Hvordan få varsel?

Varslingen skjer ved at det blir sendt ut SMS til alle mobiltelefoner og en automatisert talemelding til de som kun er registrert med fasttelefon. Oppdatering av din informasjon kan gjøres via linken lenger opp i teksten.

Får jeg varsel? Hvordan sjekker jeg det?

Du har mulighet til å kontrollere og endre din oppføring under www.servicevarsling.no hvor kontaktdata administreres.

Her kan du også registrere deg på en adresse du ikke er registrert på i folkeregisteret. Om du for eksempel ønsker å få varsel som berører fritidseiendom, studentbolig eller lignende.

Hvordan virker det?

I forbindelse med vannavstenginger, lekkasjer, driftsavbrudd osv. vil det gå ut en melding om hva som har skjedd eller hva som skal skje. Systemet fanger opp alle registrerte telefonnumre på eiendommer i det berørte området.

Hva om jeg har hemmelig nummer?

Adressedatabasen fanger ikke opp personer med hemmelig nummer, hvilket betyr at du ikke mottar varsling med dagens system. Dersom du likevel skulle ønske varsling, kan du registrere deg i databasen, som blir holdt hemmelig for andre.

Varsles også bedrifter?

Adressedatabasen som blir benyttet under varsling inneholder også adresse og telefonnummer til bedrifter. Det kan være vanskelig å nå de rette personene og bedriften anbefales derfor å endre eller legge til nummer og kontaktpersoner som kan varsles.