melde inn barna sine på www.husflid.no
 • Påmelding starter nå og mail sendes til: unghusflidlillehammer@gmail.com. Vi har 18 plasser, og det blir førstemann til mølla. Etter mottatt påmelding blir det sendt ut bekreftelse om plass og et eget skjema for personopplysninger.

Trenger du mer informasjon eller har spørsmål? Kontakt oss på unghusflidlillehammer@gmail.com.

Lillehammer idrettsforening(LIF): Friidrettsuke i uke 33

Tilbudet er for barn som er født i 2012-2016 (unntak kan gjøres for aktive LIF-medlemmer født i 2017). Prisen er 1400 pr. uke og inkluderer frukt hver dag. Søsken får 200 kroner i søskenrabatt. Aktiviteten foregår på dagtid mandag-fredag.

Se mer informasjon på LIFs nettside

Lillehammer ishockeyklubb: Sommerhockeyskole i uke 26

Tilbudet er for deltakere født i årene 2009 og 2017. Prisen avhenger av overnatting og medlemskap:

 • 5999 for deltakere som overnatter på hockeyskolens internat
 • 4999 for dagtidsdeltakere som ikke er medlemmer i Lillehammer ishockeyklubb
 • 3999 for dagtidsdeltakere som er aktive medlemmer i Lillehammer ishockeyklubb

Aktiviteten foregår søndag-fredag, med eller uten overnatting.

Påmelding og mer informasjon på hockeyskolens nettside.

Lillehammer kunstløpklubb: Sommercamp i uke 32 og 33

Tilbudet er for deltakere i alderen 1.7.-klasse. Mer informasjon om pris, tidspunkter og målgruppe for hver av de to ukene kommer her når det er klart. 

Kontakt post@lillehammerkunstlop.no eller følg med på Lillehammer kunstløpklubb på Facebook eller Lillehammer kunstløpklubb på Instagram.

Lillehammer Lawn tennisklubb: Sommercamp i uke 26 og 33

Tilbudet er for deltakere mellom 6 og 15 år. Tilbudet koster 1900 for medlemmer i tennisklubben og 2100 for barn som ikke er medlemmer. Prisen inkluderer lån av utstyr og lunsj hver dag. Aktiviteten foregår på dagtid mandag-fredag.

Se mer informasjon på Lillehammer Lawn tennisklubb sin side på matchi.se.

Lillehammer seilforening: Sommerskole med seiling i uke 27 og 33

Tilbudet er for deltakere i alderen 6-19 år. Tilbudet koster 2600 per uke for medlemmer i seilforeningen og 2900 per uke for andre deltakere. Seilforningen gir også søskenrabatt. Aktiviteten foregår på dagtid mandag-fredag.

Se mer informasjon på Lillehammer seilforenings nettside.

Maihaugen: Aktivitetsuke i uke 33 - venteliste

Aktivitetsuka er for barn født i årene 2011-2016. Tilbudet koster 2490 kroner, inkludert lunsj. Aktiviteten foregår på dagtid mandag-fredag.

Mer informasjon om tilbudet og påmelding finnes på Maihaugens nettside. Oppdatering 02.04.24: Det er ingen ledige plasser, men mulig å sette seg på venteliste i tilfelle noen påmeldte deltakere trekker seg.

Tombstone City: Sommerklubb i uke 26 og 32

Tilbudet er tilpasset barn i barneskolealder. Prisen er kr. 1900 pr. uke. Aktiviteten foregår på dagtid mandag-fredag.

Påmelding og mer informasjon på Tombstone Citys nettside

Tyrili klatring: Klatre- og friluftscamp i uke 26 (fullt) og 33 (få ledige plasser)

Tilbudet er for deltakere i 1.-7. trinn. Prisen er kr. 2950 pr. uke. Aktiviteten foregår på dagtid mandag-fredag.

Påmelding og mer informasjon på Tyrili klatrings nettside